Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Miért szükséges a gyakori klímatisztítás?

Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni, és ha megmaradjon készülék garanciája, akkor muszáj szakemberre bízni e feladatot is.

Szeretne tájékozódni a témában?

Győr klíma a CGR.hu szolgáltatási oldalon.

A légtechnikai berendezések tisztítása során megszabadítják a káros lerakódásoktól (baktériumok, gombák), melyek súlyos egészségügyi problémákért (pl.: Tüdő aspergillosis, legionellosis, Pontiac-láz, megfázás, túlérzékenységi tüdőgyulladás, különféle allergiák, asztma, stb.) felelősek.

A lerakódott baktérium-, és gombatelepek kellemetlen szaggal is járnak egy idő után. Amennyiben ez már érezhető, az azt jelenti, hogy nagyon elszaporodtak ezek az élőlények a klímájában, tehát veszélyben van az egészsége. Ez is megelőzhető egy alapos klímatisztítással.

A tisztítás során az idők során felgyülemlő port is eltávolítják, ami nem lesz többet negatív hatással a klíma teljesítményére, ezzel áramot is megtakaríthat.

A klíma karbantartásának hiánya nem megfelelő használatnak minősül: csökkenti a klíma élettartamát, hatékonyságát, megbízhatóságát, bizonyos gyártók garanciájának elévülését eredményezheti. Tehát nem elég házilag tisztítani a klímát, szakértő segítsége szükséges a teljes körű klímakarbantartáshoz, klímafertőtlenítéshez.

A felszerelt és üzembe helyezett készülékek karbantartását évente kétszer, tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!

A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, ami levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Ezek a szennyeződések idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén, ami károsítja a berendezést és annak optimális működését.

Ezért ha egészséges környezetben kíván élni, a karbantartást mindig végeztesse el klímaszerelésben jártas szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.


A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium legfeljebb a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben , a beltéri egységünkben telepedhet meg. Ez esetben tisztítás hiányában inkább a penészgomba elszaporodása valószínű, aminek a spóráira viszont sokan allergiásak. Mivel ezek a klímák az adott helység levegőjét használják és "forgatják", kintről nem kerülhetnek bele szennyező anyagok - az erkélyeken, ablak előtt elhelyezett kültéri egységekre kerülő madárürülék, egyéb szennyeződés például nem juthat vissza a rendszerbe. Kicsi az esélye, hogy a klíma - eltekintve a túl alacsony hőmérsékletű használatból fakadó meghűléstől - önmagában terjesszen bármilyen betegséget, sőt, az egyre fejlettebb szűrőmegoldások még akár a levegő minőségét is javíthatják. Már léteznek olyan split hűtéstechnikai berendezések is, melyeknél megoldották a hűtött helyiség szabályozottan történő levegőellátását is.

Forrás: http://www.komfortklima.hu/hu/klimakarbantartas
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: vizeinkkel nem foglalkozik a nagypolitika

„Gönyűnél száz év alatt a Duna medre két métert süllyedt, a Mosoni-Dunából kiszívta a vizet, s… Tovább olvasom