Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Milliós sikkasztás a menzapénzből

A Kisalföld értesülése szerint a rendőrség nyomozást indított a Váci Mihály Általános Iskola élelmezésvezetője ellen, aki a gyanú szerint több millió forintot sikkasztott az ebédbefizetésekből. Az érintett a lelepleződése után önfeljelentést tett.

Harmincöt éves gyanúsított ügyét vizsgálja a rendőrség, a nyomozás tárgya az, hogy az élelmezésvezető valóban elsikkasztotta-e az általános iskolások ebédbefizetését. Hivatalosan annyit tudni, hogy vélhetően többmilliós tételről lesz szó. Az eljárás egy gyanús élelmiszerrendeléssel kezdődött, amely után az igazgató belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat jelentős hiányt tárt fel, az intézményvezető ezért a rendőrségen bejelentést tett; a gyanúsított ezt követően jelentette fel önmagát. 

Iinformációink szerint a gyanúsított ellen kisebb ügyben már volt eljárás; de a munkavállaláshoz volt erkölcsi bizonyítványa. Időközben egy internetes portálon a fórumozók név szerint is ecsetelik egy másik ˝húzását˝. Akkor állítólag betegnek adta ki magát, s egy ismerősétől ˝életmentő műtétre˝ kért pénzt...

A cikk elején említett internetes fórum azoknak és azokról szól, akiket betegségre hivatkozva vertek át. Az ismerős banki kölcsönt vett fel,  s bár ez rajta már nem segít, de felhívta a fórumozók figyelmét: ennek a cselnek ne dőljenek be még egyszer.

A Váci Mihály Általános Iskola Győrszentivánon 15 csoporttal, nyolc évfolyamon és 345 tanulóval működik. Az iskola internetes oldalán ez található, illetve az, hogy ˝saját konyhánk van, így a menzaigényeket helyben tudjuk kielégíteni, sőt, lehetőséget biztosítunk vendégétkezők részére is˝. Az élelmezésvezető a gyanú szerint ezt a tényt használhatta ki, az ebédbefizetések egy része fölött  ˝sajátjaként rendelkezett˝, ezt a jog sikkasztásnak hívja. Nyilván sokan kérdezik most, hogy mennyi ideig csinálhatta ezt a gyanúsított: a hölgy tavaly nyáron érkezett az iskolába, így alig több mit fél év alatt...

Az oktatási intézmény igazgatója közleményt adott ki az ügyben: ˝A Váci Mihály Általános Iskola vezetése az élelmiszer-beszerzés és befizetés területén súlyos problémát észlelt. Mivel közpénzzel való visszaélésről lehet szó, azonnali lépések váltak szükségessé. Az igazgató azonnali belső vizsgálatot rendelt el, s bejelentést tett a rendőrségen. Továbbá fegyelmi eljárást indított, s azonnali hatállyal felmentette az érintett dolgozót a munkavégzés alól.˝

