Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Michnya Anikó: ˝Igazi európai lány vagyok˝ - fotók!

Michnya Anikó számos világcég modelljeként dolgozott már, napjainkban is többtucatnyi katalógusnak fotózzák, televíziós reklámokban szerepel. A gyönyörű lányt évekkel ezelőtt Győr sétálóutcáján fedezték fel, mégsem itthon vált ismertté.

Bár az interjú alapszabálya szerint magázni kell beszélgetőtársunkat, engedjenek meg egy megjegyzést: nehezen tudnám ezt a formát használni Anikóval, akit még a gimnáziumból ismerek. Győri kollégistaként pedig egyszerre ébredtünk erre: ˝Jó reggelt, lányok, fél hét van, ébresztő. A reggeli...˝ Az azonban meglep, hogy amikor hívom, Anikó éppen főz.

Michnya Anikó. Galéria!

- Zöldségleves készül és csirke szójaszósszal. Recept nélkül, úgyhogy meglátjuk, mi lesz belőle. Szinte mindennap főzök, nem szeretek kijárni étterembe. Amikor dolgozom, akkor a munkahelyen eszem.

- Mikor vár rád a következő munka?
- Még ma Manchesterbe utazom, aztán hamarosan Nürnbergbe. Konkrétumot nem tudok a feladatról. Nagyon sokszor úgy küldenek egy helyszínre, hogy nem tudjuk, mi vár ránk, nekünk kell információt szerezni. Az anyaügynökségem egyébként Németországban van, de Londonban, ahol élek és Franciaországban, Belgiumban is külön cég képvisel.

- Hogyan választanak ki egy munkára?
- Többféle módja van ennek. Az egyik a ˝direkt casting˝, amikor a megrendelő elküldi az ügynökségnek, hogy fiúra, lányra van-e szüksége, milyen hajszínűre, mennyit tud fizetni... Ezek alapján kap egy listát, hogy milyen modellek közül választhat. A másik a személyes válogatás, amikor a kliens akár oda is reptet a helyszínre. Elbeszélgetnek a jelentkezőkkel, ha reklámfilm készül, egy szituáció eljátszását kérik, felmérik, mennyire vagy laza, alkalmas a feladatra.

- Volt olyan, amire nemet mondtál egy castingon?
- Igen, még régebben Milánóban. Toplessválogatást akartak, azzal az indokkal, hogy a plasztikázott lányokat kiszűrjék. Ebbe nem egyeztem bele, előzetes megállapodás nélkül nem is kérhetnek ilyet.

- Azóta több fehérneműs kép készült már rólad, a meztelen fotózás azonban tabu?
- Voltam már aktfotózáson, de ott művészi képek készültek. A legjobb barátom egy spanyol fotós, vele vállalkoztam erre a szerepre, ezek nem is magazinoknak, hanem egy könyvbe kerülnek.

Galéria kép

- Mi a helyzet a divatbemutatókkal? Úgy emlékszem, nem szeretted ezeket a show-kat.
- Most is így van ez, ritkán járok ilyen eseményekre. Nagyon gyorsan kell öltözni és úgy kezelnek, mint egy tárgyat. Egy akasztó vagy, amire ráhúznak valamit. Nem is tartozom a ,,fashion lányok" közé, ők nagyon vékonyak. Genetikailag is nagyobb vagyok náluk, ha csont és bőr lennék, akkor sem lennék olyan sovány, mint ők. Amiket én csinálok, szeretek, az a katalógusfotózás, a reklámok, ahol jóval lazább a légkör és a magad tempójában haladhatsz.

- A világ számos országában dolgoztál, Amerikában is?
- Ott csak nyaralni voltam. A munkavízumot nagyon komolyan veszik. Egyébként is hazahúz a szívem, két-három havonta muszáj meglátogatnom a családomat. Nem szeretek messze menni, európai lánynak tartom magam. Miami, Los Angeles nem vonz, nem akarok topmodell lenni. Megkeresek annyit, ami a boldogságomhoz elég, szeretem ezt csinálni.


