Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Milyen lesz a 21. századi Győr? - Szavazzon!

„Remélem, nem csupán a kincstári optimizmus beszél belőlem, de Győr valóban nagy változások előtt áll. Noha véglegesnek még nem nevezném őket, de közel tíz, nagyszabású projekt látványterve elkészült" – mondta a Vasárnapi Kisalföldnek Révi Zsolt győri főépítész. Képgalériák.

A kisalfold.hu összeállításában bemutatja azokat a számítógépes rajzokat, melyek többségét eddig még sehol nem publikálták. Sőt, szavazhatnak arról, hogy melyik tetszik a legjobban. A főépítész mint mondta: nagyon kíváncsi a győriek véleményére, s azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy-egy fórumozó hozzászólását fel tudják használni a későbbiekben.

Itt szavazhat: http://www.kisalfold.hu/szavazas/

Baross út: egyáltalán nem biztos, de lehetséges alternatíva a győri sétálóutca megújítására. A hatalmas alapzatok nem csupán új képet adnának az utcának, de merőben új életteret is. Ha megvalósul, garantáltan vita tárgyát okozza.

Baross út

Dunakapu tér: az elkészült látványterv azt mutatja, miként lehetne a tér adta lehetőségeket kihasználni, európai piacot teremteni, valamint tágas víziszínpadot a Mosoni-Dunára helyezni.

Dunakapu tér

Győr City Center: a megyeszékhely új buszpályaudvarát egy hosszú passzázs kötné össze a belvárossal. Az elképzelések szerint a legfontosabb funkciója mégis az lenne, hogy az agyonzsúfolt állomás terheltsége csökkenjen.

Győr City Center

Napóleon Hotel&Wellness: a Veszprém felé vezető, 82-es út mentén tervezett hotel és wellness központ tervei nem csupán a tervezett épületek méretei miatt lenyűgözők.

Napóleon Hotel, Wellness
Origo Arrabona: ha elkészül az Origo Arrabona néven emlegetett interaktív múzeum és a Városrét is tovább terjeszkedik, hatalmas lakótelepi központ alakulhat ki az Árkád közelében.

Origo Arrabona

Széchenyi István Egyetem: lehet, hogy nem ismernek rá, pedig szó nincs tévedésről. A győri campus látványtervei olyan intézményt sugallnak, mely főprofiljának a műszaki képzést tekinti.

Széchenyi Egyetem
Széchenyi-tér: Európa egyik legszebb barokk főtere új burkolatot, valamint új szerepet kapna. Ha megvalósul a látványterv, igazi közösségi térre alakulhat Győr belvárosa.

Széchenyi tér

Wellnessközpont az 1-es út mentén (MAORI): a régi egyes út mellé tervezett egészségközpont a helyi, jó minőségű termálvízre építené sokoldalú szolgáltatásait. A munkálatok alapozása megkezdődött.

Wellnessközpont az 1-es út mentén (MAORI)

Látványtervek forrása: Főépítészi Iroda, Győr.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. obalint 2013. április 29. 07:26
  „Nem tudom ki tervezte, de azért kicsi fantáziát vihetett volna bele, főleg a dunakaputéri kocka házakba, de az összes látványtervre érvényes, azért megnézhette volna hány féle formájú ház van pl sanghajban. Hol vannak a felhőkarcolók pl. ? Merjünk már nagyot állmodni. :D
  A baross úti acél monstrum meg jellegtelen és nem nézegetném ha ott laknék :)”
 • 41. csabi000101 2008. május 28. 01:29
  „Győr egy ingenis szép város! És örülök neki, hogy itt élek. Milyen érdekes a magyar mentalitás...soha semmi sem jó senkinek. A szegediek vagy akár pécsiek, veszprémiek meg a saját városukra mondják hogy ilyen meg olyan és mondjuk pl Győr esetleg Sopron szerintük szép város... és inkább ide jönnének. Én már voltam Veszprémben is, Pécsett is, vagy akár Szegeden is, de örömmel tölt el, hogy ez a légkör ami itt van Győrben ezerszer jobb, a város szépsége pedig mindent felülmúl.”
 • 40. Nouri 2008. május 23. 11:03
  „Nem kell aggódni emberek! ezek csak tervek! mióta ígérik pl. a széchenyi tér felújítását?”
 • 39. győri100 2008. április 17. 17:33
  „Tisztában voltam vele, hogy lesz olyan, aki lehurrog, csak mert nem fikázódok, mint mindenki. Ez az én véleményem :) Amúgy kedves laikusok elképesztően kevés térlátással sokszor nem is tudják olvasni a látványterveket... Ha pedig irigylik tőlük a fizetésüket, ami persze nem 4milla, akkor legyenek szívesek napokig nem aludni egy szemernyit sem! Jó móka!”
 • 38. bla 2008. április 17. 05:29
  „BOCSANATOT KEREK!!!!!!!! A gyori 100 akire gondolok
  Bocsanat Kozma Ur, teljesen egyet ertek Onnel. A gyori 100 eves elvtarssal gyult meg a bajom.”
 • 37. bla 2008. április 17. 05:25
  „Kozma elltars mar biztos megkapta a jo kis fizeteset a remalmaiert, sot talan aprilis negyediket is tartott. Mennyi volt a jutalom? 4 milla?
  Vagy tobb? Maczkonak meg kilog a sejneke velem egyutt, s meg nezzuk is a borzalmaikat? N E M !!!!!!!!!!”
 • 36. Maczkó 2008. április 16. 21:48
  „Igaza van Oszkár!

