Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Miért nincs posta Marcalváros II-n?

Több marcalvárosi olvasónk felvetette, miért nincs Marcalváros II-n posta, holott nagy szüksége lenne rá.
Sokan hiányolják a postát Marcalváros II-n. Térkép szerint ugyan a Marcalváros I-en néhány éve felépült modern posta sincs messze, a lakótelep túlsó felén élő csaknem hétezer embernek azonban sokszor nehézkes az ügyintézés.

– A városrészben egyébként minden megtalálható, amire a mindennapi élethez szükség van, a szupermarkettől a játszóterekig, egyedül a posta hiányzik. Pedig nagy szükség lenne rá, különösen az itt élő sok idős embernek, akiknek a közlekedés egyébként is gondot jelent, így a hamarosan bővülő Szent Anna Otthonban élő nyugdíjasoknak – mondta a képviselő, aki ideális helyet talált egy leendő kisebb postának.

A jelenlegi győri rendezési tervet úgy alakították ki, hogy a buszvégállomás melletti üres, füves területen több szolgáltatólétesítmény, többek között piac és vásárcsarnok is helyet kaphasson, többek véleménye szerint itt jó kihasználtsággal működhetne egy kisebb postahivatal, ahol legalább az alapvető szolgáltatások – levélfeladás, utalványok ki- és befizetése – elérhetők lennének. Bár Horváth László még nem kereste meg a Magyar Posta Rt.-t az elképzeléssel, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy önkormányzati hozzájárulással, például szükséges földterület ingyenes biztosításával épüljön új posta Marcalváros II-n. Győrben jelenleg tizenhét posta működik.

A postatörvény előírásai szerint – minden 20 ezer lakosnál nagyobb városban 20 ezer lakónként kötelező egy postahivatalt működtetni, illetve mindenkinek a bejelentett lakóhelyétől légvonalban háromezer méteren belül kell lennie egy postának – hét is elég lenne, tudtuk meg Tomecskó Tamástól, a Magyar Posta szóvivőjétől. Új postát a vállalat csak akkor létesít, ha igazolható, hogy megfelelő kihasználtsággal működne; ezt egyébként a már meglévő postákon is vizsgálják, ehhez igazítva például a nyitvatartási időket.

– Többször volt már rá példa, hogy az önkormányzat segítségével épült új posta, s ha a városvezetés megkeresi a vállalatot, megvizsgáljuk ennek lehetőségét Marcalváros II-n is – mondta Tomecskó Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődhet az új állatmenhely építése

Az egész város összefogásának köszönhetően néhány hónapon belül elkezdődhet az új győri állatmenhely… Tovább olvasom