Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Miért drága a villanyóra beszerelése?

˝Azoknak, akiknek több hónapos villanyszámla-tartozásuk van, egy idő után az áramszolgáltató leszerelteti a villanyóráját, amellett persze, hogy kikapcsolja az áramot.˝

Olvasó kérdés

Azoknak, akiknek több hónapos villanyszámla-tartozásuk van, egy idő után az áramszolgáltató leszerelteti a villanyóráját, amellett persze, hogy kikapcsolja az áramot. Ezzel a szerződés felbomlik a két fél között, mert a lakó megszegte azt a nemfizetéssel. Ezt még megértem. De amikor a fogyasztó törleszti a tartozását, akkor csak úgy adnak neki megint villanyórát, hogy nem kerülhet vissza a régi helyére. A lakosnak kell hozzá új dobozt vennie és neki kell az órát felszereltetnie. Ez együttesen 30 ezer forintos költség. Miért van ez így?
Az E.ON Hungária Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint a szerződésfelmondást követően a szolgáltatás újraindításának nemcsak a tartozás megfizetése a feltétele, hanem az energiavételezési igény benyújtása is. Ezért 32 amper teljesítményig nem kell fizetni. Viszont az új bekötésnél már az igénybejelentés időpontjában érvényes műszaki követelményeket kell figyelembe venni, az érvényben lévő előírásoknak kell megfelelnie a mérőhelynek. Ezért elképzelhető, hogy nem kerülhet vissza a mérőóra a régi helyére. A társaság magyarázata szerint minderre az üzembiztos és biztonságos működés céljából van szükség.

A mérőóráért nem kell fizetni, de az új, szabvány szerinti mérőhely kialakításának és felszerelésnek lehet költsége. Az ár azonban nem az E.ON-tól függ, erről a fogyasztó a regisztrált szerelővel egyezhet meg, akit megbíz a feladat elvégzésével.

Olvasóink írták

  • 1. máris 2010. július 24. 08:43
    „MÁR MEGINT MEGMAGYARÁZTÁK !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kánikulában a volán mögött

Életmentő lehet, ha kánikulában kipihenten, főként alkohol hatásától mentesen indulnak útnak a… Tovább olvasom