Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Milliárdos beruházás Kunszigeten

Hamarosan megkezdik Kunszigeten a földben rejlő melegvíz-kincsre alapozva a wellness-központ.
Hamarosan megkezdik a kútfúrást és jövőre a tervek szerint elkészül Kunszigeten a földben rejlő melegvíz-kincsre alapozva a wellness-központ. A  fürdőhöz egy termálfalu kapcsolódik.

– Örülnék, ha mielőbb felépülne a termál. A rokonságban főként a gyerekek várják és mondogatják: „Megyünk ám majd úszni!" Ha olyan árai lesznek a fürdési lehetőségeknek, amit még elbír a családi kassza, akkor biztos gyakran kihasználjuk. Nem kellene emiatt Győrbe vagy Lipótra menni, itt lesz minden helyben. Attól nem félek, hogy a nyugalmunkat elveszítjük, a forgalomnövekedés pedig jól is jöhet, később el lehet majd gondolkodni azon, hogyan használhatók ki a falusi turizmus lehetőségei. A házak, a telkek értéke pedig mindenképpen nő. Ezt mutatják a lipóti fürdőfejlesztés tapasztalatai is – mondta a kunszigeti kisgyermekes anyuka, Luka Angéla.

Külön kis gyöngyszem

A termálfalu látványterve.
Kattintson a képre >>
Lendvai Ivánné  polgármester szintén azt tartja fontosnak, hogy a beruházás révén újabb értéket kap a falu. Már a hatvanas-hetvenes években szóba került a termálvíz-hasznosítás, mintegy négy éve kezdődött csak el azonban az előkészítése. 2003. február 9-i számunkban Termáltervek Kunszigeten címmel írtunk arról, hogy a polgármester közmeghallgatáson tájékoztatta a lakosokat az ötletről. A település a rendezési tervét is úgy alakította, hogy tartalmazza a fürdőlétrehozás lehetőségét.

Az önkormányzat egy beruházóval együtt valósítja meg a termálfalut. A faluvezető szerint  fő előnye nem az, hogy munkahelyeket teremt, hanem hogy a lakosoknak egészségmegőrző szolgáltatásokat nyújt. Az egyik medencét úgy alakítják ki, hogy úszásoktatásra alkalmas legyen.

Nem akar konkurálni

Az elkövetkező hetekben elkezdődik a termálvízkút fúrása, arra már megvan az engedély, tudtuk meg Bohner Tamás projektvezetőtől. Az ütemterv szerint idén elvégeztetik a közművesítést, a leendő csónakázótó környékének rendezését. Elkezdik az utak építését, a wellness-központ alapozását, aminek az engedélyeztetése folyamatban van. Az összességében mintegy egymilliárd forintos beruházás Kunsziget délnyugati részén, huszonöt hektáros területen kap helyet. A fürdő önmagában nem jelentene megtérülő befektetést, létrehozásának inkább az a célja, hogy a mellette felparcellázott csaknem száz lakótelket, az épülő sorházak lakásait vonzóvá tegye.

Bohner elmondta: a wellness-központ nem akar konkurálni a győri élményfürdővel. A termálfalu, Kunsziget és a közeli települések lakóinak kiszolgálására törekszik. A cég arra számít, hogy az építési telkek főként a Győrből kiköltözők, a befektetést keresők és a termálkedvelő külföldiek érdeklődését keltik fel. A terv részletei a www.thermalfalu.hu honlapon megtekinthetők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelkép lehet Győr első víztornya

A Budai úti torony ma már csak ipari vizet szolgáltat – ezt is egyre kevesebbet. Megszűntek vagy „elvándoroltak" a nagy felhasználók, szinte csak a szeszgyár és a Rába maradt. A városba települő nagyüzemek másként oldják meg vízszükségletüket, az Audi például saját kutakat fúratott. Az üzemeltetőnek lassan azon kell gondolkodnia, érdemes-e működtetnie a tornyot. Tovább olvasom