Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Milyen terveket szövöget a 2011/2012-es évadra a győri színház?

A Győri Nemzeti Színház Sajtótájékoztatón ismerettte a jövő évad színházi programját. Forgács Péter és Kiss János igazgatók a média képviselői és a színház szervezői előtt meséltek a tervezett produkciókról.

A Győri Nemzeti Színház legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a 2011/2012-es színházi évadban, újra nézőik felé forduljanak. Szeretnék, ha a legtöbb fény idén azokra esne, akik nélkül egyetlen este se gördülhetne fel a függöny. Taps nélkül nincs színház, pontosan úgy kell ez a mindenesti csoda megszületéséhez, mint a színvonalas, igényesen és szeretettel színpadra állított színdarabok.

A következő évadban a Győri Nemzeti Színház 6 nagyszínházi bemutatót tart majd, a korábban megszokott 7-tel szemben. Ezt a döntést a nézők megkeresései, a műszaki kollégák szakmai érvei és a színvonalas műsorterv kialakításának vágya indokolta.

A Nézők gyakran jelzik szervezési osztályon és a művészeti titkárságon, hogy szellősebben, jobb ritmusban és kényelmesebb tempóban szeretnék látni a színház bemutatóit. A szeptembertől májusig tartó színházi időszak szűk tíz hónapja csak a legnagyobb gondossággal beosztva bírja el azt a programot, amit egy-egy évadra elterveznek. A Balett előadásaival és a Kisfaludy teremben játszott kamaradarabokkal együtt a korábbi műsormennyiség túlszaladt a kényelmesen élvezhető darabszámon. Sajnos többször is előfordult, hogy két héten belül kétszer is úgymond színházba ˝kellett˝ jönni.

A színházba járásnak megvan a maga ideje, hagyománya. Nyáron nem szeretünk kőépületekben ücsörögni, ilyenkor már mindenki a szabadba, jó levegőre vágyik. Ezért is fontos, hogy lehetőség szerint ne húzódjon el a színházi évad a forró nyári hónapokig.

Persze nyáron sem hagyja magára a közönségét, 2011-ben is aktív részt vállal a Győri Nemzeti Színház a Győri Nyár rendezvénysorozatban.
Közvetlenül a Nyárnyitó utáni napon mutatják be Molnár László rendezésében, (a győri közönség a Nyomorultak Jean Valjean-jaként ismeri őt) A Vörös Pimpernel című Broadway sikert. Az előbemutatóval is igyekeznek megteremteni a lehetőséget, hogy szeptemberben azonnal bérletes előadásokkal robbanhassanak vissza a színházi életbe, ne kelljen a nézőknek egy hosszú próbafolyamatot végigvárni az első premier ünnepi estjéig.

Az, hogy ésszerűbben oszthatják el az új bemutatókat az évad során, lehetővé teszi, hogy rugalmasan kövessék bérletszünetes előadásokkal a felmerülő nézői igényeket. Szeretnék azokat az előadásokat is minél többször bérletszünetben játszani, amit a nézők kitüntetnek szeretetükkel és figyelmükkel. Sajnos a korábbi évadokban többször előfordult, hogy a zsúfolt, hajszolt program miatt épp a legjobbnak ítélt, nagy népszerűségnek örvendő darabokat nem tudták műsorra tűzni annyiszor, amennyiszer a közönség szerette volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Győrben a 83-as főúton

Több autó ütközött olvasó-tudósítónk szerint a 83-as főúton Győrben, nem messze a Nádorvárosi… Tovább olvasom