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. kleopátra 2010. április 14. 19:30
  „Mi van veletek, minden csoda három napig tart? Történt valami ez ügyben?”
 • 82. anime1 2010. március 05. 08:19
  „Kedves Kisbogyó!
  Tökéletesen igazad van. Főleg, hogy az élelmezésvezető is az igazgató csókosa volt. A régit menesztette... Igazából száz szónak is egy a vége! Az Váci igazgatója nem alkalmas a posztjára! Az a felháborító, hogy az oktatási irodának nem tűnik fel a szülők, gyerekek elégedetlensége, az iskola színvonalának romlása. Nem tűnik fel, hogy a cikk megjelenése után hetekkel később is aktív ez a fórum. Felsőbb körökben tabu ez az igazgató körüli mizéria! Nem véletlen, hogy minden fórumot megragadnak a szülők, hozzátartozók, hogy tiltakozzanak! Én ismerek olyan szülőt, akit az igazgató úr szó szerint leparasztozott, csak mert kiállt a gyermeke érdekeiért és számon kérte az igazgató urat, hogy miért tette, amit tett. Az szülő nem men tett panaszt az okatási idodában, mert gyermeke már amúgy is elkerült az irányítása alól és félt, hogy a későbbiekben esetleg utoléri az igazgató úr kapcsolatainak a szele és a gyermeke lesz a vesztes...A mai világban ilyen is lehetséges!”
 • 81. kisbogyo 2010. március 04. 12:36
  „Kedves Hozzászólók!
  Azt hiszem, többszöri átolvasás után sem változik a véleményem. Mindenkinek "igaza" van egy kicsit.
  DE: szerintem ha változás nem fog történni, az igazgató Úr marad a helyén max az élelmezés vezetőt "ültetik"le egy kis időre, akkor ezek után az emberek mit gondolnak? Jaaa... ez így műkökik. Én cégvezetőként úgy gonolom, hogy a felelősség első sorban az enyém, ha a dolgozóim hibáznak és én nem veszem észre, akkor ő is felel, de LEGFŐKÉPP ÉN!!! Szerintem azért van az iskola élén, azért hívják IGAZGATÓ-nak nem? Meg lehet nézni a másik szentiváni iskola igazgatóságát, tanári karát, a gyerekekhez való hozzáállást.”
 • 80. bobymancs 2010. március 02. 20:44
  „Nagy a csend,mert minden csoda 3 napig tart. Azért csörögtek ám a telefonok a témában azok közt,akik ebben a szakmában dolgoznak. Sokan tudják,hogy a beszállítók a pénz egy részét visszacsengetik a megrendelőnek.
  Ez a protokoll és ezt mindenki tudja. Most egy időre lehet,hogy meghúzzák magukat a nagyok,aztán megy tovább minden. Vannak helyek,ahol az ellenőrök sem mernek hibát találni,mert fentről a fejükre koppintanak.
  De ez így is volt mindig,így van most is és így is lesz,ameddig a világ -világ és azután 3 nap.”
 • 79. Maryg05 2010. március 02. 14:19
  „Igen nagy a csend!!!!”
 • 78. bobymancs 2010. február 25. 18:35
  „Igazad van animel1,éppen így látom én is. Közvetve én is érintett vagyok és van rálátásom szakmailag,hogy milyen mértékben lehet felelős az igazgató úr, az élelmezésvezető kisded játékaiban. Sajnos,hogy a legtöbb intézménynél a vezetők kiharcolják a kiemelt étkeztetést és csak az a jó élelmezésvezető,aki ellátja őket minden földi jóval az ellátottak rovására. Érthető,ha beindult a "duzoggó kórus". Ezt tényleg kár volt említenie,mert talált-süllyedt,vagyis rá lehet ismerni. Ez van.”
 • 77. anime1 2010. február 25. 07:57
  „"Kőszegi Németh József életútja, akarata, kitartása példaértékű a mai magyar ifjúság számára. "
  Ez még viccnek is szörnyű!!!!

  Amúgy ezzel az utolsó hozzászólással csak megegősítettél, hogy Kárpátia=igazgató! A mi igazgatónkra nagyon jellemző, hogy soha nem arról beszél, amiről kéne :) :) :) Ez a duzzogó kórus találó, de bukta, mert aki ismeri, az tudja, hogy a szólásai egyike. Mondjuk minősíti és jellemzi is a nárcisztikus énjét! Tisztelt igaztató úr! A kórus (gyerekek, szülők) is az egész része és nagyon is fontos a véleményük!!!

  Más: Tisztelet minden Iskola Igazgatónak! Amint a gyakorlat is mutatja, minden támogatást és tekintélyt megkap a szülőktől is az olyan Igazgató, aki megérdemli. A lehetőség adott volt itt is...”
 • 76. kárpátia 2010. február 24. 20:15
  „Tisztelt Hozzászólók!

  Megtisztelő számomra a feltételezés, de sajnos csalódást kell okoznom, nem én vagyok az igazgató. Én csak őszinte tisztelője vagyok, hogy ekkora ellenszélben is tud újítani, változtatni, jót akarni. Kőszegi Németh József életútja, akarata, kitartása példaértékű a mai magyar ifjúság számára. A győzike show-s, monika show-s, celebes világban nem akarjuk vagy nem tudjuk észrevenni az igaz emberi értékeket?
  Az igazgató tekintélyét nem aláásni kellene, hanem támogatni kell őt törekvéseiben.

  Úgy érzem, egy szűk kör (duzzogó kórus) szócsövévé vált ez a fórum. A továbbiakban ezért nem kívánok részt venni ebben az értelmetlen eszmefuttatásban.

