Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

MIÉP: visszaéltek a plakátokkal

Valaki alattomos módon rasszistának akarta megbélyegezni a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) győri szervezetét – állítja Pintér Elemér, a párt győri elnöke.
A MIÉP egyik plakátját szombat éjszaka levették és ráragasztották a roma kisebbség hirdetményére. Az egyik MIÉP-es képviselőjelölt vasárnap reggel vette észre, hogy az általa kitett arcképes hirdetés egy roma kisebbségi plakátra került, ami a MIÉP szerint csak úgy képzelhető el, hogy valaki levette, felragasztotta a kisebbségiekét, majd arra visszahelyezte a MIÉP-es képviselő hirdetését. – Visszautasítjuk az ilyen provokatív magatartást – mondja Pintér Elemér, a győri MIÉP elnöke. –

A város elegendő hirdetési táblát rakott ki, találtunk helyet. Nem ragasztanánk le más plakátját, különösen nem, ha annak jelképes jelentőséget lehetne tulajdonítani. Valaki alattomos módon rasszistának akart minket beállítani.

Sajtótájékoztatóján a MIÉP győri képviselőjelöltje, Kelemen István a „győriek által lakható Győrért" szlogent tűzte a szervezet zászlajára, amivel aggályait fejezte ki a városba települő nem győri lakosok száma miatt. A párt programjában szerepel továbbá a város vízpartjainak rendbetétele, és az, hogy az önkormányzat kedvezményekkel segítse a kevésbé tehetősek lakáshoz jutását. A képviselőjelölt szerint a vagongyári összefüggő terület kiváló lehetőséget teremt a lakásteremtésre. A Frigyes-laktanya megvásárlását is fontosnak tartja a MIÉP, s a legcélszerűbb, ha oktatási célra használja Győr a patinás épület együttest.

A MIÉP megkérdezné a Nyugat-Magyarországi Egyetem győri karát, nem tudná-e használni a volt laktanya egy részét, így „a tanítóképző méltóbb helyre kerülne", a városban szét szórt tagozatai helyére más intézmények költözhetnének, s így például lehetővé válna, hogy Győr megszabaduljon a Széchenyi téri Lloyd épületétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidelitas: az MSZP mocskolódik

- Az MSZP bevetette fiatal jelöltjeit az önkormányzati választásokra, akik azonban korosztályi… Tovább olvasom