Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Mi történik pontosan a győri szerelmesek kedvelt találkozóhelyén? Most kiderül! - videó, fotók

"A jelenleg zajló beavatkozás átformálja a Rába torkolati részének látványát is" - mondta a kisalfold.hu-nak Németh József vízügyi igazgató.

Csütörtök, 16.55

"A Mosoni-Duna és Lajta térségi vízgazdálkodási rehabilitációs projekt kivitelezése látványos szakaszba ért Győrben.

A Mosoni-Dunán a már nagy részben megépült betonba ágyazott kőburkolatokon és a többcélú padkán kívül, a Rába folyó Kettős-híd alatti szakaszán más elemek beépítése is szükségessé vált" - kezdte érdeklődésünkre Németh József vízügyi igazgató.

Fotók: Cseh Róbert

"A kivitelezési munkák a Rába és a Mosoni-Duna folyók vízparti jellegét megváltoztatják, de megőrzik az árvízvédelmi biztonságot"

"A munkák az Önkormányzattal, építészekkel, régészekkel egyeztetett kiviteli terv elkészítését követően kezdődtek meg. Ez a beavatkozás átformálja a Rába torkolati részének látványát.

A kivitelezési munkák a Rába és a Mosoni-Duna folyók vízparti jellegét megváltoztatják, de megőrzik az árvízvédelmi biztonságot, javítják a városképet és megkönnyítik a vízpartra való lejutást.

A Kettős-híd alatt és felett ún. `kiülős´ lépcsők épülnek közel 200 m hosszan a mederburkolat felett, ami a lakossági igényeket figyelembe véve nyugodt pihenési lehetőséget biztosít.

A többcélú padka biztosítja a folyamatos közlekedést a Kettős-hídnál lévő `Ágyúk tere´ és a Dunakapu tér között a vízparton. Ehhez kiépülnek többek között a rézsülépcsők a `Várkilátó´ a vársaroknál, valamint a mozgáskorlátozottakat segítő rampák is.

Jelenleg a fent leírt művek állékonyságát biztosító vasalt támfal, a kiülős lépcső és a felső burkolat épitését láthatják az arra járók" - zárta szavait Németh József.

Szerda - Látványos építés történik a győri szerelmesek kedvelt találkozóhelyén - videó, fotók

Hetek óta dolgoznak a szakemberek és a munkagépek a Rába-parton a győri ágyúknál. Nézze meg, milyen lesz hamarosan itt a folyópart!

Videó: Cseh Róbert


Így építik a folyópartot a győri ágyúknál! - fotó: Cseh Róbert

A kisalfold.hu többször beszámolt arról, hogy 6,2 milliárd forintból teszik rendbe a folyópartokat Győrben. A szóban forgó rehabilitáció keretein belül építik át a folyópartot a győri ágyúk előtt is.

Természetesen most is megkérdeztük a beruházást végző Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, mikorra zárulhat le a tereprendezés a Folyók városában, de kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ.

Tavaly ősszel Németh József vízügyi igazgató úgy nyilatkozott: "a Mosoni-Duna és Lajta folyó vízgazdálkodási rehabilitációja teljes körűen várhatóan 2015 áprilisában fog befejeződni". Elméletileg tehát közel a célegyenes.
  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent az Irie Maffia új albuma, Győrbe is elhozzák pénteken!

Élőben is bemutatja az Irie Maffia az új lemezanyagot Győrben, a RómerKvellén. A belépés ingyenes! Tovább olvasom