  Szebb jövőt !!”
 • 75. direktor5 2010. február 24. 15:39
  „Anime1 pont erre gondoltam.
  Kárpátia = Igazgató Úr.”
 • 74. anime1 2010. február 23. 13:17
  „Kárpátia!
  Nagyon érdekes és elgondolkodtató, hogy egy akkora iskolában, mint a Váci és akkora településen, mint Győr-Szentiván, rajtad kívűl senki nem áll ki az igazgató úr mellett! :) Még az is lehet, hogy TE vagy az igazgató??? :)

  Kedves Direktor5! Tévedsz, énekelni, sőt, éneket tanítani sem tud!!! Ha tudna, akkor nem akart volna iskolaigazgató lenni...”
 • 73. kiskukta 2010. február 23. 10:14
  „Kárpátia!Te is a névtelenség mögé bújsz, de itt ezt rajtad kívül senki nem kifogásolta.T udod ez a véleményszabadság...Mi itt eszmét cserrélünk,veled is...de akkor ne kifogásold a formáját! Az IgazgatóÚr megosztó személyiség és sokan most találnak fórumot-mivel az iskola honlapján a fórumot az egyik legelső intézkedésével megszüntette- ,hogy erről beszélhessenek,ez miért baj? Vagy szervezetten csak dícsérni lehet? egyébként a stílus maga az ember...és akik más pályát ajánlanak neki ,hidd el nem véletlenül teszik.”
 • 72. kárpátia 2010. február 22. 21:32
  „Ha Magyarországon minden vezető pozíciót betöltő ember olyan becsületes, tisztességes lenne, mint az Igazgató Úr, akkor semmi baj nem lenne a mi kis hazánkban. Az igazi értékteremtéshez időre, türelemre, kitartásra és kemény munkára van szükség. (Ami különböző érdekcsoportok egyéni érdekeit időnként sértheti.) De ez senkit nem jogosít fel sárdobálásra. A csalók egyénisége, habitusa először mindekivel elhiteti a jó szándékot és tenni akarást a turpsisságra csak később derül fény. Az Igazgotó Úr ahogy észlelte a hiányossságot, egyből megtette a kellő lépéseket, a többi pedig a rendőrség dolga.
  A névtelenség mögé bújva sokan ( néhányan ? ) kivetköznek önmagukból és a felhalmozódott feszültégüket ily módon próbálják levezetni!!!!!”
 • 71. direktor5 2010. február 22. 14:51
  „Kárpátia, a sok-sok hozzászóló ismeri az Igazgató Urat...
  Nem véletlenül ez a véleményük...
  Melleseleg én is jó egézséget kívánok neki, de nem egy Iskola élén (ahová külső támogatásal sikerült csak bekerülnie, a 10 % miatt nehezen) hanem egy külső munkában.
  Az énekléshez például nagyobb tehetsége van, mint az irányításhoz az bizonyos.”
 • 70. kese74 2010. február 21. 19:21
  „Kedves kárpátia! Igazad van: lehet és kell is párhúzamot vonni (adott iskola-BKV-ország), mindenhol fejétől bűzlik.... Mellesleg én is kárpátia.”
 • 69. Simsa 2010. február 21. 18:43
  „Egyébként jutna pénz ezekből az összegekből libamájra és hátszínre? Mert akkor máshol is be lehetne vezetni, jobb kajákat is... Pl ne vegyék meg a gyerekeknek a legolcsóbb szarokat. Azért gondoljuk át, havonta nem kevés összeget hagyunk ott a menzán. Nálunk pl a fiam osztályában 1-2 tanuló van csak aki ingyen étkezik. Gyerekenként havi 10.000 ft, nem kevés összeg, mégis mint lejjebb írtam kaptak a gyerekek lejárt joghurtot. Általában amíg nem történt meg ez a balhé az iskola konyháján, a joghurtoknak mindig csak néhány napig volt jó a szavatosságuk... Tehát mindig arra törekedhetett az élelemzés vezető, hogy minél olcsóbban tudja megvenni, a gyerekek ételét, (főzéshez nyersanyagot ) .... Gondolom az volt akciós ami mindjárt lejár és többet meg lehet spórolni. Csak akkor amit ezen megspórolt hová fektette be. Nem lett minőségileg jobb a kaja... Vagy csak mi nem látjuk?”
 • 68. kárpátia 2010. február 20. 20:01
  „Úgy veszem észre, hogy a hozzászólók egy része már rég nem a történtekről beszél, hanem az igazgató úrral szembeni ellenszenvének ad hangot.
  Inkább a gazdasági vezető felelösségét kellene feszegetni, de majd a rendörség teszi a dolgát.
  Emberek! Vegyétek már észre mi történik az országban; BKV végkielégítési botrány stb. ÉN némi párhuzamot vélek fölfedezni. A gazdasági bűncselekmények sajnos az élet szinte minden területén föllelhetőek.

