Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Milliárdos adásvétel

Hozzávetőlegesen egymilliárd forint értékben ad el ingatlanokat a győri önkormányzat ebben az évben. További részletek és egyéb döntések a város e heti közgyűléséről

Fél tucat ingatlant értékesít  még ebben az évben a győri önkormányzat – derült ki a közgyűlés legutóbbi ülésén. Az egyik leg nagyobb „falat" kétségtelenül a belvárosi, az Árpád, a Baross Gábor és a Bajcsy-Zsilinszky Endre út, valamint az Aradi vértanúk útja által határolt Árpád-tömb belső udvarának eladása nyílt pályázattal, illetve licittel. Az építési lehetőség előzetesen becsült értéke (beleértve az Árpád út 39. szám 
alatti, átalakítandó épületet is) 380 millió forint. Korábban arról 
 volt szó, hogy a tömb belsejében mélygarázs, lakások és üzletek 
épülnek az Inszol Rt. és az önkormányzat beruházásában, közben 
azonban kiderült, erre belátható időn belül nem lesz fedezet.

A gazdasági bizottság indítványában az szerepelt, hogy az előzetes vizsgálatok szerint az Árpád-tömb rehabilitációja kisebb kockázattal valósítható meg olyan befektetővel, aki megvásárolná az építési területet, s azon „felhúzná" a tervezett, engedélyezett létesítményeket. A beruházás körülbelül 1,3 milliárd forintba kerülne.
Hipermarket az állatvásártéren?

A közgyűlés döntött arról is, hogy a Pápai úti volt állatvásárteret liciten értékesítsék. Ennek forgalmi értéke 10 ezer forintos négyzetméteráron számolva 326 millió forint. A területet kereskedelmi és szolgáltató jellegűnek jelölték ki a rendezési tervben. A telek alkalmas nagy bevásárlóközpontok „befogadására".
A képviselők ezeken kívül további négy ingatlan eladását hagyták jóvá. A Speciális Szakiskola Herman Ottó utcai volt épülete több mint 51 millió forintot ér. A Rákóczi Ferenc utca 44. szám alatti épületet az eddigi bérlő, az Első Győri Inköz Kft. veszi meg. Az Apáca utca 4. szám alatti vendéglő telekrészéért és pincéjéért a Határ Étterem Kft. 21,6 millió forintot fizet. A Király utca 8. szám alatti ház tulajdoni hányadáért tizenöt év alatt 42 millió forintot kap a város a református egyházközségtől.
A Kisalföld kérdésére Balogh József polgármester elmondta, tervezett adásvételekről van szó. Kun András alpolgármester hozzátette: valamennyi ingatlant még idén szeretnék értékesíteni, s a bevételt fejlesztésre fordítják.
A közgyűlés pályázatot írt ki a Tatai út melletti, benzinkút létesítésére alkalmas terület 30 éves bérbeadására. A nyertesnek 30 millió forint értékű út-, járda- és közvilágítás-építést, valamint hatmillió forintos fásítást is vállalni kell.
Rend van a színházban

A képviselők elfogadták a Győri Nemzeti Színháznál végzett utóvizsgálatok eredményeiről szóló tájékoztatót. Az anyagban az áll, hogy a tavalyi pénzügyi-gazdasági ellenőrzés során feltárt súlyos hiányosságokat megszüntette az intézmény.
A testület hozzájárult, hogy a jelenleg 1 milliárd forintos folyószámla-hitelkeretet augusztustól kétmilliárdosra emeljék. Az indoklás szerint az önkormányzat a harmadik negyedévben szinte biztosan kölcsönfelvételre szorul. A költségvetésben egyébként hárommilliárd forintos hitelfelvételi terv szerepel. A közgyűlés 30 millió forintos pótelőirányzatot biztosított a fürdőközpont-fejlesztés többletköltségeihez.
A képviselők személyi kérdésekről is határoztak. A városi levéltár élén újabb öt évig Bana József áll, míg a városi televízió vezetője három évig Szabó Tibor lesz.
Elszállítják a roncsautókat

A közgyűlés csütörtöki felhatalmazása alapján Balogh József tegnap szerződést írt alá Horváth Ferenccel, az Alcufer Kft. ügyvezető igazgatójával. A megállapodás értelmében az Alcufer a közterület-felügyelettel együttműködve elszállítja a közterületekről az üzemképtelen járműveket, és gondoskodik tárolásukról, őrzésükről.
A győriek elégedettebbek

A csütörtöki városházi sajtótájékoztatón a Gergely Zoltán polgármesteri szóvivő egy vizsgálat eredményét ismertette. A Jelenkutató Intézet és Alapítvány június közepén 829 győrit kérdezett meg telefonon. Eszerint a városban élők többsége elégedettebb Győr helyzetével, mint az országéval. Balogh József munkáját a lakosság zöme pozitívan értékeli, több mint felük négyes vagy ötös osztályzatot adott neki. A megkérdezettek háromnegyede ígérte biztosra részvételét egy jövő vasárnapi európai parlamenti választáson, s az MSZP-re többen szavaznának, mint a Fideszre.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentősen nő a győri távhődíj

Egy átlagos panellakásban évi hétezer forintos pluszkiadást jelent a távhődíjak négy-tizenhat… Tovább olvasom