Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Mi van a győri exalpolgármesterekkel?

Az elmúlt önkormányzati ciklus egyik győri alpolgármesterének sincsenek álláskeresési gondjai két és fél hónappal megbízatása megszűnése után.
Az október 1-jei önkormányzati választás eredményeként Győrben teljesen kicserélődött a városvezetés. A két főállású alpolgármesternek – Eredics Imrének és Kun Andrásnak – megszűnt az állása, de két társadalmi megbízatású, „mellékállású" társának – Schmidt Péternek és Dömötörné Holeczky Juditnak – is változás történt azóta az életében. Közülük egyébként csak utóbbi nem tagja a mostani a közgyűlésnek, a többiek önkormányzati képviselők maradtak.

A hajózást biztosítja

Eredics Imre – aki nyolc évig dolgozott a városházán és az utóbbi négy évben Balogh József polgármester általános helyettese volt – az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szigetközi szakaszmérnökségének helyettes vezetőjeként dolgozik Ásványrárón. Ez nem meglepetés, mert – mint kérdésünkre elmondta – nyolc évvel ezelőtt éppen alpolgármesterré választása miatt fizetés nélküli szabadságra ment a vízügytől. Mostani feladatai közé a dunai vízi út kitűzése, a hajózás biztosítása, valamint az ár- és belvízvédelmi osztagok logisztikája, mozgatása tartozik.

Közgazdászként munkába

Kun András egyelőre a munkanélküliek keserű kenyerét eszi – még egy hétig, január 1-jétől ugyanis egy kecskeméti székhelyű, az országban több telephellyel rendelkező, ingatlanokkal foglalkozó cégnél áll munkába közgazdászként. Külön kiemeli: a társaság száz százalékban magántulajdonban van. Korábbi foglalkozása a győri Szövin Kft.-nél – amelyet városvezetői munkája miatt négy évig szüneteltetett – októberben megszűnt. „Megtapasztaltam, hogy ötvenhét évesen nem kapkodnak az ember után. Olyan helyzetet pedig semmiképpen nem akartam, hogy valakinek miattam kelljen távoznia" – fogalmazott.
A politikust megkérdeztük arról a megyeszékhely bizonyos köreiben elterjedt hírről, miszerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár regionális központjának igazgatói posztját szánják neki. „Engem senki nem keresett meg ebben az ügyben, de amikor már a sokadik embertől hallottam erről, megkérdeztem a feleségemtől, nem lesz-e baj abból, hogy nem járok be a társadalombiztosítóhoz dolgozni" – mondta.

Visszakapta a praxist

Schmidt Péter alpolgármester régi helyén, Szigetben, a Radnóti Miklós utca 41. szám alatt dolgozik: a közgyűlés november 30-i döntésével visszaadta neki házi gyermekorvosi praxisát. Ettől négy éve azért kellett megválnia, mert összeférhetetlen lett volna képviselői mandátumával, ezt a szabályozást azonban az Alkotmánybíróság idén februárban megsemmisítette.
A politikus lapunknak elmondta, hogy december 1-jétől a budapesti Semmelweis Egyetem családorvosi tanszékének akkreditált oktatója is, a győri házi gyermekorvosok közül egyedüliként.

Nyugdíj mellett

mérnökként dolgozna


Dömötörné Holeczky Judit ezekben a napokban felmentési idejének utolsó napjait tölti – korábban a Széchenyi István Egyetem főmérnöke volt, de tavasszal kezdeményezte nyugdíjazását.
„ A magánszférából kaptam ajánlatot, épületgépész-mérnökként alkalmazna egy cég, nagyrészt német nyelvterületen. A jövő év elején dől el, hogy elvállalom-e. Mindenképpen el szeretném érni, hogy csak annyit dolgozzak, hogy minél több időt tölthessek a családommal. Mind a főmérnöki munkámat, mind alpolgármesteri megbízatásomat komolyan vettem az elmúlt négy évben, s ez reggeltől estig elfoglaltságot jelentett" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy vita a Puskás-temetés támogatásáról

Nem a díjemelésekről és a költségvetési koncepcióról, hanem Puskás Ferenc temetéséről alakult ki az egyik legnagyobb vita a csütörtöki győri közgyűlésen. Borkai Zsolt polgármester – Kósa Lajos debreceni polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kérésére – azt terjesztette elő, hogy a testület félmillió forinttal járuljon hozzá a legendás labdarúgó temetéséhez. Tovább olvasom