Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

MikulásGyár 2012 - Győr

A sokak által ismert MikulásGyár 2005-ben nyitotta meg kapuit, azzal a céllal, hogy adományokat gyűjtsön a karácsonyi időszakban is nélkülözni kényszerült szegény sorsú családok számára, ezzel lopva egy kis melegséget, az amúgy zord hétköznapokba.

Az azóta eltelt 7 évben a MikulásGyár hatalmas fejlődésen ment át. 2009-es rendezvénysorozata az ICSC Solal Marketing Awards 2010 elnevezésű pályázatán - kategóriájában, Európa második legnagyobb jótékonysági eseményének ítéltetett. A 2011.-ben pedig több mint 250.000 ember karácsonyát sikerült szebbé tenni.

A Mikulásgyár saját önkéntesei és a Magyar Vöröskereszt segítői több mint hétezer munkaórában tevékenykedtek - mondta a szervező. A Mikulásgyár nagy segítséget kapott a Magyar Postától is, amely vállalta, hogy térítésmentesen átveszi az adományokat. A postai úton eljuttatott adományok száma is jelentősen nőtt: 55%-kal nagyobb, mint az egy évvel korábbi gyűjtés során leadottak.

Idén már nemcsak az 56-osok terére, hanem a WestEnd City Center mellett felállított „kis" MikulásGyárba is hozhatják ajándékaikat az adakozni vágyó fővárosiak. Ennek az "üzembe helyezésére" azért van szükség, mert tavaly már a MikulásGyár terhelése elérte a csúcspontját. Míg 2011-ben közel 40.000 fővárosi adakozó látogatott el a rendezvényre, a MikulásGyár szervezői idén azt remélik, hogy legalább 60.000-re nő az ajándékozók száma a jótékonysági akción.

A gyalogosan, tömegközlekedést használó budapestieket arra kérik, hogy a kézben is szállítható adományokat vigyék a WestEnd City Center előtt felállított "kis" MikulásGyárba. A központ természetesen a mindenki által megkedvelt piros kupolás üzem marad az 56-osok terén, a nagyobb csomagokat itt tudjuk fogadni – közölte Zsolnai Endre, a MikulásGyár főszervezője.

Ugyanakkor országszerte több helyen is gyűjtőpontot állítottak fel a MikulásGyár szervezői. A Debrecen Plazában ugyanúgy, mint a Kaposvár, a Miskolc, a Szeged, illetve a Zala Plazában továbbra is várják az adományokat, valamint a Kecskeméti MALOM Központban és a Győri ETO Parkban is.

Azok, akik nem tudnak eljutni a bevásárlóközpontokba, a legközelebbi postán ingyenesen adhatják fel adományaikat. Elég a dobozra ráírni, hogy "Mikulásgyár", és a Magyar Posta dolgozói tudni fogják, hová is kell szállítani az adományokat. Tavaly a postán feladott csomagoknak is igen sokan örülhettek – innen közel 20.000 embernek sikerült tartós élelmiszert, meleg ruhát, tisztálkodó szereket eljuttatni a téli napokra – tudtuk még meg.Bóta Renáta, a MikulásGyár rendezvényigazgatója elmondta: idén több eseményt is tartanak a MikulásGyárban. Több mint ezer óvodás láthatja a Gulliver a Törpék Országában című előadást az 56-osok terén, ahol természetesen idén is lesz ingyenes jégpálya valamint minden este számtalan ingyenes koncert. Fellép – többek között – Somló Tamás, Miller Zoltán, Tóth Vera is.

Idén a gyűjtést leghamarabb a fővárosi közműszolgáltató cégek kezdték el; a budapesti közszolgáltatásban tevékenykedő csaknem 15 ezer dolgozó a munkahelyén kezdte meg az élelmiszerek, meleg ruhák, tisztálkodó szerek és játékok gyűjtését, amelyeket azután a MikulásGyárba juttatnak el.

A BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. (BVK) és tagvállalatai, valamint az összes nagy budapesti közműcég – Fővárosi Gázművek, ELMŰ, Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Vízművek, Díjbeszedő Holding Zrt. – képviselői önkéntes munkát is végeznek majd a központi csomagolóüzemben.

A jótékonysági akció munkáját nem csak adományokkal támogatja a főváros, a budapesti közműszolgáltatók hozzájárulnak a karitatív akció működési költségeihez is. E támogatás nélkül se villany, se fűtés nem lenne a MikulásGyárban – mondta Szűcs Panni, a BVK Holding Zrt. szóvivője.

A december 6. és 21. között zajló karitatív akció fővédnöke idén Tarlós István főpolgármester lesz.

A MikulásGyár saját önkéntesei mellett a Magyar Vöröskereszt szakemberei is részt vesznek a munkában. Az összegyűlt ajándékokat a megyei szervezetek osztják szét. Zsolnai Endre kiemelte: a MikulásGyár csak összegyűjti az ajándékokat, az adományok többségét a Vöröskereszt helyi szervezetei osztják szét. A rászorulók a Magyar Vöröskereszt honlapján tudhatnak meg többet arról, ki jogosult arra, hogy a közel félmilliárd Ft értékű adományból részesüljön.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ETO Park partnere lett a Jones Lang LaSalle

Hosszú távú szerződést kötött a győri ETO Park és az egyik legnagyobb nemzetközi ingatlan… Tovább olvasom