Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Miért kell háromparkolónyi hely áruszállításra Győrben?

Olvasói üzenet: a győri Czuczor utcában, a Komédiás étterem előtt korábban egy parkolóhelyet jelöltek ki áruszállítás céljára, de most már hármat, ahova nem szabad parkolni.
Nem érthető, miért kell háromparkolónyi hely ehhez. És a változásnak türelmi időt kellett volna adni és nem négy méternél magasabbra tett táblával kellett volna jelölni, hanem egyértelműen, például felfestéssel. Hiába veszi meg az ember a parkolójegyet, megbüntetik.

Pénzszerzésnek tűnik a dolog, mert az ellenőrök a sarokról lesik a leparkolókat, mintha tudnák, úgyis belefutnak ebbe a „csaliba". Ha ez egy turistával történik meg, biztos nem jön ide többet.













A Győri Útkezelő Szervezet válasza szerint az említett rakodási terület hosszán nem változtattak, évek óta 15 méteres hosszúságban érvényes. A környéken lévő – áruszállítást végző – szolgáltatások számára a korábbi 8-tól 11 óráig tartó időszak helyett 8-tól 17 óráig tartóra módosították a várakozási tilalom időkorlátját, élve a törvény adta lehetőséggel.

Ezen időszakon belül nem kell parkolójegyet váltani ezekre a helyekre, de a KRESZ szabályai szerint a várakozási tilalmat kell itt betartani, 17 és 18 óra között pedig a fizetőparkolási szabályok érvényesek. Nincs parkolási korlátozás 18 és reggel 8 óra között.

A téma kapcsán a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. arról tájékoztatta lapunkat, hogy valószínűleg az olvasó által említett bírságot nem parkolási ellenőreik helyezték ki, embereik egyébként sem leskelődnek, nem figyelik ki az autósokat, hanem előre meghatározott útvonalat bejárva ellenőrzik a parkoló járműveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programok a Baross-évfordulóra

Háromtagú győri delegáció járt a szlovákiai Trencsénben és Ilaván nemrégiben. Tovább olvasom