Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Milliárdokon osztozhatnak a települések

Győr-Moson-Sopron - Döntés született a kistelepülések és kistérségek által benyújtott pályázatokról.
A 3,5 milliárdos támogatás a tagiskolák és a körjegyzőségek tárgyi feltételeinek javítására valamint közösségi buszok vásárlására fordítható.

Győr-Moson-Sopron megye települései közel 187 millió forint költségvetési többlettámogatást kapnak. A körjegyzőségek tárgyi feltételeinek javítására 12 pályázattal 36 település közel 45 millió forintot nyert. A kistelepülési iskolák tárgyi feltételeik javítására 9 pályázattal 34 település több mint 121 millió forint többletforráshoz jutott. Közösségi busz beszerzésére 2 többcélú kistérségi társulás 21 millió forint segítséget kapott.

Tárgyi feltételekre 45 millió
A körjegyzőségek tárgyi feltételeinek javítására közel 45 millió forint támogatást kapott (millió forintban értendőek a számok): Pázmándfalu (Nyalka Táp) 8; Enese (Fehértó, Kisbabot, Rábaszentmihály) 7; Hédervár (Lipót, Mecsér) 5; Beled (Dénesfa, Vásárosfalu, Edve, Rábakecöl) 5; Écs (Ravazd) 4,5; Halászi (Máriakálnok, Püski) 4; Szany (Rábaszentandrás, Rábacsanak) 3,5; Kisfalud (Hövej) 2,5; Gyömöre (Kajárpéc, Szerecseny) 2; Darnózseli (Dunaremete, Kisbodak) 1,2; Agyagosszergény (Fertőendréd) 1; Rábacsécsény (Bezi, Mérges) 1.

Iskolákra 121 millió
A tagiskolák tárgyi feltételeinek javítására több mint 121 millió forint támogatást nyert (millió forintban értendőek a számok): Táp (Pázmándfalu, Nyalka) 20; Veszprémvarsány (Bakonygyirót, Bakonypéterd, Bakonytamási, Lázi, Románd, Sikátor) 20; Abda (Börcs) 17,8; Gyömöre (Kajárpéc, Felpéc, Szerecseny) 15,7; Tápszentmiklós (Győrasszonyfa, Lázi, Tarjánpuszta) 13,2; Hegykő (Fertőhomok, Hidegség) 12,8; Rábatamási (Jobaháza, Magyarkeresztúr) 12,5; Kapuvár (Babót, Himod, Szárföld, Veszkény) 8,5; Mihályi (Kisfalud, Vadosfa) 0,8.

Buszokra 21 millió forint
Kistérségi közösségi buszok beszerzésére 21 millió forint támogatást kapott (millió forintban értendőek a számok): Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása 11; Csornai Többcélú Kistérségi Társulás 10.

Olvasóink írták

 • 4. Nagypapa 2008. július 24. 17:59
  „Kedves ken!
  Ön "politikailag" nagyon tájékozott lehet. bajom csak azzal van, hogy nem egyforma dolgokat és nem azonos számokat rak egymás mellé. Ne tegye!”
 • 3. Vica08 2008. július 21. 15:21
  „A cím már önmagában csúsztatás, hiszen a 3,5 milliárd a magyarországi összes településre vonatkozik, GYMS-ba 187 millió Ft jutott. Igaz, ennek is örülni kell, de a cím és a tartalom nincs korrekt kapcsolatban...ez a finom véleményformálás/befolyásolás...de ezt már megszokhattuk, sajnos:(”
 • 2. ken 2008. július 21. 08:43
  „Kedves Nagypapa! Ha jól látom, én leszek az első negatív!

  Egyébként nem lennék az, ha már megint nem tetszett volna félreérteni bizonyos dolgokat. Ugyanis a településektől eddig 2008-ben több mint 50 milliárd forintot vont el a kormányzat, mint tudjuk, csak Győrtől 3 milliárdot.

  Na, most visszacsepegtettek 187 milliót. Lehet örülni.

  Én azt gondolom, meg lehet változni, csak szemellenzősnek nem lehet lenni. Azért mert ön nem látja az összefüggéseket és hogy milyen módon rontja le a településen élők életesélyeit a kormány, azért hadd ne hahotázzunk a csodálattól...”
 • 1. Nagypapa 2008. július 20. 22:29
  „Ehhez a cikkhez kapcsolódó "negatív hozzászólási csúcs" szomorú. Biznyítja közismert negatív beállítottságunkat, csak az a szenzáció, amiben Valakit meg tudunk alázni, ha valamit a sárga földig lehúzhatunk. Nem kellene örülnünk, hogy megyénk ilyen fejlődési lehetőséget kapott, ha nem is "égbekiáltó" dolgokban?
  Egy kicsit legalább változzunk már meg ! ! !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészséget is védi a négyezer polgárőr

Győr-Moson-Sopron - A megyei polgárőrszövetség felkérte az egyesületeket – amelyekben mintegy… Tovább olvasom