Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Milliós károk a lagzin

Egy hónapja nagy felhajtással közel kétezren vettek részt azon a Kiskúton tartott roma lagzin, ahol több mint hetven szakács, pincér és konyhás talpalt. A hatalmas dáridóból sorozatper kerekedhet: a hírek szerint az örömszülők hallani sem akarnak a fizetségről.
Szerkesztőségünkbe több panaszos olvasói levél és telefon is érkezett az ügy kapcsán, bízva abban, hogy az igazukat keresők így talán a pénzükhöz jutnak. A vendéglátósok és a kisegítők jóhiszeműen vállalták a kétnapos robotot, a hétvégi munka plusz pénzkereseti lehetőségnek ígérkezett.
A konyhai személyzet közül többen Abdáról, Kunszigetről és Győrzámolyról érkeztek, az egyik károsult szerint senki nem kapta meg a beígért összeget.

– Két gyerekünk most kezdi a tanévet, gondoltuk, jól jöhet a hétvégi munka – sorolja az asszony, akinek két napig sajgott a talpa a robotolásban, ennek ellenére egy fillért sem látott. – Papír nélkül, szóban állapodtunk meg a részletekről, de úgy gondoltuk, hogy aki ekkora esküvőt tud kanyarítani a fiának, az anyagilag is jól áll. Tévedtünk, mert sem éjjel 3 órakor – amikorra már felszolgáltunk mindent –, sem reggel nem kaptuk meg a pénzünket, pedig rendesen hajtottunk. A férjemmel együtt durván húszezer forinttal tartoznak nekünk. Hiába kérjük, nem fizetnek.

Eltűnt készletek

A vendégek egyike szerint a szervezők hibáztak azzal, hogy két-három pincércsoportot fogadtak fel, nem egy összeszokott gárdára bízták a munkát. Így történhetett meg, hogy márkás italok, körülbelül 100 kiló kávé és rengeteg tányér, pohár, evőeszköz tűnt el.
– A szervezésben is segítettem, noha rokonként vettem részt a bulin – így Sárközi Jenő. – Sajnos szemtanúja voltam, hogy a felszolgálószemélyzet közül többen spiccesen vagy inkább ittasan dolgoztak és hogy a biztonsági őrök visszatartották azokat, akik megpróbáltak elvinni bármit is. Ennek ellenére szinte bizonyos vagyok, hogy nagyon sok mindent az iderendelt személyzet vitt el. Éjjel két órakor a pincérek kétharmada lelépett, úgyhogy számomra érthetetlen, tulajdonképpen mit követelnek.

Örömapa a pácban?

Sz. R. nagy lakodalommal akarta emlékezetessé tenni a fia esküvőjét, utóbbi – úgy tűnik – sikerült, hiszen a férfi ez idáig hétmillió forint kárral számol. Hónapok óta az eseményre készült, éppezért a konyhai munkát a felszolgálással együtt egy budapesti produceri irodára és az abdai Patkó csárdára bízta. A munkának csupán egy részét jelentette 8000 szelet hús, két ökör, 200 kacsa, 300 kilogramm marhahús, valamint 50 malac megsütése, illetve szervírozása. Hogy éjszaka hogyan tűnt el a konyha mellől mégis több száz üveg márkás ital, evőeszköz, szék, melegítőeszköz és sok más, egyelőre nem tudni. A szervezők egymásra mutogatnak, a vendégek mossák kezeiket.

A tettes ismeretlen

A budapesti szervezőiroda feljelentése nyomán már a rendőrség is képben van, illetve nyomoz az ismeretlen tettes (vagy tettesek) után. Meghallgatták az örömapát, a szervezésben részt vevőket, valamint a 3 millió 200 ezer forintos kárt bejelentő iroda képviselőjét. A lényeg, hogy megszámlálhatatlanul sok minden eltűnt, amit visszakövetelnek. Az örömapa a fejét fogja, a konyhai és felszolgálási munkákkal megbízott főnök széttárja a karját, a felszolgálók semmiről nem tudnak.
Ami tény, hogy kétezren valószínűleg jót mulattak ezen az éjszakán, a győri városi rendőrkapitányság pedig lopás bűntettében folytatja a nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angliai szerződés Borbálának

Ugyan a zsűri többsége más lányokat választott az idei Look of the Year verseny győzteseinek, a… Tovább olvasom