  Én egy 31 éves "fiatal" vagyok! Sok ismerősöm, barátom, különbötő helyekről osztálytársak, kollégák, és persze rokono vannak a korosztályomban. A legtöbbünk a mai napig nem él tartós kapcsolatban. Ráadásul ha sikerül is kialakítania tartós kapcsolatot egy hasonlóan bérből és fizetésből élő család leszármazottjával, akkor is semmi esélye nincs lakáshoz jutniuk, ha a szülők nem tudnak segíteni. Mert ezekből a siralmas bérekből, még a spórolós ember is csak nagyon soká tud összegyűjteni annyi pénzt, hogy felvehessen rá hitelt. Ha sikerül is, még diplomás fizetésből is alig bírja fenntartani magát, de sokan még erre sem képesek, és otthon kell lakniuk 30 felet is. Meddíg várjon, sínlődjön az én korosztályom? Eddíg csak az ígéret jutott minden kormány részéről, meg a kizsákmányolás a munkaadók részéről, embertelen hangnemmel és gyomorgörccsel párosulva. Meddíg mehet még ez? Vagy mi lettünk feláldozva a gazdag réteg gazdagodásához vezető úton, a haza oltárán, és így is fogunk kimúlni, valószínűleg idő előtt? Hiába szép város, ha már kevés az igazi EMBER, és csak am hajtás van mindenütt. És még boldog lehet az, akinek legalább van munkája, még több szakmával is nehezen. Az Audi sem a két szép szemünkért van itt! Itt nem 100 euró a minimálbér mint pl. Ausztriában! A közlekedés meg katasztrófális, embertelen civilizálatlan egymást taposó, beképzelt, magamutogató, erőfitogtató stílusban "nyomjuk" le a másik at az útról, ha BMW-je van azért, ha Suzuki-ja van azért(is). Gyomorforgató undormány lett, és nem élhető város, és ezt mind mi, az itt lakók, és ide költözők tettük vele, hiába a szép belváros. Kinőtte magát ez a város, túl sokan lakunk már irr, túl nagy a bejárók hada, az átmenő forgalom. A Szigethy Attila út meg szégyen! Kamionok, motorosok tömegei száguldanak át még éjszaka is, a zajvédő fal nélküli lakótelepen keresztül! Nemrég költöztem el Veszprémbe, a menyasszonyomhoz. Békésebb, élhetőbb, szervezettebb, emberközelibb város, figyelmesebb emberekkel. Persze "hülye" itt is van, de arányaiban kevesebb. És a Város is a legszebbek egyike kis hazánkban. A vár, viadukt. Jó földrajzi helyen fekszik, ez egy másik dolog. De Győr is vehetne róla pédát, és a lakói is, hogy egy 300 éve Győrben élő család utolsó sarja (Én) is úgy döntök, hogy fájó szívvel, de elhagyom a szülővárosomat. Igaz kevesebb a bejelentett pénzem, errefelé meg ez a divat sajnos, de több jut a zsebbe. Nem sokkal, de esélyt ad élni, túlélni. Talán lehet mégis nemsokára saját családom, utódom?!”
 • 35. győri100 2008. április 16. 17:02
  „De nagyon visszamaradott itt a hozzászólók nagy része! Ha már emlegetitek Nyugat-Európát, nézzetek is ott körül! A barokkban építettek barokkot, a gótikában gótikust, most pedig XXI. század van, ébresztő! Az építészeket becsmérlő szavakat pedig mellőzzétek, amíg nem ismeritek a tervet, illetve az ideológiát. Remélem, minél több megvalósul, bár a Baross útit túlzásnak érzem én is...”
 • 34. Kozma Kálmán 2008. április 16. 12:19
  „A Baross út megújítása egyátalán nem tetszik. Szerintem elrontja a mai látványt, a még megmaradt szép stílusos épületeket eltakarja.
  Véleményem szerint nem kell semmit megváltoztatni, csupán az épületek homlokzatát kell szükség szerint felújítani.”
 • 33. Jakab Ferenc 2008. április 16. 08:57
  „Nem látom a belvárost körülvevő parkolóház (mélygarázs) rendszert.
  Nincs megoldás a kamionok eltávolítására a városból.”
 • 32. egy győri 2008. április 15. 20:02
  „Véletlenül tudom, hogy eme acél-üveg építményeket, vagy legalábbis azok egy részét kik tervezték. Amúgy jó nevű építészek, de a történeti belvárosban inkább ne tervezzenek... legyen több zöld és rekonstrukció! Pécs (tényleg szép!), de akár Szeged is lehetne példa arra, hogy hogyan lehetne! A lényeg, hogy több odafigyeléssel, és alázattal a meglevő emlékek iránt!!!!!!!!!”
 • 31. tricse 2008. április 15. 18:35
  „ja és még valamit a sok üvegfelülethez gyakorlatiassági oldalról

