Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Mikor mehetnek nyugdíjba az 1953-as születésűek?

Olvasói kérdés: A Kisalföldben olvastam, hogy még idén meg lehet egyezni a munkáltatóval a korengedményes nyugdíjról. Mivel 58 éves férfi vagyok és 42 évnél is több szolgálati időt szereztem, kértem a munkahelyemen ezt, de a munkáltató sajnos elutasított. Így a továbbiakban nincs mit tennem? (...) Megmarad-e a korengedmény az '52–53-asoknak? Mikor mehetek nyugdíjba? A munkahely „jóindulatából" még dolgozhatok 5 évet? Sürgős 53


Horváth Imréné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának igazgatója válaszolt olvasónk kérdéseire. Eszerint december 31-et követően már nem lesz lehetőség korengedményes nyugdíjazásra.

A korengedményes nyugdíjról – a jelenleg hatályos jogszabályok alapján – legkésőbb idén év végéig egyezhet meg a munkavállaló és a munkaadó, és megállapodásukat még idén meg kell küldeni az illetékes nyugdíj-biztosítási igazgatóságnak.

Az ellátást is igénybe kell venni még idén, december 31-ig. Ha ilyen megállapodást nem köt olvasónk, akkor mivel 1953-ban született, az öregségi korhatár betöltésének napjától, azaz 2016-ban születésnapjától veheti igénybe az öregségi nyugdíjat, amennyiben ezen a napon biztosítással járó jogviszonyban nem áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalmi borvidék: az országos szövetségben

A pannonhalmi Magyarország egyik legkisebb borvidéke. Tovább olvasom