Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mikor lesz a Lom utca ismét Alpesi?

A győrszentiváni Alpesi utcát a környéken élők csak Lom utcának hívják, néhány ház előtt ugyanis dombokban áll a szemét. A helyiek szerint a tavaszi lomtalanításkor nem vitte el a kommunális szolgáltató a tévéket, a hűtőket..., a cég ezt cáfolja.

Méteres dombokban halmozták fel a tévéket, a hűtőket, a számítógépes monitorokat, néhol az ágybetéteket a győrszentiváni Alpesi utcában. Mivel a földút keskeny, néhány szakaszon a közlekedést is nehezítik a halmok. A helyiek tegnap azt állították, tavasz óta áll kint a szemét, mert a márciusi lomtalanításkor elvittek mindent, kivéve a leselejtezett műszaki berendezéseket. Azt is mondták, hogy többször jelezték ezt a kommunális szolgáltatónál, de nem történt semmi. „Igaz, az út helyrehozatalát is három éve ígéri a város, megszoktuk, hogy türelmesnek kell lenni..." – tették hozzá kissé cinikusan.

A kommunális szolgáltató munkatársa pontosan emlékezett az utcára is, illetve arra, hogy nagy eső volt, amikor március 23–24-én lomtalanítottak Győrszentiván ezen részén. Azt határozottan állította, hogy elvittek mindent az utcából, lomtalanításkor nincs olyan, hogy a műszaki selejtet ott hagyják, a komposztálható szemetet pedig elszállítják. A szakember meggyőződése, hogy az említett, s mára dombokba halmozott szemét gyűjtését a lomtalanítás után kezdték, és folyamatosan halmozták fel – fél év alatt ennyi gyűlt össze. Mindenesetre szombaton ismét lomtalanítást tartanak az Alpesi utcában is, így az is lehet, hogy a Lom utca megszűnik Szentivánon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi könyvhét majdnem sátrak nélkül

Hétfő délutánig úgy volt, könyvsátrak nélkül rendezik meg idén a 75. megyei könyvhetet. Hiába… Tovább olvasom