Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Minden állam többre képes a másiknál

Nívós zenei műsor mellett várták az európai uniós csatlakozást Győr főbb tisztségviselői, gazdasági vezetői, politikusai péntek este az egyetemi csarnokban. Az „uniótortát” végül dr. Czinege Imre, az egyetem rektora vágta fel.
„ Legyen ez a nap egy új, közös jövő kezdete minden résztvevő számára!" – ez a gondolat volt a mottója a tizenöt befogadó és tíz csatlakozó ország kultúrájának egy-egy jellegzetességét és konyháját bemutató eseménynek péntek este. Az összefogást jelképezendő a pozsonyi, a bécsi konzervatórium a Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének zenekaraival közös koncertet adott. A nívós zenei kínálat mellett a szemnek is akadt gyönyörködnivaló: a csarnokban a megye képzőművészeinek festményeiből reprezentatív kiállítás nyílt, a színpadon pedig a Győri Balett tartott előadást.

A meghívottak között volt dr. Bugovics Elemér, a megyei kórház főigazgatója is, akit az uniós csatlakozással kapcsolatos véleményéről kérdeztünk.

– Azt tudom mondani, amit a kórház valamennyi dolgozójának elküldtem a köszöntő levelemben. Bízom abban, hogy a nemzetállamok minden területen felismerik az egymásrautaltságot, s ugyanakkor arról sem feledkeznek meg, hogy valamennyi állam többre képes, mint a szomszédja. Vannak, amiben mindenki jobb és versenyképesebb a másiknál, s azt meg kell próbálnia átadni.

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Rt. elnök vezérigazgatója szerint egy időben jelent pozitívumot és negatívumot a csatlakozás, amennyiben egy gazdasági szövetség részeként megfelelő erőt tudunk képviselni, ugyanakkor kemény versenyek során kell kiharcolnunk azokat a pozíciókat, amelyeket megszoktunk.

– Ami a személyes hozzáállásomat illeti, a két most diplomázó lányomra, s a harmadik érettségiző gyerekre gondolok, remélve, hogy előttük már sokkal nagyobb terek nyílnak, mint az én korosztályom előtt, amikor lediplomázott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége főcím a városi tévében?

Május végén várhatóan megkezdődik a győri városi televízió végelszámolása. Az erről szóló… Tovább olvasom