Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Mimi Divinyi Gehin és Farkas Péter tárlata

Mimi Divinyi Gehin magyar származású, Franciaországban született festőművész és Farkas Péter székesfehérvári festőművész egyedi technikájú képkiállítását nyitotta meg a győri Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság nevében Beőthy Élő Hajnalka képzőművész.
A megnyitó ünnepségen hallhattuk a festőművész öccsét, aki magyar, francia és angol nyelven énekelve magas színvonalra emelte az ünnepség műsorát. Harmónikán játszott Sej Edit és alakuló zenekara. Tuba Dávid gitárjátéka színesítette a rendezvényt. Olasz Valéria és Cseke J. Szabolcs költő saját versét szavalta.

A Victor Hugo szülőföldjéről érkezett művésznő kiállításszervezéssel is foglalkozik. Célja és hitvallása összehozni a magyar földön élő honfitárs művészeket a francia lakhelyén élő művészekkel, közös kiállítás alkalmával. Ezzel a magyar hazához fűződő ragaszkodását, lélekbeli szeretetét is kinyilvánítja. Ő adott lehetőséget a franciaországbeli bemutatkozásra a kiállító társművésznek, Farkas Péternek is, aki egyedi technikájú mozaik képeivel kivívta a látogatók elismerését.

Magával hozta azon művészek alkotásait, akik az általa szervezett 2010. szeptemberi közös kiállításon Magyarországi témával mutatkoztak be:
- Noël Thomann, akivel Mimi 2008-ban Tiszaföldváron állított ki
- Yvette Doulcier képeivel
- Roger Petit, akit Mimivel Székesfehérváron 2009-ben láthattunk,
- Mauricette Perrette Fzajo valamint Monique Cucuel.

A kiállítás a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
aulájában várja az érdeklődőket 2010. november 15-ig munkanapokon
8-tól 20 óráig."

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amíg a víz az úr Koroncón

Alighogy hivatalba lépett Koroncó új polgármestere, a település határában lévő Marcal folyón katasztrófahelyzet alakult ki. Tovább olvasom