Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Mi az a Harlem Shake? - Az új őrület Győrben is hódít - videók

A Harlem Shake lényege, hogy sok-sok ember egyszerre mozog a lüktető zenére, vagyis inkább kalimpál, vonaglik.

A Gangnam Style után itt az új trónkövetelő:

˝Megszületett az első győri Harlem Shake videó az egyetemnél˝ - osztotta meg portálunkkal Gál Zsombor, az egyik ötletgazda.

Egy másik, az elsőtől független produkció is elkészült, a tudósítást itt találják >>
- A Harlem Shake lényege, hogy sok-sok ember egyszerre mozog a lüktető zenére, vagyis inkább kalimpál, vonaglik. A helyszínek változata határtalan, még a legextrémebb helyeken is láthatunk shake-et, például boncasztalon vagy uszodában - mondta el a kisalfold.hu-nak a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakközépiskola tanulója.

Gál Zsombor két győri diákkal, a bercsényis Németh Tamással és a révais Medgyasszay Áronnal közösen ˝agyalták˝ ki a felvétel tervét.


- Az interneten láttuk a stílust, és rögtön megtetszett, gondoltuk mi is csinálhatnánk egyet, vesztenivalónk nincs. A forgatás a Széchenyi Isvtán Egyetem egyik parkolóházában volt, Facebookon, valamint egy rádióban is meghirdettük az eseményt, bárki jöhetett - mesélte Zsombor. Végezetül elárulta, folytatást is terveznek, bár konkrét elgondolásuk még nincs.

A Széchenyi Egyetem Harlem Shake videója:

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. gabodick 2013. március 06. 17:16
  „Szerintem ez egy rendkívül értelmes elfoglaltság. Jobbat nem is tudnék kitalálni. Többet nem is veszek könyvet a kezembe; nem is megyek már továbbképzésre sem, hogy a foglalkozásom újdonságaival lépést tartsak ebben a mai rohanó világban; nem is megyek már se moziba, se színházba; kirándulni, múzeumba meg végképpen nem megyek. A családommal sem foglalkozom eztán, söt még egy meghitt vacsorát sem fogok eltölteni a szeretteimmel. Csakis így szeretnék én is mindörökké vonaglani.”
 • 51. Kabóca 2013. március 02. 18:00
  „Gratulálok, srácok, ez szép volt.
  Ezt így megszervezni, végigcsinálni, hogy 200 ember eljön, jelmezt húz, együtt bulizik és maradandót "alkot", miközben jól érzi magát. És a mai technikának köszönhetően percek alatt százezrek láthatják. Ez nem semmi.
  Az itt kommentelők egyike sem tudná ezt megcsinálni, ezért irigykednek.
  Ne törődjetek velük. Begyöpösödött, vén "moderálva"-ok.
  Ti szuperek voltatok.
  Kell ennyi lazítás a kemény munka mellett.
  Külön gratulálok a szervezőknek.”
 • 50. Túrabakancs 2013. március 02. 16:46
  „nage90! /49/
  Igen, egy kicsit fogalmazhattam volna konkrétabban az adott mondatban, viszont az előtte
  általam íródott szövegkörnyezet számomra egyértelművé tette hogy kire/kikre is értem, de
  úgy látszik félreérthető voltam valamilyen szinten. Azért olyan nagy gond nincsen ám ezzel
  az új hóborttal kapcsolatban, csupán a mostanság tapasztalható lázongások és egyéb
  engedetlenségek az egyetemisták részéről felerősítette bennem meg még sokakban azt,
  amit végül is ecseteltem az alábbi írásaimban. A fűrészes, a "fehér emberes" poénokra
  továbbra is a perverz jelzőt használnám, a többiek megnyugodhatnak. :) Ők tekintsék csupán
  egyszerű feszültség levezetőnek a látott mozdulatsoraikat. Egy valamit még azért halkan megjegyeznék
  az őrült rángatózós mozdulatokra értve: hasonlókat diszkókban egy kis "gyorsító" hatására szokott
  látni a nagyérdemű esetenként.”
 • 49. nage90 2013. március 01. 20:59
  „48. Túrabakancs

