Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Miért növeszt szakállt Lovasi András? Videónkból kiderül!

Egy biztos: a Kossuth-díjas popikon az Öt Templom Fesztiválon is dús arcszőrzettel lép a győri közönség elé. Képgaléria.

Az Öt Templom Fesztivál sör és virsli nélkül járja az útját 

Az Öt Templom Fesztivál immáron egy évtizede a hitről és az elfogadásról szól, párbeszédről kultúrák és vallások között. A most májusban 10. születésnapját ünneplő rendezvény helyszínéül Győr-Újváros Kossuth utcájának öt temploma szolgál, a főszerepet pedig most is az egyedi, különleges zene játssza majd.

"Az Öt Templom Fesztivál úgy élt meg egy évtizedet, hogy sör és virsli nélkül járja az útját. Szemben a többi fesztivállal, nálunk nem a mértéktelen étel- és italfogyasztáson van a hangsúly, hanem az emberi lelken. Most is a zsidó-keresztény kultúránk, azaz európai identitásunk közös ünnepére készülünk" – mondta Pál Kálmán fesztiváligazgató.

"Sokkal inkább arról szóljon, hogyan lehet túllépni egy traumán, felállni a padlóról"

Nézzük, mit tartogat számunkra a jubileumi Öt Templom Fesztivál. Bíró Eszter a holokauszt győri áldozatainak emlékére olyan műsorral készül, mely New Yorkban és Washingtonban is sikert aratott.

"Az emlékest kicsit a nagyszüleimnek is szól, hisz ők Győrben éltek, én pedig rengeteg időt töltöttem náluk gyerekként. A téma ellenére nem szeretném, hogy túlságosan szomorú legyen a koncert.

Sokkal inkább arról szóljon, hogyan lehet túllépni traumákon, felállni a padlóról" – közölte a győri kötődésű énekesnő.


Bíró Eszter - képek: Cseh Róbert

A cigány és a zsidó zene közeli barátságban van egymással

A Budapest Bár klezmer műsora tavaly kifejezetten a fesztiválra készült, az egy évvel korábbi hatalmas siker az oka az ismételt fellépésnek. "2014-ben nagyon friss volt a klezmer műsorunk, mostanra azonban szépen kiforrta magát.

Mindig viccelődünk azon, milyen ügyes ez a Kálmán (Pál Kálmán fesztiváligazgató – a szerk.), cigányzenekart kér fel zsidómuzsikát játszani. Komolyra fordítva a szót: remek választás ez, hisz a két zenei világ közeli barátságban van egymással" – nyilatkozta Farkas Róbert, a Budapest Bár frontembere.


Pál Kálmán és Farkas Róbert mosolyog

Jön, jön a Kiscsillag is, de dobos nélkül

A Lovasi András vezette Kiscsillag kifejezetten a szakrális térhez igazodó műsorral készül. "A dob borzasztóan agresszív hangszer, nem működik templomban. Szerencsére vannak olyan dalaink, melyek akusztikus hangzásban pont ide valók" – tudtuk meg a Kossuth-díjas popikontól.


Megkérdeztük: miért növeszt szakállt Lovasi András? Videó: Cseh Róbert


Az Öt Templom Fesztivál részletes programját ide kattintva tekinthetik meg, míg a rendezvény Facebook oldalát itt tekinthetik meg!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 és 27 éves nő árulta testét Győr mellett az 1-es főúton - fotó

A győri lányok pénzért kínálták bájaikat. A rendőrség tiltott prostitúció miatt előállította a… Tovább olvasom