Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Millió forintos fejlesztések

Több millió forint értékű beruházások fejeződtek be nemrégiben és több még jelenleg is folyamatban van megyénk legfiatalabb városában. A cél, hogy a pannonhalmiak életkörülményeit jobbá tegyék.
Csaknem két és fél millió forintot nyert Pannonhalma a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány pályázatán. Ebből az összegből már el is kezdte az önkormányzat a helyi kultúrház akadálymentesítését.
A lépcső feljárat mellett olyan csúszás mentes rámpa készül, melyen babakocsival, kerekesszékkel is könnyen megközelíthetik az épületet látogatói.

Emellett a mozgáskorlátozottak részére külön mosdót alakítanak ki a művelődési intézményben, tudtuk meg Pánczél Benedek polgármestertől, aki arról is örömmel számolt be, hogy a gyerekek nemrégiben használatba vehették a város első igazi játszóterét.

A Ságvári és az Árpád utca sarkán, az iskola mellett létrehozott, természetes anyagokból készült hintákból, mászókákból, csúszdákból, homokozóból, padokból álló, körbekerített, később még bővíthető létesítmény együttesen mintegy kettőmillió forint értéket képvisel. A költségekhez az önkormányzat egymillió forinttal járult hozzá. Ezt a pénzt magyar vállalkozások és Pannonhalma német testvérvárosa, Engen polgárai egészítették ki adományaikkal.

A kivitelezést az önkormányzat dolgozói végezték és az összefogás jegyében más helybeliek is hozzájárultak társadalmi munkájukkal a végeredményhez. Az óvodaudvar közlekedésre használt, rossz állapotú, feltöredezett burkolata a napokban új aszfaltréteget kapott, így biztonságosan haladhatnak rajta a kicsik és szüleik. Ez a több mint egymillió forintos javítás részben az önkormányzat költségvetéséből biztosított forintokból és vállalkozók támogatása révén készült el.

Az iskolai sportcsarnok padlóburkolatának felújítására pedig Pannon halma a megyei önkormányzat pályázatán nyert másfél milliót. A korábbi, gyenge minőségű sportpadlót így most tartós, rugalmas réteggel, alábélelt, ízületkímélő aljzattal tudták ellátni. Persze ehhez az önkormányzat költségvetéséből biztosított összegre is szükség volt, mert a teljes kivitelezés több mint hárommillió forintba került. Szintén a megyei önkormányzat alapjától kapott a város támogatást ahhoz a csaknem kilencmillió forintba kerülő kivitelezéshez, melynek révén a Zalka útra új aszfaltréteg került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ellenzéki frakció megerősödött

Dr. Dézsi Csaba András szerint a szocialisták nyerték az önkormányzati választásokat, a Fidesszel… Tovább olvasom