Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Mikor tűnik el a gigantikus földkupac a győri Jedlik híd mellől? - fotók

A több hónapja tartó magas vízállás miatt a befejező munkák váratnak magukra a győri folyóparton a 6,2 milliárd forintos tereprendezés során.
Mint arról portálunk tavaly szeptemberben beszámolt: 6,2 milliárd forintból teszik rendbe a folyópartokat a Folyók városában. Több mint egy éve azt írtuk, hogy a Mosoni-Duna rehabilitációja a győri folyópartokon 2014 végére, 2015 elejére fejeződhet be.

Nos, ha valaki rendszeresen jár a Jedlik hídon, s a révfalui oldalon végigméri a hatalmas földkupacot - amelynek tetején már nőnek a gyomnövények -, sejti, hogy idén aligha végeznek a szakemberek a munkával.

"A több hónapja tartó magas vízállás miatt a befejező munkák itt még hátravannak"

"A Győrben zajló vízépítési munkáknál a Széchenyi híd alatti balpart elkészült, a jobb parton kisebb feltöltési munkák még hátravannak. A Kossuth híd, illetve Széchenyi híd közötti részen mind a bal, mind a jobb parti kőburkolatok nagy része elkészült. A több hónapja tartó magas vízállás miatt a befejező munkák itt még hátravannak" - kezdte érdeklődésünkre Németh József regionális vízügyi igazgató.

"A többi szakaszon is megkezdődtek a munkák; a Petőfi híd feletti részen, illetve a Jedlik híd felett, a Kettős-híd és a Petőfi híd között, de ezeken a hosszan tartó magas vízállás szintén erősen hátráltatta a munkákat, ezeket csak kisvizes időszakban tudja a kivitelező befejezni. Az ősz eleji, levonuló árvíz után megkezdték a szakemberek a Rába torkolat Vársarok térségének építési munkálatait" - folytatta Németh József.

Majd hozzátette: "jó hír, hogy Jedlik hídnál a héten már folytatódtak a munkák, mivel a vízállás ezt lehetővé tette".

Mikor tűnik el a gigantikus földkupac a győri Jedlik híd mellől?

A Mosoni-Duna és Lajta folyó vízgazdálkodási rehabilitációja teljes körűen várhatóan 2015 áprilisában fog befejeződni

Arra a kérdésünkre, hogy mikorra tűnhetnek el a nagyobb anyagkupacok a Jedlik híd mellől, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője úgy válaszolt: "az anyagdepóniák a kőburkolat építéséhez szükségesek, ezt követően lesz lehetőség csak a megszüntetésükre".

Arra a felvetésünkre, hogy azok a tulajdonosok, akiknek az ingatlanából a csapadékvíz nem tud távozni a folyóba a lerakott anyagok miatt, számíthatnak-e bármilyen segítségre - ez a probléma a Jedlik híd volt kekszgyár felőli oldalán jelent gondot több épület esetében -, a következő feleletet kaptuk: "a csapadékvíz-bevezetéssel rendelkező csónakházaknál a meglévő kifolyócsöveket meghosszabbítottuk, így csapadékvíz biztosan el tud folyni".

Végezetül, már csak egy kérdés maradt: tarthatónak tűnik-e a jövő januárra tervezett átáadás Győrben? "A Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja teljes körűen várhatóan 2015 áprilisában fog befejeződni" - közölte Németh József.


Ideális esetben hónapok kérdése

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tojásvásárló, Matáv-dolgozó: ne dőljenek be a trükkös csalóknak!

Az elmúlt napokban három esetben jártak eredménnyel a trükkös tolvajok Győr-Moson-Sopron megyében. Tovább olvasom