Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Milliók gyűltek össze az üvegcsontú kislány kölni műtétjére

Tényő - Neves és névtelen támogatók jóvoltából összegyűlt a szükséges 5 millió forint Fekete Mónika külföldi műtétjéhez, gyógykezeléséhez. Az üvegcsontú kislányért – a Kisalföld közbenjárására – megmozdult a megye, de még az ország is.

A Tényőn élő Fekete Mónikának – egy ritka génhiba miatt – üvegcsontjai vannak. A 13 éves, mozgásában korlátozott kislány állapotának javulásához lehetőséget az a több millió forintos őssejtbeültetés jelent, amelyet Kölnben végeznek. A család anyagi körülményei ennek finanszírozását nem tennék lehetővé, ezért az iskola kezdeményezésére tavaly tavasszal műanyag kupakok gyűjtésébe kezdtek, majd egy lelkes tényői szervező csapat tovább mozgatta a jótékony szálakat. Így aztán elmúlt háromnegyed évben egyre gyűltek a segítő forintok az erre a célra nyitott számlán. Számos civil, céges, személyes adomány erősítette a reményt, hogy Fekete Mónika műtétje, gyógykezelése megvalósulhat.

Az igazi „áttörést" – miként azt Kiss Piroskától, a kislány édesanyjától megtudtuk – az a 2 millió forint jelentette, amelyet a közelmúltban utaltatott át egy névtelenségét kérő adományozó. Ezzel összegyűlt a tavaly még csak távoli álomként emlegetett 5 millió forint, amellyel az SOS Alapítvány munkatársa már meg is kérte a beutalót a műtéthez. Fekete Mónika és édesanyja, illetve a lelkes szervező csapat tagjai hálásan köszönik azt az összefogást, amelynek eredményeként a törékeny tényői kislány májusban Kölnbe utazhat.

Olvasóink írták

 • 3. geza11 2010. február 17. 10:08
  „Mielöbbi gyógyulást és kitartást a kislánynak!Példaértékü összefogás!
  Öröm ilyen "lélekgyógyító"cikket olvasni!Hiszek benne hogy ezeket a
  jótéteményeket a végén "odafent" jóváírják.”
 • 2. dudubaba 2010. február 16. 14:09
  „Nagyon szépen köszönjük mindenkinek aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz,hogy Mónikának összegyűljön a pénz a műtétjére.
  Mónika és családja nevében szeretném tolmácsolni mindenkinek szívből jövö köszönetüket és hálájukat!”
 • 1. Győrimotorosok 2010. február 16. 08:59
  „A kis lánynak mielőbbi gyógyulást a családnak további erőt és kitartást a hosszú nehéz úton a többi adakozónak pedig ezt a jó szándékú meg nyilvánulásukat soha ne fogják vissza. Mert igaz a közmondás nem csak kapni, adni és látni, hogy miért az is öröm. Jó érzés és megnyugtató, hogy a jó szándék még és segíteni akarás nem veszett el teljesen. Ha valaki mi motorosok tudjuk nagyon nehéz találni segíteni akaró szándékozó embereket, mert akiket megfog, az eleset, ember búja-baja azok már a végén vannak az anyagi segítségben, mert minden forintra szükség van ebben a gazdasági helyzetben. De mint a mostani példa is mutatja, azért van a jómódúak között is jószívű jó lelkű ember. Gratulálok a névtelenséget kérő adonyányozónak úgy, mint a többieknek.
  További sok sikert a kis lánynak és a családnak.
  Györimotorosok. www.gyorimortorosok.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényői vörös a 9-es kórteremben

Vendégcsalogató programjának részeként nemrégiben Tényői barangoló címmel igényes kiadvány jelent… Tovább olvasom