Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Mikulás-fogaton a faluvezetés

Póni vontatta fogaton hajtott végig a település utcáin kedden a Mikulás és a gyerekeknek az is meglepetést okozott, hogy krampusznak a falu polgármestere és jegyzője öltözött be, Friderics Cecília és Törökné dr. Csölle Katalin.
A nagyobb iskolások meg is jegyezték, jó érzés számukra, hogy velük együtt játszanak, hogy ezt is fontosnak tartják.

A kisebb legények nemcsak mandarint és csokoládét kértek tőlük, hanem önkritikusan virgácsolást is, mert bevallották, hogy voltak jók és rosszak is, tettek olyasmit, amiért bocsánatot kell kérniük tanítóiktól.

Meglepetések: Póni vontatta fogaton érkezett a Mikulás a nagyszentjánosi gyerekekhez. Krampusznak a  polgármester és a jegyző öltözött be. fotó: b. a
Meglepetések: Póni vontatta fogaton érkezett a Mikulás a nagyszentjánosi gyerekekhez. Krampusznak a polgármester és a jegyző öltözött be. Fotó: B. A.


Ezt a belátást is jutalmazásra méltónak tartották a Mikulás segédei. Lapunknak elmondták, azért vállalták a feladatot, hogy a falubelieket szórakoztassák. Vidám ötletük mögött szerintük nem kell mélyebb értelmet keresni, de az igaz, hogy munkájuk során is közvetlenségre törekednek.

A Mikulás elkísérésével pedig azt is megmutatták, hogy ki-ki a saját erejével, kis jó szándékkal tehet a közösségért, amelyben él. Erre több jó példa is akadt már Nagyszentjánoson, olyanok is, amelyek versenysikert hoztak a településnek és értékes nyereményeket, például hulladékgyűjtő szigetet és sportfelszerelést az iskolába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi műtárgyárverés

Aukciós kiállítást és műtárgyárverést szervez Győr- ben karácsony előtt immár tizedszer az Almárium… Tovább olvasom