Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Mi lesz a sorsa a téti kórháznak?

A „Mi a célja a téti kórházzal a megyének, a kórház vezetőségének és Tétnek? Mi lesz a dolgozókkal és a betegekkel?
A „Mi a célja a téti kórházzal a megyének, a kórház vezetőségének és Tétnek? Mi lesz a dolgozókkal és a betegekkel? Kíváncsi tétiek" szövegű olvasói SMS-ünkre egyelőre biztos választ senki sem tud mondani. Elképzelhető, hogy a struktúraváltás érinti a pszichiátriai részleget is, de megszüntetéséről nincs szó.

Ez az a pillanat, amikor egyetlen kórházi vezető sem tud biztosat mondani arról, hogy az egészségügyi struktúraváltás hol, melyik osztályt, részleget érinti. Dr. Oláh Attila, a megyei kórház orvos igazgatója elmondta: korai lenne bármiről beszélni, mivel senki nem tud részleteket az intézményrendszer átalakításáról. Az bizonyos, hogy a részleg megszüntetésétől nem kell tartaniuk az ott dolgozóknak, az azonban lehetséges, hogy az intézmény struktúrája átalakul, adott esetben más funkciót kap, vagy kevesebb ágyszámmal fog működni. Oláh doktor ugyanakkor hozzátette: ez önmagában igen kis szelete az átalakításnak, s miközben az egész egészségügyi rendszer változásáról beszélünk, nem lenne meglepő, ha a szükséges struktúramódosítás a téti intézet dolgozóit is érintené.

Tehát megszüntetésről nincs szó, nem is lehet, hiszen a száznegyven pszichiátriai beteg jövőre is gondozásra szorul. A rehabilitációs központban egyébként jelenleg 24-en dolgoznak, közülük 3 alkalmazott kivételével mindenki téti. A részleg funkciója abban különbözik a győri pszichiátriától, hogy itt nem akut, hanem krónikus betegeket gondoznak, akiknek gyógyszerét már beállították és hosszú távú ápolásra szorulnak. A kórházat az ötvenes évek elején hozták létre, egy ideig szülészetként üzemelt, de már évtizedek óta fogadja a régió, elsősorban a megye pszichiátriai betegeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagszóró Gála-nyeremények

A Győri Nemzeti Színház ötéves hagyományát ápolva 2006. december 30-án tartotta meg Csillagszóró… Tovább olvasom