Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Miért díjaz az E.ON olyan termékeket, amelyek csökkentik a bevételét?

Idén is átadták az E.ON Energiatakarékossági Díjakat a hiteles vizsgálatok alapján legtakarékosabbnak bizonyuló háztartási készülékeknek. Íme, a nyertesek listája!


"E.ON Energiatakarékossági Díj 2013 nyertese" címkét kapnak azok a háztartási készülékek, melyek az E.ON felkérésére a TÜV Rheinland életszerű vizsgálati módszerei alapján energiafogyasztási szempontból a leghatékonyabbnak bizonyultak.

Energiatakarékos háztartási termékek használatával akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente

Energiatakarékos háztartási termékek használatával és okos döntésünkkel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente. Az E.ON által meghirdetett pályázatára 78 terméket neveztek, a 20 kategóriában kihirdetett győztes készülékek gyártói ma vehették át díjaikat.

A negyedik éve megrendezett verseny népszerűségét jól mutatja, hogy idén már 20 kategóriában érkeztek be nevezések az E.ON Energiatakarékossági Díj pályázatára. A kérdés tehát nem csak a fogyasztókat, hanem a gyártókat is élénken foglalkoztatja; melyek azok az eszközök, amik hiteles, valós körülményeket modellező fogyasztási tesztben a leginkább energiatakarékosnak bizonyulnak.


A nyertes termékek listáját itt találják meg!


"Nem a többletfogyasztásban vagyunk érdekeltek"

"Mindenkiben felmerül a kérdés, miért is díjaz az E.ON olyan készülékeket, amelyek voltaképpen csökkentik a bevételét, hiszen kevesebbet fogyasztanak.

Erre igazán egyszerű a válasz: hosszútávú stratégiában gondolkodó felelős vállalatként nem a többletfogyasztásban vagyunk érdekeltek, hanem az elégedett fogyasztókban és a fenntartható környezetben" - mondta Winkler János

Az E.ON Hungária csoport igazgatósági tagja hozzátette: "a cégcsoportnak nem csupán az a célja, hogy a különböző gyártókat megversenyeztesse és ezzel minél energiatakarékosabb termékek fejlesztésére ösztönözze, hanem hogy felhívja mindenki figyelmét az energiatudatosságra, a hozzáállásban szükséges változtatásokra, és az ezzel elérhető megtakarításokra mind költségeket, mind a káros anyag kibocsátást illetően".

A lehetséges legtöbb megtakarítás a jól megválasztott hűtőgépeknél és porszívóknál érhető el

A díjra idén is bármely háztartási készülékgyártó ingyenesen benevezhette készülékét, az energiafogyasztás vizsgálatát ezúttal is a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakértői végezték el, immár szárítógépeket, légkondicionálókat, főzőlapokat és bojlereket is vizsgálva.

A legnagyobb eltérések, és a lehetséges legtöbb megtakarítás továbbra is a jól megválasztott hűtőgépeknél és porszívóknál érhető el, de sokat számít a hatékony klímaberendezés, vagy a jól megválasztott TV és mosógép is.

Általánosságban elmondható, hogy a hűtés-fűtés kategóriában készülékenként mintegy 10 ezer forint sorsa múlik egy háztartásban a jó választáson, tehát összességében 30-50 ezer forintot is nyerhetünk a tudatossággal, ami bizony több havi villanyszámlát is jelenthet!

Olvasóink írták

  • 2. NÉTT 2013. október 24. 00:11
    „Szerintem ez egy vicc: a rezsicsökkentés miatt veszteséges a cég, ha mi kevesebbet fogyasztunk, nekik kevesebb lesz a veszteségük.”
  • 1. piroskaésabarkasz 2013. október 22. 16:00
    „A céljuk az,hogy a minimális mennyiségben előállított energiáért-is-ugyanannyit számlázhassanak ki....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbakörre vitte az autót a hajléktalan Győrben, lebukott

Mindezt tetézve nem állt meg a rendőrök karjelzésére, és kábítószert is találtak a 36 éves férfinál. Tovább olvasom