Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Mihalicz Antal a megyei kamara elnöke

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése szavazást tartott csütörtökön, melyen 2/3-os szavazati arányban megválasztotta Mihalicz Antalt elnöknek és Mikóczi Tamást általános alelnöknek.

17 óra 50 perc:

Részletes beszámoló az eseményről:

A küldöttek szavazatainak  58 százalékával Mihalicz Antalt választották a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökének csütörtökön. A szervezet teljes tisztújítást tartott.

Harmadik ciklusát kezdheti meg Mihalicz Antal, a Syncreon kelet-európai és magyarországi igazgatója a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki székében, miután a csütörtöki győri küldöttgyűlésen a jelenlévők többsége neki szavazott bizalmat. Ő 40, kihívója, Miklósy Lajos, a győri Ipartechnika Menedzser Kft. ügyvezetője pedig 29 voksot kapott.

A régi-új elnök megválasztását követően azt nyilatkozta a Kisalföldnek: a megye számára az egy lábon állás – azaz az autóipar meghatározó súlya – nagyon nagy előny, de ahogy a 2008-ban kitört válság megmutatta, hátrány is lehet. Emlékezetes, hogy akkor térségünk szenvedte el a legnagyobb létszám-leépítési sokkot. „Olyan rendszert kell létrehoznunk, amely hozzásegíti a megyei mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat ahhoz, hogy az itt letelepedett nagyvállalatok beszállítói lehessenek" – fogalmazta meg a következő évek egyik feladatát Mihalicz Antal.
 
A régi-új elnök arról is beszélt: a kormányzati intézkedések révén a kamara jelentős jogosítványokat kapott a szakképzés területén, a gazdaság igénye így egyre erősebben jelenhet meg. „Akkor érjük el a célunkat, ha a megyei vállalkozások azt mondják, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű szakmunkással, valamint közép- és felsőfokú végzettségű szakemberrel rendelkeznek" – tette hozzá. Hangsúlyozta: a választási folyamatban kapott visszajelzésekből azt szűrte le, hogy a kamara presztízse kiváló, és nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik a közszféra minden szintjén.

A küldöttgyűlés nemcsak elnököt, hanem más tisztségviselőket is választott tegnap. A megyei kereskedelmi és iparkamara általános alelnöke Mikóczi Tamás, a Nordland Kft. ügyvezetője lett. A további tisztségviselők, győri térségi alelnök: Molnár Imre; mosonmagyaróvári térségi alelnök: Tibori Pál Levente; fertő–rábaközi térségi alelnök: Szakács Imre; kereskedelmi tagozati alelnök: Hanczné Mező Edina; szolgáltatási tagozati  alelnök: Pintér-Péntek Imre; ipari tagozati alelnök: Miklósy Lajos; kézműipari tagozati alelnök: dr. Lakatos István. A kereskedelmi tagozat Farkas Szilárdot, a szolgáltatási tagozat Molnár Albertet, az ipari tagozat Kató Aladárt, a kézműipari tagozat Sántha Andrást választotta elnökségi tagnak.

Előzmények:

A szavazás eredménye

A kamara elnöke Mihalicz Antal lett, az általános alelnök pedig Mikóczi Tamás.

További eredmények

A győri térségi alelnök Molnár Imre

A mosonmagyaróvári térségi alelnök Tibori Pál Levente

A Fertő-rábaközi térségi alelnök Szakács Imre

A kereskedelmi tagozati alelnök, aki a Kereskedelmi tagozat
elnöke Hanczné Mező Edina

A szolgáltatási tagozati alelnök, aki a Szolgáltatási Tagozat
elnöke Pintér-Péntek Imre

Az ipari tagozati alelnök, aki az Ipari Tagozati elnök Miklósy
Lajos

A kézműipari tagozati alelnök, aki a Kézműipari Tagozati elnök
dr. Lakatos István

A kereskedelmi tagozat által választott elnökségi tag /Az
elnökségi tagok, mind a négy tagozatban a kisvállalkozások képviselői az
elnökségben./ Farkas Szilárd

A szolgáltatási tagozat által választott elnökségi tag Molnár
Albert

A kézműipari tagozat által választott elnökségi tag Sántha András

Olvasóink írták

  • 2. Hadvezér 2012. október 27. 22:16
    „Ők csak a gázszámláját fizetik....”
  • 1. gab713 2012. október 26. 13:09
    „nabakker.. a TPL beall a politikaba.. ennek nem lesz jo vege.. jajj SMR...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségnap nyolcadikosoknak Győrújbaráton

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Bizottsága Egészségnapot szervezett Győrújbaráton, az… Tovább olvasom