  én pl.utálok ablakot pucolni,de a virágokat szívesen locsolom,ültetem

  szerintem ez nagyban is így lenne--képzeljétek mennyi lóvé lenne az üvegfelületek tisztántartása illetve javítása ha megreped--mert arra ugye gondolni se merek ha az emberek feje felett kitörik

  hajrá zöldterület---az építészek helyett jöjjenek a kertészek:)”
 • 30. onem 2008. április 15. 18:07
  „A meglévő gyönyörű szökőkutakat sem működnek - pl. Bisinger sétány, Bartók Béla út - akkor minek oda nem illő helyekre ronda újakat tervezni.
  A sétáló utca fém-üveg monstruma ocsmány, visszataszító.
  Ugyanez mondható el a vidéki buszpályaudvar-Frigyes laktanya területre tervezett üvegkalitkára.
  A Duna kapu tér ódon házait, az onnan nyíló hangulatos utcákat sokan kedvelik. Erre a sok beton-szarra ki lesz kíváncsi?
  Ezeket építészek tervezték?
  Bízom benne, hogy a publikáltak jó része csak terv marad!”
 • 29. O borzalom! 2008. április 15. 16:21
  „Ki az a bomlott agyu, beteg elmeju orult, aki vas pillerekkel telerakott
  uvegfolyosoval akar beleronditani a setalo utcankba? Mi szukseg van erre az ocsmanysagra, mi lenne az ertelme, hasznossaga? 198o.es
  l99o. kozott a gyori epiteszek- nagyon sok penzen- a varos epiteszeti
  oroksegenek megmentesen, a torteneti varos hiteles helyreallaitasan
  faradoztak sikerrel, amiert a varos muemlekvedelmi "Europai dijat"
  kapott.Most valakik ebbe akarnak beleronditani.Vagy talan ez adna
  lehetoseget a kozpenzek lenyulasanak? Ha a varosnak ilyen sok penze van, miert nem ad a korhazaknak gyogyszerekre, fertotlenitoszerre.
  vagy beteg elelmezesre. De lenne szamtalan jobb helye is az adofizetok penzenek az elkoltesehez.Velemenyem szerint az otlet kitalaloja egy meghaborodott ember, Denesfan a betegotthonban lenne a helye. Azokat pedig, akik ennek megvalossitasat engedelyeznek, finansziroznak bortonbe csuknam, mert ez a kozpenzek hutlen kezeleset, a varoskep tudatos es sulyos megron-
  tasat jelentenek, amely egyenlo a buncselekmennyel.”
 • 28. Oszkár 2008. április 15. 14:12
  „Csodálom,hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy az AUDI 7,2 milliárdjából meg a mi adóforintjainkból miért nem építenek a fiataloknak bérlakásokat? Fontosabb a tó a Széchenyi térre? Saját lakáshoz önerőből soha nem jutó fiatal házasok,miért nem emelitek fel a szavatokat?”
 • 27. Győrszabadhegy 2008. április 15. 14:11
  „Igazán sétálhatnának a T. tervezők, építészek Pécs utcáin!!! Egyre több vendéglátó hely van, ahova ki lehet ülni, belső udvarok megnyitása, hangulatos és szépen lerakott térkövek, szökőkút stb. Mi ez a rettenet, amit ide terveztek???? Tényleg tiszta geommetria!!! A Baross út...-igen, ez a nyerő!!! Lássuk a szoc.-ban jellemző fémcsodákat!!!
  gratula mindenkinek!!!”
 • 26. Perspektíva 2008. április 15. 13:43