Anikó a Römerquelle reklámjában

- Mennyire nagy a konkurencia a te világodban?
- Kevés a munka, sok a lány. Egy válogatáson megjelennek például ötvenen, mindenki méregeti a másikat: milyen a haja, hogy néz ki, melyik ügynökségtől jött... Milánóban beszélgettem egy lánnyal, aki divatbemutatókon szerepelt, akkor már egy éve volt a szakmában. Ennivalóra is alig volt pénze. A fashion lányok nagyon korán, 14 évesen kezdik és 23 évesen már öregnek számítanak. Ha egy év alatt nem fedezik fel őket, akkor később erre már nagyon kevés az esély, és jobb más munkát keresni. A reklámfotózásokat bármeddig lehet csinálni, amíg motivált vagy és odafigyelsz magadra.

- Neked mire kell figyelned?
- Ne egyek túl sokat. Ha egy héten két-háromszor le tudok menni a konditerembe, akkor igazából azt ehetek, amit akarok. Ha erre nincs időm, akkor zöldségeket eszek nyersen, sok gyümölcsöt fogyasztok. A bőrömre nem használom a híres márkák kozmetikumait, csakis természetes anyagokat.

Galéria kép

- Van olyan testrészed, amivel elégedetlen vagy?
- Szerintem nincs olyan nő, aki ne lenne így. Egyszer a fenekemet találom túl nagynak, máskor a hasamat. Szerencsés vagyok, mert ha ezek a rossz érzések rám törnek, a barátom mindig megnyugtat, hogy ez butaság, jól nézek ki.

- A hangodon is azt érzem, hogy jó formában vagy. Hiányzik valami az életedből?
- A hétköznapi családi élet. A nagyszüleim öregszenek, a keresztfiam nagyon gyorsan cseperedik. Fáj, hogy nem tudok sokat velük lenni. A család és tanulás az, ami kimaradt az életemből, mióta felfedeztek. Szerettem volna például én is újságíró lenni. De nem panaszkodom, mert jó életem van. Néha ugyan idegeskedem az anyagiakat tekintve. Nem tudható, mikor jön egy olyan időszak, amikor nincs munka. Mindig kell hogy legyen pénz a bankban, amihez szükség szerint hozzá lehet nyúlni.

- Mi a helyzet a gyerekvállalással?
- Mindig azt mondtam, hogy huszonöt éves koromra már saját családom lesz. Hát, két hét alatt ezt nehéz lenne összehozni... A korlátot most kitoltam harminc évre. Szeretnék egy szakmát is, hogy később legyen más a modellkedés mellett.

- Arról még nem esett szó, hogy nagymegyeri lány vagy. Ha kérdezik, mit válaszolsz a származásodat tekintve?
- Magyar vagyok Szlovákiából. Ezt persze ilyenkor tovább magyarázom: szlovák útlevelem van, de otthon mindenki magyarul beszél.

- Itthon még nem találkozhattunk veled a reklámokban.
- Ennek az az oka, hogy otthon nincs ügynökségem. Ők leginkább a hazai lányokat képviselik és egyelőre még nem volt időm személyesen felvenni a kapcsolatot velük. Ahogy azonban idősebb leszek, szeretném, ha ismernének.

Olvasóink írták

  • 3. Hyppolit 2013. április 10. 08:46
    „"...a család és tanulás, ami kimaradt az életemből.." Gratulálok! Mi az, ami ezeknél fontosabb? Az Isten-adta alkalmi adottságból szerzett időleges "siker"? Ma ő, holnap jönnek a még fiatalabb és szebb lányok. Aztán a "kerék" már többet felfele nem fordul. Néhány év, aztán lassan elfogynak a felkérések, helyette kérdések sorozata, tűnődés és értetlenkedés. A múltból pedig nehéz megélni. Értem én, hogy "carpe diem", de olyan jó lenne legalább egyszer látni, hogy vkinél ez átgondolt és tudatos, még ha az események olykor magával is ragadhatják az embert...”
  • 2. Túrabakancs 2013. április 09. 22:08
    „Szép és ami fontos, szimmetrikus az arca, ami bizony ritka dolog!”
  • 1. embrus 2013. április 09. 16:34
    „Gratulálok, Anikó! Örülök a sikerednek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kesselyák Gergely Győrben: ritkán játszott, nagyszerű darabok

Beethoven IV. szimfóniája a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában, négy tehetséges győri zenekari szólistával, akiket Kesselyák Gergely vezényel. Tovább olvasom