Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Mi legyen a kínai boltokkal?

Megkérdeztük, miért nem szabályozza valahogy Győr vezetése a kínai üzletek elszaporodását?

Slágertéma lett az utóbbi hetekben, hónapokban, s bár a „jelenség" országos, megyeszékhelyünkön az átlagosnál jobban előtérbe került.

A lapunkban is hosszú ideje tartó SMS-párbajban megoszlanak a vélemények, kellenek-e a kínai üzletek vagy sem, védjük-e a hazai terméket (már ha van ilyen) és a hazai kereskedőket, vagy igenis sok ember vagyoni helyzete miatt rászorul az olcsó, alkalmasint nem a legjobb minőségű kínai árura. A vitatkozók azonban egyvalamiben egyetértenek: vajon a város önkormányzata miért nem avatkozik be a kínai boltok burjánzásába?

A válasz egyszerű lehetne, el is hangzott már többször: az önkormányzatnak nincs, nem lehet beleszólása abba, ami nem a tulajdona. Például – legfrissebben –, hogy a tulajdonos kinek adja el vagy adja bérbe az Arrabona Áruházat. Azt sem az önkormányzaton lehet számon kérni, hogy az Arrabona Áruház átalakítása során miért lett olyan, amilyen (messze az átlagos igényektől)...

Győrben jelenleg 21 kínai üzlet működik, de ebből 12 a belvárosban, nem csoda, ha feltűnőek. A közhangulatra tekintettel tehet-e valamit az önkormányzat, a polgármesteri hivatal? A tegnapi városházi sajtótájékoztatón dr. Kovács Lajos jegyző bejelentette: hétfőn az összes érintett hatóság, szervezet (pl. APEH, vámhivatal, kereskedelmi kamara, Kisosz) képviselőivel egyeztető tárgyalást tartanak. Bár a tulajdonviszonyba az önkormányzat nem szólhat bele, módosíthatja mondjuk városképi, reklámhasználati, ingatlanbérlési helyi rendeletét, ez azonban korántsem egyszerű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatdömping a laktanyáról

A győri közgyűlés tegnapi ülésén egyetértett azzal, hogy gyorsítsák fel a tárgyalásokat a volt Frigyes-laktanya és környéke fejlesztéséről a Győr City Center Kft. -vel. A jobboldal javaslatára azt is megvizsgálják, nem lehetne-e önkormányzati negyedet létrehozni az épületegyüttesből. Sokadszor volt téma a tegnapi győri közgyűlésen az egykori Frigyes-laktanya sorsa. Tovább olvasom