Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Milyen végzettséggel könnyű jó munkát megcsípni? Most kiderül!

Rekord számú álláshirdetést adtak fel szeptemberben, de felsőfokú végzettség nélkül továbbra is nehéz felvételt nyerni. Megyénkben sok pályakezdő szeretne elhelyezkedni.
A Profession.hu legújabb felmérése szerint továbbra is határozott ütemben növekszik az álláshirdetések száma, az ősz kezdetével rekord számú új pozíció árasztotta el a munkaerőpiacot.

Az elmúlt 3 évben egyetlen hónapban sem adtak fel annyi új hirdetést, mint idén szeptemberben

Tavaly őszhöz képest 49 százalékkal több, közel 2000 munkaadó 19789 számú hirdetést adott fel a harmadik negyedévben. A legtöbb új munkavállalót az értékesítés/ kereskedelem szektorban keresik, a második legnépszerűbb kategória az IT fejlesztés/programozás. Bár a legtöbben továbbra is olyan munkát keresnek, ahova nem szükséges felsőfokú végzettség, az új pozíciók 71 százaléka megköveteli ezt.

A Profession.hu adatai szerint az elmúlt 3 évben egyetlen hónapban sem adtak fel annyi új hirdetést, mint idén szeptemberben. Miután mindenki visszatért a nyári szabadságról, a vállalatok új lendülettel igyekeznek feltölteni a megüresedett pozíciókat. A munkaerő közvetítő cégek után a legtöbb álláshirdetést a Bosch csoport adta fel. Az elmúlt negyedévben több mint 300 munkakörbe kerestek jelentkezőket.

Kiemelkedően keresettek még az IT fejlesztők és programozók

A munkakeresők közül a legtöbben adminisztratív, irodai munka után néztek, második helyre került az értékesítés és a kereskedelem, a harmadik legnépszerűbb csoport pedig a pénzüggyel, számvitellel, menedzsmenttel kapcsolatos munkakörök voltak.

Akik az értékesítési területen szeretnének elhelyezkedni, jó eséllyel pályázhatnak idén ősszel, mert ebben a kategóriában jelent meg a legtöbb hirdetés az elmúlt negyedévben, ez 53 százalékos növekedést jelent tavaly szeptemberhez képest.

Kiemelkedően keresettek még az IT fejlesztők és programozók is, számukra 49 százalékkal több állást kínálnak az előző év azonos időszakához képest. A harmadik legnépszerűbb csoport a mérnököknek szóló pozícióké, itt 45 százalékos növekedés látható a hirdetések számában.

Győr-Moson-Sopron megyében a júliushoz képest 18,2% százalékkal nőtt az új hirdetők száma szeptember végére

Továbbra is nehéz a helyzete azoknak, akik részmunkaidőben szeretnének dolgozni, az új pozíciók 93 százaléka teljes munkaidőre szól. Elenyésző számú hirdetés volt azok számára is, akik távmunkában otthonról szeretnének dolgozni vagy megváltozott munkaképességűek.

Győr-Moson-Sopron megyében a júliushoz képest 18,2% százalékkal nőtt az új hirdetők száma szeptember végére. A tendenciák az mutatják, hogy itta felsőfokú iskolai végzettség továbbra is nagyon fontos. "Az új álláslehetőségek több mint 70 százaléka olyanoknak szól, akiknek van valamilyen felsőfokú iskolai végzettségük.

A hirdetések 21 százalékában követelmény a középiskolai érettségi, és csak 8 százalék azon pozíciók aránya, ahol elegendő a szakmunkás képesítés vagy általános iskolai bizonyítvány"- magyarázta az álláspiac mostani helyzetét Martis István, a Profession.hu vezetője.

A mérnökök válogathatnak a leginkább

"Budapest továbbra is nagyon népszerű, a legtöbben a fővárosba keresnek alkalmazottat és a munkavállalók is itt szeretnének elhelyezkedni" - tette hozzá.

Összességében továbbra is elmondható, hogy a mérnökök válogathatnak a leginkább, ha munkát keresnek, ezzel szemben a legtöbb jelentkező azokat a pozíciókat részesíti előnyben, ahol nem szükséges felsőfokú végzettség, ilyen például az irodai asszisztensi, titkárnői vagy irodavezetői munkakör.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betegszállító karambolozott Bezin

A Szabadság utcában egy betegszállító személygépkocsival ütközött: előbbit az árokból kellett… Tovább olvasom