Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Miki édesapja: Pápay Gusztáv rengeteget segít

Győr – Továbbra sem találják a februárban Bécsben eltűnt győri fiút szülei. Annak ellenére sem, hogy jó szándékból, segítőkészségből nem szenvednek hiányt. Összegyűjtöttük az utóbbi hetek legfontosabb fejleményeit a rejtélyes ügyről.

Miki ügye jelenleg is több szálon fut; mind a magyar rendőrség, mind az Interpol, mind magánnyomozók közreműködésével próbálják a győri fiút megtalálni.

Az utóbbi hetekben azért nem vállaltak Miki szülei újabb médiaszereplést, mert a fiuk felkutatásáért vívott harcban a (magán)nyomozás nem túl látványos része, az információk kivizsgálása, ellenőrzése történik. Mindez hetekig, de az sem kizárt, hogy hónapokig folytatódik.


Átkutatják az összes bécsi kórházat

A Budapesti Gazdasági Főiskola egyik tanára érdekes esetről számolt be november végén Miki szüleinek.

Elmondása szerint körülbelül 1,5-2 éve a szóban forgó főiskola kollégiumából rejtélyes módon eltűnt egy lány, mire több mint fél év múltán egy bécsi kórház pszichiátriai osztályán találták meg.

Az oktató szerint a lány magától ment be a kórházba azzal, hogy nagyon fáj a feje, s nem tudja, ki is ő. Sokáig tartott, ameddig kiderült, hogy ő az eltűnt lány.

"Ezt a bécsi esetet valamilyen kapaszkodóként fogjuk fel, s igyekszünk minden bécsi kórházat és pszichiátriát megkérni, hogy ellenőrizze: hátha náluk van Miki" – mondta Nagy Lajos, a győri fiú édesapja a kisalfold.hu-nak.

Hozzátette: a jelenlegi helyzetben egyébként is kulcsfontosságúnak tartják az osztrák fővárost, hisz február 7-én Bécsben találták meg Miki összes hivatalos papírját.


Két útvonalon indulhatott el Hollandiából Miki

Több látó szintén felajánlotta a segítségét. (Nagy részük ingyen próbál segíteni a győri családnak.) Mielőtt idéznénk egyikük látomását, említsük meg azt, hogy Miki két útvonalon indulhatott el Hágából.

Az egyik Hága-Utrecht-Duisburg-München-Salzburg-Bécs, a másik Hága-Utrecht-Frankfurt am Main-Bécs. Ezek az állomások egyben átszállások is.

Logikusan a kevesebb átszállásos útvonalat választhatta a győri srác, de jelentkezett egy osztrák fiú, akitől Bécsben elmondása szerint egy Mikire hasonlító magyar fiatal azzal az indokkal kért pénzt, hogy Salzburg felől utazik Budapestre, de mindenét ellopták.

Lehet, hogy ő volt a kéregető. Ezért nem zárhatjuk ki a hosszabb útirányt sem.


"Az állomásnak két csapóajtaja van"

Ezeknek a megállóknak azért van szerepük, mert a látó olyan helyet írt le, ahol "az állomásnak két csapóajtaja van".

Miki édesapja közölte: Bécsben végigjárták sok pályaudvart és állomást, de egyik sem illik a leírásra. A látó által mondott teljes szöveget megtalálják a Miki megtalálásáért életre hívott oldalon.

Utóbbinak azért lehet fontos szerepe, mert a Google Earth programmal mindenki nyomozhat kedvére, s ki tudja, tán ezek az "amatőr" megérzések vezethetnek később sikerre. Miki szülei minden hozzászólást, véleményt továbbra is az info@findmiki.info e-mailcímre várnak.


Segítség az óceán túlpartjáról

Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni Pápay Gusztávot, Nati megtalálóját, aki Miki édesapja szerint az óceán túlpartjáról is rengeteg hasznos információt tud szerezni, illetve ötletet adni.

"Hogy csak egy példát említsek: a fiam pénztárcájában találtunk egy e-mailcímet, melyre hiába írtunk, mi nem kaptunk választ. Amikor azonban megadtuk Pápay úrnak a címet, napokon belül olyan holland szálhoz jutottunk el, melynek révén sokat megtudtunk Miki hágai időtöltéséről" – mondta Nagy Lajos.

Így folytatta: "mostanáig szinte napi kapcsolatban voltunk a nyomozóval, de az utóbbi napokban Pápay urat megműtötték, így most kevesebbet tudunk vele kommunikálni".


Jobbulást a New York-i detektívnek!

A kisbéri születésű, New York-i magánnyomózónak mindenesetre mielőbbi jobbulást kívánunk.

Már csak azért is, mert ígérete szerint ha olyan nyom bukkan elő, mely sikerre vezethet, minden további nélkül eljön Miki után nyomozni Európába.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2008. december 02. 13:59
    „Persze N.Y.-nak és ezáltal Gusztinak jó összeköttetései vannak a nagyvilággal. Megtanulták hogy a hagyományos szervezetek mint Interpol, vagy FBI nem elég ha ôket nem érdekli az ügy. Gyakran akkor se elég ha még érdekli is. Lehetséges ha egy email cimet elirnak nincs válasz. Nem dobja vissza a szerver, mert létezô cim, csak rossz helyre ment. Nézegetem a Google Earth-t, talán szerencsém lessz és felismerem valahol Mikit az uton. Idáig csak azt látom, hogy az én laptopom nem elég a sikerhez. Kivánok Gusztinak javulást.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halált okoz a vagányság

Győr-Moson-Sopron - Továbbra is hanyagolják az emberek a biztonsági öv, a gyermekülés vagy a… Tovább olvasom