Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Mibe érdemes most befektetni a tőzsdén? - Nyílt napot tartottak a brókerek Győrben

Tőzsdével kapcsolatos nyílt napot tartottak a győri Lloyd házban csütörtökön. A szakember szerint a tőzsde sokak számára ismeretlen. Magyarország kockázati megítélése a 8. legrosszabb a világ országai között. Ez láthatjuk az árfolyamokon is.
Portálunk korábban egy online interjú kapcsán beszélgetett Sej Attilával, a Buda-Cash brókerház győri fiókjának vezetőjével. Az interjút itt olvashatják.

"1998 óta működünk Győrben, a székhelyünk Budapesten található. Nem rég tettük át fiókunkat a Baross útról a Lloydba. Ennek kapcsán szerveztünk egy nyílt napot, ahova korosztálytól függetlenül várjuk azokat, akiket érdekel a tőzsdézés világa.

Tapasztalataink szerint hazánkban nagyon kevesen vannak tisztában a tőzsde működésével. Sokaknak vakfolt ez a gazdasági terület. A nyílt napon ugyanakkor vegyes volt az érdeklődők korosztálya. Diákok és az idősebb is egyaránt meglátogattak minket.

Sej Attila, a Buda-Cash brókerház gyori fiókjának vezetője beszélt a tőzsdézésről.
Sej Attila, a Buda-Cash brókerház győri fiókjának vezetője beszélt a tőzsdézésről.

Megéri tőzsdéznem vagy ez a tehetősebbek hobbija?

Pár százezer forinttal is el lehet kezdeni tőzsdézni. Magyarországon nagyon kevés az erről szóló fórum és rengeteg tévhit kering a tőzsdéről. A tőzsdézés hasonló egy vállalkozás vezetéséhez. Sok ismeretanyagra, háttérismeretre van szükség. Minél több gazdasági ismerettel rendelkezünk, annál jobb. A befektetőknek többek között ezzel kapcsolatos tanácsokat adnak a brókerek. A befektető dönti el, hogy mekkora összeget kockáztat. Napjainkban az amerikai dollár alapú, illetve az aranyba való befektetés a legnépszerűbb - mondta el kérdésünkre Sej Attila.

Magyarország a nyolcadik legrosszabb

A világ összes országát összevetve hazánk a 8. legrosszabb kockázati tényezővel rendelkezik. Az első helyeket ebben a kategóriában afrikai országok töltik be.

Hazánk rossz helyezése egyébként látható az euró és a deviza árfolyamokon is - tette hozzá a szakember. Európában a legerősebb státuszban Németország áll, illetve más északi országok is jó eredményeket mutatnak fel.

Olvasóink írták

 • 8. Star-Spangled 2011. november 03. 23:03
  „Tyukba,de ha az arviz elviszi a tyukokat,akkor inkabb kacsaba!!!:)”
 • 7. evabf 2011. október 28. 10:53
  „Lám-lám, a kritikát tartalmazó hozzászólás nem jelenik meg. Igaz, hogy hozzászólásom első része nincs szoros összefüggésben a tőzsdével. (A második rész -tőzsdével kapcsolatban - esetleg megszívlelendő). :))) LOL”
 • 6. SchmeidlPéter 2011. október 28. 10:21
  „Egy olyan tőzsdébe, aminek az indexe a BUX, nem érdemes befektetni. Hiszen már a nevében benne van, hogy jól nem járhatsz.”
 • 5. Madarász 2011. október 27. 22:22
  „Szeretett kormányun gondoskodik róla, hogy ne legyen mit befektetni...”
 • 4. csefa 2011. október 27. 21:54
  „Kár, hogy a címben feltett kérdésre nincs válasz a cikkben!!! :(”
 • 3. MotorosPista 2011. október 27. 21:00
  „Nem a pesszimisták játéka ez tény!!

  Annyi pénzt vigyél a tőzsdére, ha elbukod se legyen gáz!”
 • 2. dorombolok 2011. október 27. 20:20
  „Még 2008 őszén, a válság kitörésekor sem volt példa arra, hogy egyetlen fillér államkötvényt sem tudott eladni az Államadósság Kezelő Központ a mai, csütörtöki aukción. Az ÁKK 40 milliárd forintnyi diszkont-kincstárjegyet akart értékesíteni, de csak 22,8 milliárd forintnyi mennyiségre érkezett ajánlat a befektetők részéről. Az ÁKK nem fogadott el egyetlen ajánlatot sem - vélhetően a magas hozamigények miatt.”
 • 1. samsungi 2011. október 27. 19:49
  „Ha elakarja veszíteni a vagyonát, bármibe :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a nyúli Sárkánylyuk vízrendezése

A nyúli önkormányzat 160 millió forintból valósította meg a Sárkánylyuk-vízmosásrendszer… Tovább olvasom