Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Miért hullámosodik a győrszemerei út? Mert pénz hiányában ennyire futja - fotók

Miért hullámosodik a győrszemerei út? Mert pénz hiányában ennyire futja - fotókA szakemberek szerint ha itt kátyúztak volna, sokkal könnyebben jutna a víz az útburkolat alsó rétegeibe.
A polgármesternek eddig négy gumija ment tönkre a győrszemerei utakon.
Felháborodott Olvasói panaszt kaptunk a 8308-as jelű, Győrszemerét Kajárpéccel összekötő út felújításáról. Tény, hogy Olvasónk fotóin jól látszik: hiába friss az útburkolat, az útfelület már hullámos és a kisebb gödrökben áll az esővíz. "Így kár a kidobott pénzért!" - zárta sorait Tudósítónk. Utánajártunk az észrevételnek.

Szegény ember útjavítása

Már csak azért is foglalkozni kell az esettel, mert a Győrszemerét Tényővel összekötő, 83127-es jelű út két évvel ezelőtti felújításáról is rossz véleményével vannak a helyiek. Elsőként nézzük a 8308-as jelű utat. Pár hete a rekonstrukció a 83-as főúttól indult, az 1700 m-es szakaszon bitumen-emulziós felületi bevonatot készítettek a Magyar Közút megbízásából. Ez az eljárás a "szegény ember útjavítása". Kósa Veronika, a Közút megbízott kommunikációs osztályvezetője kérdésünkre elismerte, hogy "felújítási lehetőségek hiányában ez az a beavatkozás, amellyel akadályozhatjuk a csapadékvíz burkolatba jutását. Így lassíthatjuk annak romlását". 

Több értelme van, mint a kátyúzásnak

Horváth Gyula, Győrszemere polgármestere segített annak megértésében, mit jelent ez valójában. "Ha fáj, ha nem, ki kell mondani, hogy négy- és öt számjegyű utak esetében nincs pénz aszfaltozásra hazánkban. A mostani munkának több értelme volt, mintha csak a kátyúkat foltoztak volna. Más kérdés, hogy az új bevonat nem tünteti el az út egyenetlenségeit és a be nem ágyazódott szemek egyelőre felverődhetnek. Idővel ez javulni fog. Ehhez türelmesnek kell lenni és a szokásosnál lassabban haladni" - mondta Győrszemere polgármestere. Horváth Gyula hozzátette: az elmúlt években az autójának négy gumija ment tönkre a győrszemerei utakon.

 
Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító


"Hullámvasút" Tényőig

A Győrszemerét Tényővel összekötő bekötőút kátyúsodó burkolatú és bogárhátas szakaszait hengerelt martaszfalt-réteggel és szintén bitumenemulziós felületi bevonattal kezelték 2015-ben. A szóban forgó út hullámosodása rengeteg bosszúságot okoz az itt élőknek. A helyzetet súlyosbítja, hogyha baleset történik a 83-as főúton, gyakran ide terelik a forgalmat. A keskeny út szemerei része ilyenkor érthetően nem bírja az extra terhelést.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutatjuk a győri barokk felvonulást - sok-sok fotó

Mutatjuk a győri barokk felvonulást - sok-sok fotó
Hétvégén lesz a barokk esküvő Győrben. Tovább olvasom