  „Az ám! A "nagyvilági" üveggömb kifűthetetlen terében a takaríthatatlan üvegfelületek mögött, olcsó kínai cuccokat vehetünk majd s közben szívhatjuk a győri szeszgyár mámorító illatát.”
 • 25. Pedró 2008. április 15. 11:24
  „Mi ez a borzalom?
  Ezt a mocskot akarják lenyomni a torkunkon?
  Tisztelt Győriek! Ne hagyjuk már, hogy elrondítsák városunkat!
  Inkább a régi belvárosi házakat kellene felújítani eredeti állapotukra és sokkal több zöld területet létesíteni, hogy az emberek szívesen menjenek a belvárosba!!!
  Ha ezeket a rémségeket felépítik, felmerül bennem, hogy elköltözöm inkább Győr vonzáskörzetébe!!!”
 • 24. Laci-ka 2008. április 15. 10:07
  „Osztom az előttem szólok véleményét.. Ezek a tervek hihetetlenül szarra sikeredtek. Mindenféle építészeti előképzetsség nélkül külömbet alkotnék. De nem csak a tervekkel van gond hanem a tervek kivitelezésével. Azért az elég gáz, hogy egy építész (látvány) stúdió ennyire képes. Egy gömb, egy doboz, egy lapos szarság. Hihetetlen "kreatív". Remélem tényleg nem basszák be azt az ocsmányságot a Baross út közepére. Rémálom a köbön.”
 • 23. sulyos 2008. április 15. 00:31
  „Elmebetegsegben szenved, aki a Baross ut kozepere vaspillerek es uvegfedest tervezett Barokk kornyezetbe??? De a foepitesz is elmebeteg, ha ezt az otletet tamogatja!
  1, Ha a varos szimbolum utcajat el akarjak takarni, miert nem inkabb festik le fekete festekkel az epuleteket. Olcsobb!
  2, Az uveg alatt akkora huzat lesz, hogy kiviszi az 50 kilo alatti embereket.
  3, Az uveg alatt nyaron meg fonak buggyanni az emberek.
  4, Telen ha ho van majdnem ejszakai sotetsegbe fog borulni az nappal az utca!
  5, Annak a penznek, amit erre a marhasagra szannak jobb helye lenne, ha munkasszallot epitenenek es akik az pl. az Alfoldrol jarnak dolgozni, kulturalt korulmenyek kozott lakhatnanak vagy a hajlektalanoknak epitsenek szallast!
  6, Eleg nyulas szaga van a projektnek! Sok penz a semmiert. Valaki gazdagodni fog. Nem lennek a polgarmester es a foepitesz helyeben azutan, miutan a Gyoriek raebrednek mit csinaltak az utcajukkal!!!

  A Dunakaputer es Szechenyi ter eszetlen beepitese eleg hasonlo elmebetegsegrol arulkodik, mint a Baross ut projekt.

  Hat Magyarorszag ezert tart ott ahol, mert egyenek erdekek dominalnak a kozerdekek felett. Ha majd Magyarorszag erett lesz a demokraciara, akkor az ilyen "szakemberek" akik ilyen projekteket tervezgetnek mas munkat kereshetnek!

  Csak az a baj, hogy addig elszorjak az orszag penzet ertelmetlen pazarlo beruhazasokra.

  Kivancsi lennek, hogy mennyi ember gondolna azt gyorben, hogy ertelmesebb dolgokra is el lehetne kolteni azt az osszeget, ami majd valami szuk csoportnak a markaban landol...”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékvásár

Győr - Videó a Brigde-ben rendezett játékvásárról. Tovább olvasom