Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Milliárdos fejlesztés a Petzben

A "C" épület helyén épülő, mintegy 26 ezer négyzetméter alapterületű új hotelépület alapozását július utolsó, augusztus első napjaiban kezdik.

A terveknek megfelelően haladnak az "Infrastruktúra-fejlesztés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mint egészségpólusban" című projekt munkálatai.

Az ütemterv szerint július első napjaiban megkezdődött a "C" épület régi szárnyának bontása. A biztonságos bontás, valamint a kórházi betegellátás zavartalansága érdekében megtörtént a közművek (csatorna, víz, gáz, orvosi gáz) kiváltása és leszerelték a "C" épület régi röntgengépét is.

A "C" épület helyén épülő, mintegy 26000 négyzetméter alapterületű új hotelépület alapozási munkálatait július utolsó, augusztus első napjaiban kezdik meg a szakemberek.A fejlesztés érinti a "B" épületet is, melynek rekonstrukciója során közel 3800 négyzetméter felújítására is sor kerül.

E munkálatok keretében a Radiológiai Osztály felújítási munkálatai is elkezdődtek, emiatt a röntgentevékenység ellátása az építési időszakban az eddiginél kisebb alapterületen folyik.

Javában tart az ideiglenes közlekedési folyosó kialakítása is. A "B" és "C" épületek közötti ideiglenes folyosószakaszt már átadták a mentőszolgálat számára, a többi szakasz kialakítása még zajlik.

Amint elkészül – terv szerint a jövő hét közepén - akkor a szakemberek nekiláthatnak a "B", "C" és "D" épületeket összekötő folyosók lebontásának.Ezt követően - a beruházás ideje alatt - a "B", a "C" és a "D" épületek közötti átjárást csak az ideiglenes folyosó fogja biztosítani, ez azonban csak a földszinten épül – és mivel ezen bonyolódik majd az épületek közti személy- és betegforgalom, valamint az infrastrukturális közlekedés és kiszolgálás is – ezért alkalmanként előfordulhatnak közlekedési nehézségek.

A fenti munkálatokkal egy időben az "A" épület tetejére tervezett helikopter-leszálló építésének statikai előkészítése is folyik.Türelem, türelem

"Továbbra is fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy az építés időszakában az intézmény (osztályok, rendelők) megközelítése csak az "A" épületen keresztül, a Vasvári Pál utca felől, illetve az "E" épületen keresztül, a Magyar utca felől lehetséges.

Innen belső folyosón lehet eljutni az egyes épületekhez.

Az építési munkák okozta kényelmetlenségek miatt a betegek, a hozzátartozók és a környéken lakók szíves megértését és türelmét kérjük" - közölte Ponty Zita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat sajtóreferense.Olvasóink írták

 • 4. ildikop71 2011. október 18. 14:46
  „igazatok van. milliárdos fejlesztés,? miért nem emelik az ápolók bérét mind megy külföldre. talán ezt akarják.közben a szemészeten nem telefonon, személyesen kell időpont mert ha fizetsz előbbre kerülsz. akinek nincs pénze meg rendelhet koporsót.”
 • 3. steke 2011. július 08. 21:48
  „Gyógyul a gazdag, a saját mocskában döglik meg a szegény ember!”
 • 2. Nanu 2011. július 08. 11:54
  „HOTELÉPÜLET????? ide beteg nem fogja beteni a lábát ezek szerint ? A kórház többi része meg rohad szó szerint, még szerencse ne mnő vagyok mert nem mennék be azokba a vécékbe, inkább a folyosóra csinálnék!!!!”
 • 1. Pikulics 2011. július 08. 10:11
  „Mind szép és jó. De mi lesz a régi épülettel? Marad továbbra is szégyenfolt? A WC-k jelenlegi állapota lassan a folyosókon végzendö "nagydologra" kényszerit!
  Európai szinvonal?
  Na ne nevettessenek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védegylet: Audi alapkőletétel védett területre

A Védegylet a természetvédelem gyászos napjának nevezte az Audi július 7-i alapkőletételét. Tovább olvasom