Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Milyen adókedvezményt kapjanak a vállalkozások?

Módosítani szándékoznak a helyi iparűzési adóról szóló rendeleten – kedvezmények nyújtásával – a győri közgyűlésben. A tervezetről a képviselőknek eltérő a véleményük.
Számos kérdése és javaslata van a módosítási indítványhoz a győri közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciójának, ezeket tegnap sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András és Kalmár Ákos ismertette. A frakció nem ért egyet azzal, hogy 50 százalék iparűzésiadó-kedvezményben részesüljön az a cég, amely 150–200 fő között, és 100 százalék kedvezményben, amely ennél nagyobb számban teremt új munkahelyet. Véleményük szerint ekkora fejlesztésre ma Győrben legfeljebb egy vagy két nagyvállalat képes, a kedvezményben így nem részesülnének, akik a leginkább rászorulnának, vagyis a kis- és középvállalkozások.

A frakció szerint az említett adókedvezmény bevezetésével előfordulhat, hogy az az egy-két vállalat is, amely érintett lehet, nem valóságos új munkahelyet teremt, hiszen megteheti, hogy pusztán külsős bedolgozók felvételével, beruházás nélkül létszámnövekedést produkál. A módosítási tervezet nem a betelepülőket, a tényleges beruházásokat támogatja, nem ad esélyegyenlőséget a vállalkozásoknak...
Mindezeket figyelembe véve a Fidesz–

MDF–MKDSZ frakció saját, eltérő javaslatot dolgozott ki. Eszerint sávos lenne az adókedvezmény: 20 új munkahely felett 30 százalék, 50 fő felett 50 százalék, 100 fő felett 50 százalék, 200 fő felett 60 százalék, 350 fő felett pedig 70 százalék. Elhangzott a sajtótájékoztatón, nem csupán új munkahelyek kellenek a városnak, de adóbevételre is szüksége van, olyan rendszerrel, ami még motiválja a vállalkozásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Program négy plusz három évre

A közgyűlésen kívül is számos fontos és érdekes eseményre készül a héten a megyeszékhely –… Tovább olvasom