Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

˝Minden cseppje kincs˝ - vízvédelmi program

A Reflex Környezetvédő Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján Kalas György elmondta: a környezeti információk kiemelten közérdekű adatok, a nyilvánosság biztosítása a környezeti demokrácia fontos eleme.

A Reflex Környezetvédő Egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján az Aarhusi Egyezményhez kötődően az egyesület jogi munkacsoportjának vezetője, Kalas György elmondta: a környezeti információk kiemelten közérdekű adatok, a nyilvánosság biztosítása a környezeti demokrácia fontos eleme. Az egyezmény végrehajtásának alapfeltétele, hogy a nyilvánosság tisztában legyen a jogaival, képes legyen a szükséges információk beszerzésre, a döntéshozatalban való aktív közreműködésére. Hazánkban a szolgáltató közigazgatás hiányát jelzi, hogy sajnos még ma is gyakran hatnak a titkolózással, mellébeszéléssel kapcsolatos káros beidegződések.

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány munkatársa, Nagy Péter a ˝Minden cseppje kincs˝ vízvédelmi programot mutatta be a Rába folyó kapcsán. Elmondta: mindannyiunk számára ismerős a Rába osztrák szennyezése – bőrgyárak okozta habzás, geotermikus erőmű só terhelése –, viszont kevésbé, hogy a felső-szakasz 104 kilométere hazánk leghosszabb, az ember által érintetlen természetes állapotú folyója, s bizony a magyar oldali vízgyűjtő-területén is számos ponton szennyeződik. A tájékoztatón Nagy Péter bemutatta az Öko Stúdió ˝Minden cseppje kincs, hogyan csökkentsük a vízfogyasztásunkat?˝ című kiadványát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a megélhetési, amatőr bűnöző

Egyre több a megélhetési bűnöző – állapította meg Horváth Csaba győri rendőrkapitány a… Tovább olvasom