Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

'Minden bérlakás legyen eladó'

Győr - „A Pro Urbe Egyesület és annak frakciója korábban is azon a véleményen volt, hogy az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői előtt a vásárlás lehetőségét meg kell nyitni. Ezért is támogatjuk a csütörtöki közgyűlés elé terjesztendő, önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló új rendelet megalkotásának koncepcióját” – áll abban a közleményben, amelyet Bárány István frakcióvezető juttatott el lapunkhoz.
A politikus hozzáteszi: a lakásállományt jelentő ingatlanvagyon megújulása, a mostani bérlők valódi tulajdonossá segítése és az önkormányzati lakásszektorra fordítható bevételek növelése érdekében több módosító indítványt terjesztenek elő.

1. Megvásárlási szándék esetén minden kategóriájú – műemlék, felújított stb. – lakás legyen vásárolható.

2. A határozatlan és határozott időre kötött lakások vételárát az előterjesztővel egyetértve, de azt kiegészítve a beköltözhető forgalmi értékhez képest csökkentve annak 70, illetve 85 százalékában javasoljuk megállapítani.

3. Az előzőek szerint meghatározott vételárat egy összegben kifizető vevő legalább további 15 százalék vételárkedvezményt kapjon.

4. Ne csak a bérlő, hanem a családtag, közeli hozzátartozó vagy együtt lakó személy is lehessen vásárló a bérlő beleegyezésével.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2007. november 15. 17:39
    „Még csak ennek örülne a lakásmaffia! Hisz nem sokan tudják, hogy hány "Tehetős emeber" vásárolta fel az előző akcioban eladott lakásokat és azóta is feji a kiszolgáltatott albérlőket!Nem is beszélve arról, hogy a családiház és nyaralótulajdonosok elcserélgethetik ma is az önkormányztait lakás vagyont! Igy lesz az állami vagyonból magántulajdon áron alul! Nem is beszélve azokról a méregdrága műemléképületekről, amiket a nagypénzű Dr.-ok bérelnek az jövödelmeikhez képest fillérekért! Igaz az elődjeiket ügyesn kipaterolták e bérleményeikből! Most persze olcsón megvásárolnák!
    Lám találtak is rá hasonszőrü támogatót a politikusok között! Gondolom innen fúj a szél!”
  • 1. L.A. 2007. november 15. 09:57
    „Maximálisan nem értek egyet azzal, hogy kapjanak kedvezményt a leendő vásárlók. Nekem akinek esélye sincs önkormányzati bérlakásba költözni (a szabályok miatt), és lakást készülök vásárolni sem ad a város xy százalék támogatást. Mitől hátrányosan különböző az a városlakó, aki nem önkormányzati bérlakásban él (hanem piaci árért albérletben, és most a hitelt vállalva 20-30 évre lakást vásárolna), mint az önkormányzati bérlakásban élő.
    Felháboritónak tartom a dolgot, vagy ha így lesz akkor jogosan kopogtatok majd a városházán, hogy az x millióért megvásárolni készülő lakásomhoz uygan már adjanak 15% vissza nem téritendő juttatást. Mert erről beszélünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz múzeum a betonbunkerből?

Győr - A Sikeres Győrért Társaság Egyesület 2006-ban csatlakozott a Győri Ipartörténeti Gyűjtemény,… Tovább olvasom