Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Mikor zöldül a Zöld utca?

Győrújbarát eldugott, kicsi, de annál forgalmasabb utcájában lakók levélben fordultak a település polgármesteréhez, amelyben azt kifogásolják, hogy az önkormányzat nem tesz semmit a mára romossá vált útburkolat helyreállítására.
A polgármesternek írt levél másolatát – az aláírásokkal együtt – szerkesztőségünkbe is elküldték az utca lakói. Sérelmezik, hogy a már több éve befejezett közművesítések után – bár a közműépítési költségekben azt is megfizették – a mai napig nem állították helyre az útburkolatot.
Az évek alatt keletkezett lyukakat csak toldozták-foldozták, így azok – hol az eső, hol a fagy miatt – akkorák lettek, hogy veszélyes autóval közlekedni, esetleg az utca jó lenne akadálypályának is. A lakók úgy érzik, az önkormányzat másodrangú állampolgárokként kezeli őket, mert miközben a többi utcát rendbe tették, az övékét sorsára hagyták. Ugyanakkor hiába reklamálnak, felvetéseikre választ sem kapnak.
A település polgármestere, Juhászné Árpási Irma állítja, többször is tájékoztatta a Zöld utcaiakat arról, hogy az önkormányzat tud a tartozásáról, s azon vannak, hogy a problémájukat megoldják. Azt is elismeri, hogy azt ígérték: a közművesítés után minden utca egy fokozattal jobb minőségű lesz. Ennek jelenleg pénzügyi gátjai vannak. Igaz, pályáznak pénzekre, amikből az ígéreteket megvalósíthatják.
A polgármester elmondta lapunknak, hogy a közművesítések után a település utcái-

nak 70 százalékát kellett rendbe tenni. Jelenleg már csak ennek 10 százaléka, hat olyan van, amit nem tudtak helyreállítani. Közöttük a Zöld utcát, ami ráadásul speciális megoldást igényel, mivel a vízelvezetést nem lehet árokkal megoldani. Ugyanakkor, mint „zsákutca", a munkálatokat sem lehet egyszerűen, a lakók közlekedésének akadályozása nélkül megoldani. Az önkormányzat elképzelései között az is szerepel, hogy az utca másik végét is kinyitják a Veres Péter utcára. Ehhez azonban meg kell egyezni néhány magántulajdonú telek tulajdonosával is.
Juhászné Árpási Irma türelmet kér a Zöld utcaiaktól. Az útfelújítást az építési bizottság hatáskörébe utalták rangsorolásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaügyi iroda nyílt Pannonhalmán

A győri kirendeltség „kinyújtott karjaként” nyitott irodát a megyei munkaügyi központ… Tovább olvasom