Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Miért írnak Kunszigetet Pinnyéd helyett?

Győr - A kisalföld Volán reagált egy olvasói sms-re: ˝ha a Volán útvonaltérképet készít, Kunsziget helyett Pinnyédet írjanak˝.

Válasza szerint a társaság a várossal kötött közszolgálati szerződésben foglaltaknak megfelelően az autóbusz-megállóhelyek oszlopain elhelyezett táblákon tájékoztatja utasait a menetrendről, ennek a Kisalföld Volán maradéktalanul eleget tesz: a megállóhelyeken a változásokat átvezeti, a hiányzó menetrendeket pótolja. ˝A menetrendkönyvben és az autóbuszok fedélzetén elhelyezett vonalhálózati térképen Pinnyéd városrész neve is helyesen szerepel˝ – írja a tömegközlekedési társaság válaszában.

Az egyes autóbusz-megállóhelyeken található fedett váróhelyiségek viszont nem a Kisalföld Volán, hanem az önkormányzat, illetve különféle reklámcégek tulajdonában és üzemeltetésében állnak, így a térképes, utastájékoztató plakátokat sem ő készíti el, nem is ő ellenőrzi.

˝A váróhelyiségekben található plakátok tartalmára vonatkozóan 2007 tavasza előtt a Kisalföld Volán Zrt.-nek semmilyen beleszólási lehetősége nem volt, 2007 márciusában kaptunk először megkeresést a plakátokat gyártó alvállalkozótól az adatszolgáltatásra vonatkozóan. Társaságunk valamennyi kért adatot átadta az alvállalkozó részére (vonalhálózati térkép, megállóhelyek elnevezése, a megállóhelyeket érintő vonalak felsorolása), valamint felhívta figyelmét a korábbi plakátok legsúlyosabb hibáira, pl. a Pinnyéd helyén olvasható Kunsziget feliratra is. Kértük, hogy a gyártás és a kihelyezés előtt kapjunk lehetőséget a kiadvány ellenőrzésére és korrigálására, erre azonban nem került sor. A kihelyezett plakátokon sajnálattal tapasztaltuk, hogy továbbra is Kunsziget felirat szerepelt: ekkor újra (és azóta még többször is) jeleztük a hibát, rendszeresen ígéretet is kaptunk arra, hogy a régieket felülmatricázással, az újakat pedig a térkép módosításával javítani fogják, de erre a mai napig, a mi tapasztalataink szerint nem került sor˝ – írja a társaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszkvában is Ennio Morriconéval

Győr - A napokban érkezett haza európai turnéjáról a Győri Filharmonikus Zenekar. A muzsikusok… Tovább olvasom