  Elfogult a témában? Nem, nem a témában vagyok elfogult, hanem az olyan hozzászólásokkal szemben mint tiéd. Nem hogy ebben, de még más hasonlóban sem vettem még részt, csak irritál, hogy milyen dolgokban találsz/találtok összefüggések.
  Rejtett elfojtott emberi perverzió?! Ami rejtett, meg elfojtott, az a pesszimista, életunt, mindenbe a rosszat látó hozzáállás amit itt néhányan képviseltek, és itt élitek ki magatokat.
  Legalább néznél utána ennek az "őrületnek", akkor látnád, hogy katonák, tűzoltók, középkorútól kezdve idős embereken át, mindenféle embertípus készített a világ minden táján ilyen videót. Nem gondolod, hogy ennek az egésznek az a lényege a minél idétlenebb, szürreálisabb mozgást produkálni, minél idétlenebb, szürreálisabb "jelmezekben"? De nyilván, az logikusabb, hogy mindenki szociopata aki rajta van az ilyen videókon :)
  A kiemelt mondatot meg olvasd el még párszor és értelmezd, aztán dűlőre jutsz vele, lehet hogy én félreolvastam egy betűt, de így viszont meg értelmetlen :) (talán a "hiszen aki rontott a saját helyzetén, azok ti vagytok" értelmesebb)”
 • 48. Túrabakancs 2013. március 01. 17:23
  „nage90! /41/
  Mivel te elfogult vagy a témában, nehéz veled vitatkozni!
  Viszont egy valamit magyarázz meg nekem. Miért idézel mást mint amit írtam?
  Én ezt kalimpáltam a 35-ös hozzászólásomban felétek értve:
  ..."hiszen aki rontott a helyzetükön, azok ti vagytok"... Tehát nem az ország helyzetén,
  hanem a ti helyzeteteken! Bizony, szövegértelmezés. :) Ez az új móka nem buli, hanem a rejtett
  és elfojtott emberi perverziók viccesnek álcázott kiélése, melyet még engedélyeznek is az illetékesek.
  A láncfűrészes és a fehér ruhás / jobb oldal/ egyénre ez főleg érvényes, természetesen nem mindenkire.”
 • 47. oxana 2013. március 01. 15:01
  „45. Manka, azért egy egyetemista és polgármester között van némi különbség.... Ez egyetemisták még nincsenek pozicióban, még tanulnak és várnak a startra. Ellenben egy polgármester már "bejött", poziciós ember. Neki már nem szabad föltünni, ezért iszik otthon. Tisztelet a kivételnek.”
 • 46. dzsoni 2013. március 01. 11:38
  „Szerintem az teljesen normális, hogy a fiatalok időnként jól érzik magukat! Annak idején mis is ezt tettük, akkor azzal botránkoztattuk meg a szüleinket, most mag odavagyunk magunktól???
  Ez most egy új őrület és nem ártanak vele senkinek. Mindig lesz ilyen és mindig lesznek fiatalok, remélem! :) Az én egyik gyermekem egyetemista a másik középiskolás! Látom a gondjaikat, problémáikat! Had legyen egy kis örömük az életben, inkább, mint drogozzanak, vagy halálra vedeljék magukat!
  Ne foglalkozzatok a rosszindulatú emberekkel.”
 • 45. Mankapunka 2013. március 01. 11:31
  „Látom sokan nincsenek tisztában vele, hogy egy adott pozícióban vannak, amit nem teszünk közszemlére.

  Láttad te már valamelyik győri polgármestert kocsmázni, és részegen támolyogni haza?”
 • 44. Babybogyo86 2013. március 01. 10:10
  „Tánc és móka a magyar emberek 99%-a szerint rossz, bűn és maga az ördög. A magyar ember kedvéhez, egymás iránti szeretetéhez semmihez sem hasonlítható. Csak ilyen mereven tovább. Újabb, minimum 100 év sötétség vár ránk. Kötözködjetek, hazudjatok, lopjatok, irigykedjetek, ahogy azt a vezetőitektől tanultátok. Hajrááá!”
 • 43. lamadrugada 2013. február 28. 23:46
  „Hát... Nekem van diplomám, itt szereztem Győrben. Minden buliban benne voltam és állítólag még humorérzékem is van... Nos, én ebben a diliben semmi, de semmi vicceset nem látok. A jövőt sem siratom miattuk, mert a mai politikusok hasonló szinten vannak, tehát rosszabb sorsunk semmiképp sem lesz, mire ők diplomások lesznek. De: semmi világraszólót nem találok benne. Egyszerűen idétlen. De lehet, hogy csak öregszem, és irigylem, hogy ők még lehetnek őrültek :-)))”
 • 42. thermoline 2013. február 28. 21:37
  „Picasso is "suttyó" volt:)Nem is értik sokan a műveit:)”
 • 41. nage90 2013. február 28. 19:51
  „35. Túrabakancs

