Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Mi épül itt Révfaluban?

Győr-Révfaluban egy ablaktalan, már félig lebontott aprócska helyiség volt a színhelye tegnap annak a sajtótájékoztatónak, melyen néhány állítás és sokkal több kérdés hangzott el.
Szokatlan helyszínt választott tegnapi sajtótájékoztatója színhelyéül Szijjártó Péter, a megye fideszes országgyűlési képviselője és Füke Géza győri önkormányzati képviselő Révfaluban, a Rónay Jácint utca és a Szövetség utca kereszteződésében lévő, már félig lebontott, ablaktalan trafikot. Magyarázatuk szerint azért a trafikba várták az újságírókat, mert a mögötte lévő jókora területre többemeletes épületet (tömböt) szántak, ám a beruházásról elmondásuk szerint a városépítő iroda nem tájékoztatta a szomszédokat, a környéken élő családokat.

A képviselő levelet írt a társasházak ügyében

Révfaluban több más helyen, így a Hédervári úton és a Németh László utcában folyó társasházépítéseket is panaszolták a helybeliek. Az országgyűlési képviselő levélben fordult Győr megyei jogú város polgármesteréhez, hasonlóképpen Füke Géza, a kerület képviselője is. Arra kérték, hogy vizsgálja meg ezeknek a beruházásoknak a jogosságát, megfontoltságát. Ahogy Füke Géza fogalmazta: lépjen fel a polgármester végre határozottan a városképet és az adott városrész jellegét eltorzító, a szomszéd ingatlanokon élő családok érdekeit figyelmen kívül hagyó, kizárólag profitorientált, városrészszerte megvalósuló beruházások ellen.

Romlanának a környékbeliek életkörülményei?

Révfalu családi házas övezet, a Rónay és a Szövetség utca sarkán, jókora telken felépítendő objektumtól torzulna a városkép és sérülne a környékbeliek érdeke, romlanának életkörülményeik.
Az országgyűlési és a városi önkormányzati képviselő figyelemfelkeltő, konfliktust megelőző szándékkal tartotta tegnapi tájékoztatóját. Véleményük szerint található jó szándékkal kompromisszumos megoldás. Szijjártó Péter képviselőként fordult a képviselőhöz. Amennyiben a révfalui polgárok nem kapnak megnyugtató választ kérdéseikre, jogi úton próbálnak érvényt szerezni érdekeiknek. Ez megelőzhető – hangzott el a tájékoztatón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fórum a szőgyei károsultaknak

A kormány decemberben két részletben átutalta a kisbajcsi önkormányzatnak a szőgyei településrészen… Tovább olvasom