  Igazgató Úr! Mint kívülálló, de az iskola életét nyomon követő Szentivánt szerető polgár, NAGYRA értékelem az ön eddig végzett munkáját, törekvéseit. Semmi esetre se mondjon le, mint azt egyes " jó akarók " tanácsolják.
  Kívánok jó egészséget, kitartást, kellő szigort további munkájához !!!!
  Unokámat szívesen íratjuk majd be az ön által vezetett iskolába !”
 • 67. kakuktojat 2010. február 20. 18:34
  „Talán nem is az a lényeg, hogy volt e a nőnek érvényes erkölcsi bizonyítványa. Régen ezt nem kérték a munkahelyeken. A probléma ott van, hogy egy pénzt kezelő személyt egyáltalán nem, vagy nem megfelelően ellenőriztek. Mit csinált a gazd.vezető, túl azon, hogy felvette a fizetését? Az igazgató meg nyilatkozik két tv-csatornának is, mert szerepelni akart, ahelyett, hogy hírzárlatot rendelt volna el a vizsgálat lezárásáig. Őnála "az verte ki a biztosítékot" , hogy az élelmezésvezető libamájat és hátszínt rendelt.Nálam meg az igazgató nyilatkozata verte ki a biztosítékot. Tehát ha a nőnek nem fájt volna a foga luxuskajákra, akkor még egy pár milliót lenyúlhatott volna anélkül,hogy valakinek feltűnik. Egy szó,mint száz, más tudás és tehetség kell az énekléshez, és megint más egy intézmény igazgatásához. Ahhoz még sok darástésztát meg kell enni a direktornak.”
 • 66. véleményem 2010. február 20. 16:13
  „100000Ft-ot fizetek be az iskola alapítványa javára, ha nyilvánosságra hozzák az élelmezésvezető felvételekor iktatásba vett erkölcsi bizonyítványát, és az valódi, érvényes, hivatalos okmány lesz. Lehet fogadásokat kötni ! Ne velem, mert uriember biztosban nem fogad.”
 • 65. futóbab 2010. február 19. 20:02
  „Az igazgató monnyon le!!!!!!!!!
  A sikkasztót pedig pénz büntetés kiszabása mellett még dugják be pár évre a börtönbe!
  A gyerekeket és a becsületesen dolgozó pedagógusokat pedig hagyják békén,hadd végezzék dolgukat.
  Egy hülye miatt nem kellene az egész intézményt meg bélyegezni.”
 • 64. regidiak 2010. február 18. 18:57
  „Amikor a VÁCIBA (csupa nagybetűvel) jártam,a hónap elején Brigitta néni szigorúan beszedte az ebédpénzt,majd .gondolom befizette az iskola számlájára,melyet a gazdaságvezető (ha jól emlékszem valamilyen Ami néni)ellenőrzőtt,könyvelték,majd azigazgatónak(Gabi néni,később Julika néni)bemutatták,vagy beszámoltak róla.EZÉRT AZ ILYEN ESEMÉNY NEM KÖVETKEZHETETT BE!!!!!!
  Igaz akkoriban nem volt 4-5 havonta élelmezésvezető és gazd.vezető váltás!!!!
  Ami az iskolában ma van-gyerekeimtől tudom- az KÁOSZ (ez is csupa nagybetűvel!)
  Polgármester Úr!Őnkormányzati-és Szentiváni Képviselö urak!T.Oktatási iroda!Meddig nézik még tétlenül az itt történteket.(És nem csak a sikkasztásra gondolok!)”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos Csütörtök: este teltház mindenhol, ebéd körül akadnak szabad asztalok

Győrben szinte már csak ebédidőben van szabad asztal Torkos Csütörtökre, míg Sopronban több helyütt… Tovább olvasom