Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Midibusz iskolába járáshoz

Tizenegymillió forintos támogatást nyertek a Téti kistérség önkormányzatai minisztériumi pályázaton huszonegy személyes midibusz megvásárlásához.

Szakács Krisztián, a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása munkaszervezetének vezetője hangsúlyozta: a légkondicionált, biztonsági övekkel felszerelt, akadálymentesített busz beszerzése újabb jó példája annak, hogy a tizenkilenc sokoróaljai település összefogása révén más-más mikrotérség részesülhet sokat jelentő segítségben. A midijárművet ugyanis négy település – Kajárpéc, Felpéc, Gyömöre és Szerecseny – közösen veszi át üzemeltetésre. Laki György kajárpéci polgármester lapunknak elmondta: iskolatársulásban oldják meg a tanítást, így az új, biztonságos busz a diákok falvak közti utazását oldja meg mindennapos járattal és a gyermekeket sportversenyekre, színházba, úszásoktatásra is elviszi. Emellett civil szervezetek, intézmények igényelhetik. Képünkön a Porsche Győr telephelyén Felhalmi Zsolt adja át a busz kulcsát Laki Györgynek.

Fotó: Bertleff András
Fotó: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. jocó123 2009. július 04. 12:49
    „Pár éve arról számoltak be, hogy egy Credo típusú autóbuszt vásárolt a téti kistérség. Annak mi lett a sorsa ilyen rövid idő alatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaátadó az Apáczai-karon

Mintegy 130 végzett idegenforgalmi szakember vehette át diplomáját, illetve felsőfokú végzettséget… Tovább olvasom