Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Milliókból javultak a tarjánpusztai utak

Az utak jobbítására tavaly 27 millió forintot költött a tarjánpusztai önkormányzat. A sokoróaljai település szeretné elérni, hogy a községben legyen kirendeltsége a pannonhalmi takarékszövetkezetnek.
Egy kistelepülés a Bakonyalján, 410-en lakják, nevében szerepel a puszta, de nem pusztai létben élnek a tarjánpusztaiak. Az idei költségvetési keretük szűkös, 32 millió forint, amihez azért jön még további 22, mert 2002 decemberének végén körjegyzőséget alapított Győrasszonyfa, Bakonypéterd és Tarjánpuszta, s ennek az utóbbi lett a központja. Így dukált, emlékszik vissza Kálmán Józsefné polgármester, hiszen közösen működtetik az iskolát és a háziorvosság is közös, ezeknek pedig Győrasszonyfa a székhelye.

Tarjánpuszta nem akart feladat nélkül maradni, s érthető, hogy ragaszkodott a körjegyzőséghez. A két forrásból származó 54 millió forint az alapvető feladatokra elegendő, s ha fejleszteni akar a település, minden lehetséges címen pályáznia kell. A saját forrást úgy tudja előteremteni az esetleges beruházáshoz, hogy értékesíti a még rendelkezésére álló ingatlanokat.

Tarjánpuszta azon kevesek közé tartozik, amelyek nem vetettek ki semmilyen helyi adót. Úgyse gyűlne össze belőle valami nagy összeg, felesleges borzolni a helyiek idegrendszerét – magyarázta a polgármester. Azért a szűkös lehetőségek ellenére is szépen boldogultak. Kész a csatornahálózat, ott a községben a gáz, rövidesen lesz új orvosi rendelő, és most készül a ravatalozó.

Az utak jobbítására tavaly 27 millió forintot költött az önkormányzat. Valóságos művészet volt, ahogy azt elő tudták teremteni. Az idén az utak további javítására szeretnének pályázatokon pénzhez jutni. Terv továbbá, hogy a pannonhalmi takarékszövetkezetnek legyen kirendeltsége Tarjánpusztán. Szeretett volna a község postamesterséget alapítani, éppen nemrégiben tárgyaltak erről a posta illetékeseivel, de nem sikerült. Az önkormányzat látta volna el közvetve a postai szolgálatot, a Magyar Posta Rt. viszont csak a postai felvételt engedte volna át, a betétkezelést nem, az pedig nem érte volna meg a községnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri tévések elismerése

Nemrégiben ért véget Lakitelken a Kistérségi és Kisközösségi Televíziók V. Szemléje. A rendezvényen… Tovább olvasom