Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mikulás-csomagok a minisztertől

Győr - Feleségével és egy nagy halom Mikulás-csomaggal érkezett pénteken Molnár Csaba frissen kinevezett közlekedési miniszter a győri Erzsébet Ligeti Óvodába.
Tavaly a megyei kórház gyermekosztályára, idén a város egyik legnépesebb óvodájába kísérte el a Mikulást Molnár Csaba, aki alig győzte a sok verset és éneket, amivel a kicsik meglepték. Feleségével, Szűcs Kingával – a Győri Nemzeti Színház művészével – nemcsak több mint kétszáz meglepetéscsomagot osztottak ki, hanem derekasan állták a sarat akkor is, amikor nekik szegezték a kérdést: vajon ez tényleg az igazi Mikulás-e, neki ugyanis nem elég szőrös a sapkája. (A megoldás: ez a délutáni fellépőruhája volt a derék embernek, este felölti az „igazi" Mikulás-sapkát...) Mi tagadás, a tegnapi ovilátogatás a frissen beiktatott miniszter kellemesebb programjai közé tartozik, mert bár egy kis bányásznapi ünnepség még belefért az elmúlt hétbe, napjai feszített tempóban telnek.

Jelenleg a minisztérium elkövetkezendő másfél évre szóló stratégiáján dolgozik gőzerővel csapatával– amelyben közvetlen munkatársai szinte mind győriek –, s bár szeretne december 17-re végezni, addig még egy fontos döntést meg kell hoznia.

Ajándék helyzet: Végre meg tudtuk lépni, hogy ne emeljük a gázárat
Ajándék helyzet: Végre meg tudtuk lépni, hogy ne emeljük a gázárat

– Az már eldőlt, hogy nem lesz januárban gázáremelés, most végre bekövetkezett az a kegyelmi pillanat, amikor ezt meg lehetett lépni. Hála az alacsony olajáraknak, amelynek változásait általában kilenc hónap késéssel követi a földgáz ára is, bár társadalompolitikai kérdés is volt, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben ne terheljük az embereket további áremeléssel. A villamosenergia-ár kérdése azonban még nyitott, erről jelenleg is tárgyalunk, s 7–10 napon belül szeretnénk döntést hozni – mondta a miniszter, akinek irodájában ettől függetlenül is egymásnak adják a kilincset a tárgyalófelek. A MÁV-vezér és az energiahivatal elnöke után a többi háttérintézmény, gazdasági társaság képviselői következnek.

A gyakran reggel hattól éjfélig tartó munkaidő mellett okosan be kell osztani kevés szabadidejét is – legalábbis, ha szeretne a minimálisnál kicsivel több időt tölteni feleségével. Ez azért sem egyszerű, mert Szűcs Kingát erősen köti a színház Győrhöz: játszik a nemrég bemutatott Evitában, a Made in Hungáriában és A dzsungel könyvében, s javában próbálja az Isten pénze című darabot; ennek ellenére amikor tud, ingázik ménfőcsanaki otthonuk és a főváros között. Csak azt sajnálják, hogy nem teljesíthetik az egyik kisfiú tegnapi kérését: „Jó, hogy itt voltatok, holnap is gyertek!"

Olvasóink írták

 • 5. matriné 2008. december 08. 17:00
  „Szerintem nagyon jól meg van a kortársai közt.”
 • 4. Judytka 2008. december 08. 15:27
  „Micsoda gesztus..”
 • 3. Poltergeist 2008. december 08. 10:47
  „Hát még a gyerekekt megtudja szédíteni ,de a normálisabb embert már átlát a szitán.csúnya rossz krampusz ez nem mikulás,de van esze mert már időben kezdi magát megismertetni oltani a hülyeséget.HUZZÁ HAZA LAPFÖLDRE OTT AD VISSZA AZT AMIT MÁR KILOPTÁL A SZÜLEI ZSEBÉBŐL.”
 • 2. 13.István 2008. december 07. 10:59
  „Szuper, már csak a Télapó piros süvege hiányzik ,meg a tarisznya!!”
 • 1. zsiros 2008. december 06. 21:03
  „Szerintem nyugodtan hazudhatta volna,hogy ez az igazi mikulás!Ezzel sokkal kevesebbet ártana nekünk,mint azzal,hogy magát csapja be azzal,hogy ért valamihez.Majd úgy jár mint cuslág.Az is addig kellett,míg haszon volt belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar szemüvegen át a pénzügyi válság

Buda-Cash Brókerház és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívja önt a 2008.… Tovább olvasom