Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Mi lesz a nem fizetőkkel?

Győr - A társasházakban felhalmozott vízdíjtartozások váltották ki a legnagyobb érdeklődést a Pannon-Víz zrt. közös képviselők részére tartott minapi fórumán. A több száz győri lakás képviseletében megjelent képviselők a szolgáltatóval együtt keresték a tartozások behajtásának kölcsönösen elfogadható módját.
Tőke László, a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a fórum célja a szorosabb kapcsolat, gyorsabb és pontosabb tájékoztatás a több száz győri lakás közös képviselői és a vízszolgáltató cég között.

– A jelen gazdasági helyzetben kénytelenek vagyunk szorgalmazni a vízdíjhátralékok behajtását, a tartozások kiegyenlítését – hangsúlyozta Tőke László. – A szolgáltató harminc napon túli kintlévősége megközelíti a 300 millió forintot. Ennek tekintélyes része a társasházi fogyasztóknál halmozódott fel. Vállalkozásoknál és családi házas fogyasztóknál adott a műszaki lehetőség, hogy tartozás esetén azt az egy fogyasztót szankcionáljuk, akinek tartozása van. Társasházak esetében más a helyzet. A jogalkotó itt sem hagy mérlegelési lehetőséget, a 38/1995. sz. kormányrendelet 9. §-a által biztosított jogunknál fogva a szolgáltatónak lehetősége van a tartozással rendelkező helyen a vízfogyasztást korlátozni. A Pannon-Víz vezérigazgatója megnyugtatta a képviselőket: szeretnének mindent megtenni, hogy drasztikus lépésre ne kerüljön sor.

– A társaság néhány napon belül megkezdi az egyeztetést a közös képviselőkkel és az érintett fogyasztókkal a hátralékok rendezéseinek módjairól. Bízunk abban, hogy a közös képviselők segítségével megkezdhető a hátralék rendezése – folytatta a tartozások témáját Hegyi Zoltán értékesítési igazgató. – Több támogatási rendszer létezik, amit a helyi önkormányzati rendeletek szabályoznak: adósságkezelési vagy lakásfenntartási szolgáltatás igényelhető.

A szolgáltató kéri a hátralékos fogyasztókat, vegyék fel a kapcsolatot a társasággal, így segíteni tudnak részletfizetéssel, vagy
fizetési haladék engedélyezésével.

Balogh Imréné, a győri Török István utca és Szigethy Attila út körzetének közös képviselője a többiekkel egybehangzóan úgy nyilatkozott: mindenképpen el akarják kerülni a társasház főmérőjénél történő fogyasztáskorlátozást, ezért soron kívül megkeresi a hátralékos fogyasztókat.

A vízmű szakemberei időszerű kérdésekről is beszámoltak. Többek közt szó esett arról, hogy fogyasztói igények alapján azoknál a társasházaknál, ahol minden lakásban van vízmérő, a szolgáltató áttért az éves elszámolásra és negyedévente részszámlákat küld. A fórumon ismertették a melegvíz-, csatornadíj számlázásának jogi hátterét, a locsolási kedvezmény igénylésének változásait is.

Olvasóink írták

 • 3. tricse 2009. március 07. 11:26
  „Ja és még valamit! Elvárna az ember egy kis nagyvonalúságot a cégtől abban az esetben ha közel 200 ezer forintot visszafizet nekik két hónap alatt----történetesen azt,hogy a járulékos költségeket (bírósági költségek,felszólítási költségek) engedje el,ha már padlófűtéses ügyfélfogadóra és köszönőember megfizetésére telik!

  Szerintem”
 • 2. tricse 2009. március 07. 11:22
  „Nekem is volt tetemes hátralékom és amint állást találtam szépen két részletben visszafizettem! Most megint nincs munkahelyem,biztos lesz tartozásom is megint-----tehát a megoldás: Munkahelyet és biztos jövedelmet mindenkinek!”
 • 1. Domestic 2009. március 06. 21:06
  „Most én mondjam meg a tutit?
  Hát ahogy eddig is csináltuk!
  Szétszámlázzuk ki azoknak akik eddig is fizettek, aztán ha nem tetszik majd verjék le egymáson...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ˝bibliai kicsinyek˝ koalíciója

Győr - A kisemberek koalíciója címmel tartott előadást Osztie Zoltán budapest-belvárosi plébános a… Tovább olvasom