Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Miért lettünk szegények? - fórum

Győr - Miért lettünk szegények? címmel tart ma 17 órától fórumot a Vasa Szakszervezeti Szövetség Győrben, a Herman Ottó utcai klubhelyiségben a munkavállalók helyzetétről.
Miért lettünk szegények? címmel tart ma 17 órától fórumot a Vasa Szakszervezeti Szövetség Győrben, a Herman Ottó utcai klubhelyiségben a munkavállalók helyzetétről.

A rendezvény előtt sajtótájékoztatót tartottak a meghívott szakemberek, előadók. Molnár Ákos, a Vasas területi ügyvivője a fórum főbb témaköreiről beszélt. Eszerint szó lesz a műszakpótlékok változásáról, a munkavállalók kártérítési felelősségéről, a foglalkoztatás, a munkahelyek létrehozásának fontosságáról, a kisvállalkozások adminisztrációs kötelezettségeinek kívánatos csökkentéséről, az atipikus foglalkoztatási formákról.

Gúr Nándor, az országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának
elnöke elmondta, hogy sajnos csak a 6 és 4 órában foglalkoztatottak száma nő és a pályakezdők 28 százaléka nem talál munkát.

Tájékoztatása alapján manapság átlagosan 18 hónap kell ahhoz, hogy új munkát találjon az állástalan, de csak három hónapig kap ehhez segítséget, ellátást. A szocialista politikus a magas áfát a szegények adójának tartja, az egykulcsos személyi jövedelemadót antiszolidárisnak. Gúr Nándor szerint az új Munka törvénykönyve a munkaadóknak adott előnyöket a nagyobb adókért cserébe, a munkavállalókat pedig a szegénység felé tolta.

Dr. Tóth András, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa úgy fogalmazott, hogy mindig is szegények voltunk a Nyugathoz képest, a kádári időkben is. Többek közt azt hangsúlyozta, hogy a 2000-es évek elejéhez képest azért lettünk szegényebbek, mert sajnos azóta egy hitelre alapozott fejlesztés folyt és politikai célú harc miatt egyfajta osztogatás.

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2012. szeptember 12. 18:41
    „Tóth Andrásnak igaza van. Hozzáteszem hogy már a gulyás komunizmusban is nyugati segélyekböl éltek. Aztán Orbán politikája szintén a gazdagokat kedvezi. Az IMF ezért is kritizálja. Ezt szeretné félremagyarázni a birkáknak. Amit a német legfelsöbb biróság döntött ma az megegyezik az IMF alapelvével. Segélyt az kap aki felelös gazdaságot folytat és beleszolnak az ország gazdaságában. Ez ami ellen Orbán küzd kézzel lábbal.
    Megszüntetik a mutyizást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberig még tart a bérletvásár

Október közepéig még vásárolhatók bérletek a Győri Nemzeti Színház 2012/2013-as évadára. Nem árt… Tovább olvasom