Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Milliárdok a legnagyobb környezetvédelmi beruhásra

Győr - Feszített tempójú, de sikeres évet tudhat maga mögött a Győri Komszol Kft., a cég elérte a 4 milliárd forintos bevételt, s felkészült az ez évi változásokra. A társaság az ország legnagyobb környezetvédelmi beruházását hajtja végre, amelyhez 11 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott.
A hagyományoknak megfelelően munkásgyűléssel kezdte az új év első munkanapját a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. A társaság ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás az elmúlt esztendőt vízválasztónak nevezte, mivel 4 milliárd forintos bevételt sikerült elérni, így az ország második kommunális szolgáltató cége a Komszol. Mindez alapján stabil tulajdonviszonyok mellett hosszú távon tervezhetik a jövőt.

– Társaságunk pozitív eredménnyel zárta az évet, százhúszmillió forint nagyságrendű nyereség lesz a mérlegbeszámoló végén. S amire szintén büszkék lehetünk, hogy az ország legnagyobb környezetvédelmi beruházásához – a régió 112 települését érintő győr-sashegyi nagytérségi hulladékgazdálkodási projekthez – kaptuk meg a támogatást, 11 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési pénzhez jutottunk – mondta a dolgozóknak Kovács Barnabás. Az ügyvezető szerint ezek azok az eredmények, amelyek lehetővé tették, hogy nyolc év alatt a 320 tagú gazdasági társaság mára 674 fős társasággá nőtt. Mindez a dolgozók eredményes munkájának köszönhető.

Munkásgyűlés: az új év feladatairól kaptak tájékoztatást a
Munkásgyűlés: az új év feladatairól kaptak tájékoztatást a

– Létrehoztuk azt a struktúrát, amely biztosítani tudja, hogy önálló gazdálkodású egységenként életben tudjon maradni a vállalat bármelyik területe. Úgy látom, hogy a struktúraváltás eredményeként a Komszol egyetlen, a munkáját megfelelően végző dolgozójának sem mond fel. Munkaellátottsági problémánk nem lesz, azt azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindenki azon a területen végez munkát, ahol jelenleg dolgozik – hangsúlyozta Kovács Barnabás.

Az igazgató bejelentette: a gazdasági válság ellenére nem lesz leépítés, sem bércsökkentés. Mindezért rugalmasságot, várnak a munkatársaktól. A Komszol tavaly 1,6 milliárd forint munkabérköltséget könyvelt el.

– 2009-ben – az idén 60 éves társaság jubileumi évében – mindazok a fejlesztések megvalósulnak, amelyekre évek óta készülünk, ezek változásokkal járnak. Többek között három egység munkahelye a Kálvária utcai központból a sashegyi hulladékkezelő központba kerül. Jelentős számú termelőeszköz érkezik a társasághoz, az év végére száz százalékkal megújul a technika – jelentette be többek között Kovács Barnabás. A Komszol 14 új kukásautóval, valamint szállítókamionokkal, rakodókkal, targoncákkal gazdagodik, valamint 90 ezer új kukaedényt vásárolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A véradás 2009-ben is a legemberibb segítség

Győr - A győri régiós vérellátó központ rendelkezik ugyan a szükséges mennyiséggel, a véradó viszont… Tovább olvasom