Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Miért csúszott az ünnepi felvonulás?

Több ezer érdeklődő figyelte a március 15. alkalmából megrendezett lovas- és katonai felvonulást Győr főutcáján.

A 11 órára meghirdetett rendezvény egyetlen szépséghibája volt, hogy mintegy háromnegyed óra késéssel kezdődött el, így a nézőknek – köztük kisgyerekes családoknak – nagyon sokáig kellett várni a rendkívül szeles, hideg időben.

Portálunkat több olvasó is megkereste a csúszás miatt. Volt, aki azt panaszolta, hogy negyven perc várakozás után gyerekei átfagytak, így hazaindultak. Más azt emelte ki, hogy egyrészt nagyon szép volt a felvonulás, és jó, hogy kivetítőkön is követni lehetett a történéseket, másrészt túlzás, hogy a néhány tucat koszorúzó miatt kelljen a sok ezer ünneplőnek várni.

Serfőzőné Tóth Andrea, a győri önkormányzat kulturális csoportvezetője megerősítette: a késés oka valóban az volt, hogy a Honvéd ligetben minden korábbinál több, 56 szervezet helyezte el a megemlékezés koszorúit. A hivatalos program összeállításakor ezt még nem tudták – voltak, akik szinte az utolsó pillanatban jelentkeztek be a koszorúzásra –, így fordulhatott elő, hogy az eredetileg közöltnél jóval később kezdődött a felvonulás. A szakember azt mondta: sajnálják, hogy így történt, és ígéretet tett arra, hogy jövőre szigorúbban veszik, korábbi határidőhöz kötik a koszorúzásra jelentkezéseket. A Kisalföld felajánlotta, hogy partner lesz ennek propagálásában.

Olvasóink írták

  • 1. borosné551201 2010. március 17. 16:58
    „A fiam születésnapja volt aznap-16éves-és egész délelőtt hősiesen tartotta a magyar zászlót az ünnepségen!

    Nagyon büszke voltam rá!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább keresnek körjegyzőt

Több jelentkezőre számított a körjegyzői posztra pályázatot kiíró három település, Abda, Börcs és… Tovább olvasom