Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Míg a szlovák horgászok kiterjesztenék a halászati tilalmat, a magyar oldalon feloldották azt

Feloldotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) a halászati és horgászati tilalmat a Mosoni-Duna folyón a Duna folyamba történő betorkollásáig, és a Mosoni-Duna Öreg Dunai torkolatától a komáromi vasúti hídig.

Az MgSzH mint első fokú halászati hatóság az október 4-én Ajkán bekövetkezett vörösiszap-szennyezéssel járó környezeti katasztrófával összefüggésben rendelt el halászati, horgászati tilalmat - emlékeztetnek a közleményben.


A Szlovák Horgászszövetség azt szeretné, ha magyarországi ökológiai katasztrófával kapcsolatban ideiglenesen betiltanák a dunai horgászatot Nagymegyer (Velky Meder) és Párkány (Stúrovo) között - jelentette be Ferdinand Baláz, a szervezet zsolnai tanácsának elnöke hétfő délután.

Baláz szerint a halfogási tilalmat elrendelő döntés előkészítése már folyamatban van.

"Tekintettel a Dunán kialakult rendkívüli helyzetre szeretnénk megvédeni a horgászokat, hogy az adott szakaszon ne horgásszanak és ne vigyék el onnan a halakat. Döglött halak úsznak a vízben, s a horgászok és a nem horgászok is összeszedik és elviszik őket. Mi eközben nem tudjuk, hogy (az elfogyasztott halak) milyen hatással lehetnek az emberi szervezetre"- nyilatkozta Baláz, aki óvott attól is, hogy disznókkal vagy kacsákkal etessék fel a döglött halakat.

Olvasóink írták

 • 10. janika 2010. október 17. 14:28
  „Van naki szereti a gipszes fejű halakat?”
 • 9. mais 2010. október 17. 08:12
  „nem szabad még horgászni!”
 • 8. szocdem 2010. október 12. 09:46
  „6.
  A média magántulajdon. Olyan emberek magántulajdona, akik uralkodói körnek képzelik magukat az alattvalókon. Még jó hogy mentik egymást ott ahol érik! A falkatörvény minden fajban erős! A hülyék között mégerősebb!

  Egyébként a mezőgazdász - aki vélhetően autószerelőből lett vezető ebben a hivatalban - nem igen tudja, hogy a halak speciális tulajdonsága, hogy az árral szemben úsznak. Ezért a szannyezett területről simán a marcal feletti vizekbe is bekerülnek! Az viszont, hogy ezek a halak élnek, és úsznak, még nem azt jelenti hogy fogyaszthatóak is! Aszervezetük telis teli lehet méreggel...
  A szlovákoknak van igaza, a Magyarok már megint elmutyizzák az ügyet. kíváncsi vagyok hogy mi a szerepe ebben a fityesz okostojásainak, meg a falkaszellemnek..”
 • 7. annobon 2010. október 12. 08:54
  „Számomra az lesz az érdekes, ha a szennyeződés leérkezik a Dunán Szerbiába. Akkor majd minden kiderül:
  a) ha Szerbia nem jelez semmit, akkor minden rendeben van és a Duna tényleg megmenekült
  b) ha Szerbia kártérítést fog követelni a magyar államtól (mint anno mi követeltünk Romániától a ciánszennyezés miatt), akkor viszont nagyobb a baj, mint a sajtónak elmondták.
  Ennyi. Napokon belül kiderül.”
 • 6. fióka 2010. október 12. 07:59
  „Ne,hogy elhigyen valaki is a magyar médiának valamit megint tusolják mekkora a katasztrófa és ezért képessek ilyen intézledéseket hozni egyszerűen fel kell jelenteni (MgSzH) nem lessz nehéz bebizonyítani,hogy hazudnak ráadásul emberi életeket veszélyeztetnek.”
 • 5. Kisildi2 2010. október 12. 05:50
  „Pár nappal ezelőtt még döglött halakkal volt tele a víz, most meg már minden oké?”
 • 4. akinemfél 2010. október 11. 23:44
  „Valoszínuleg a voros iszappal elárasztott Duna miatt,amelyben a nehéz fémek koncentrácioja elképeszto lehet. Teljesen értheto a szlovák fél dontése és teljesen érthetetlen a magyar fél dontése. Vagy Magyarországon épeszu ember úgysem enne mostanában ebbol a Duna szakaszbol származo halat,így minek bármit is megtiltani ?”
 • 3. watchman 2010. október 11. 22:19
  „http://comment.blog.hu/2010/10/11/eltuntette_szlovakiat_az_abc_news”
 • 2. watchman 2010. október 11. 22:18
  „Segíteni esetleg nem kéne <moderálva>?”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2010. október 11. 18:07
  „Halászi tilalmat? Tudtommal a falum nem tiltott meg semmit. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: 15 lakásos sorházat épít Devecserben a Leier

A Leier cégcsoport tizenöt lakásos sorházat épít Devecserben félmillió euró értékben - jelentette be… Tovább olvasom