  Bár nem értem hogy miért állok le egyáltalán vitázni az ilyen <moderálva> emberrel mint te, de nem tudom szó nélkül hagyni a negatív elfogultságodat. Egyrészt fogalmad sincs, hogy hogyan viselkednek azok a fiatalok az életben, akik ezt csinálták poénból, másrészt olyan dolgokat vonsz össze, ami megint csak minősít... Jobb is lesz ha elmegyünk külföldre?? Mi van?? Kik?? Miért azonosítod a tüntetőket azokkal akik ebben részt vettek? Amellett hogy egy büdös percig sem reklamáltam soha sehol az új felsőoktatási törvény ellen, ezen az eseményen sem vettem részt, viszont véleményem van, és megvédhetem őket... Ha 5 <moderálva> egyetemista részegen törne, zúzna és abból cikk lenne, akkor abból te azt szűrnéd le hogy mind a 300 ezer hallgató ugyanolyan suttyó..?
  "aki rontott a helyzetünkön azok ti vagytok". Fejtsd már ki légyszíves, hogy én 23 évesen, végzős egyetemistaként miben rontottam a te helyzeteden?
  És nem utolsó sorban: SZÖVEGÉRTELMEZÉS. Ezt írtam: "többet rontanak a dolgokon mint egy egyetemi területen megrendezett flashmob...". IRÓNIA. Értsd.: Az egy főre jutó GDP se tőletek, se ettől a megmozdulástól nem csökkent.”
 • 40. Szitu 2013. február 28. 19:43
  „Nincs ezzel semmi baj,most ők kitalálták a nagy okosságot,megcsinálták,és persze fel is teszik mindenhová. Oké,legyen. De vajon ha ennyire ráértek,és ennyi fölös energiátok van,akkor miért nem jutott eszetekbe kimenni néhány hete havat lapátolni?? Hasznos lett volna.Na arra ment volna több ezer like.. Na akkor lettetek volna igazán nagy arcok. Viszont az fizikai megterhelést jelentett volna,a videon szerplő egyetem<moderálva> fele meg fel volt mentve tornából...”
 • 39. oxana 2013. február 28. 18:56
  „37. Túrabakancs

  Kedves Túrabakancs! A te hozzászólásod volt a legdrasztikusabb, ezért szólítottalak meg. Tudnék én is meg biztos mások is a föiskolai évekröl rengeteget mesélni, mi sem voltunk angyalok, és nem is szeretném elfelejteni azokat az éveket az akkori minden "rossz" tetteinkkel együtt sem . Ilyesmi hozzátartozik azokhoz az évekhez. Akkor még nincs semmi gond, "csak" tanulni kell. A munkás évek ugyis jönnek. A lazítást szimbólikusan értettem, talán nem kellene mindent halálkomolyan venni. Szép jó estét!”
 • 38. apokalipszis 2013. február 28. 18:18
  „A hülyeség mindig ragályos volt!Miért kell ezen csodálkozni?”
 • 37. Túrabakancs 2013. február 28. 18:18
  „Kedves oxana! /36/
  Nem az egyetemistákkal van a baj, hanem ahogy sokszor viselkednek. Nekem címezted a kérdésedet, de tedd ezt fel annak a sok hozzászólónak is, akik nemtetszésüknek adtak hangot ez ügyben. Ők is és én is leírtam mi a probléma.
  A lazításról nekem teljesen más a véleményem, meg az adott helyről is ahol ezt művelni kell.”
 • 36. oxana 2013. február 28. 18:04
  „33. Túrabakancs Mi a baj az egyetemistákkal? Ha középiskolások vagy fiatal végzettek csinálták volna ezt, vagy ne adj Isten, esetleg 30 évesek, az is baj lenne? A majdani fontos poszt (ha kapnak) még messze van. Elfelejtették pár percre felháborodásukat az átalakítások miatt, na és? Még sok évvel ezelött sem vetették volna öket vizsgálat alá. Szeretném megkérdezni, milyen volt a te fiatalságod? Vagy lehet, hogy nem sokkal vagy idösebb, mint ezek a fiatalok? Egy társadalom lelki betegsége abból ered, hogy mindenki sajnálja önmagát, csak pesszimista viselkedése van, nem birja megérteni, hogy a szomszédnak mért van jókedve, nem néz körül, mert nem érdekli környezete. De az ilyen "erkölcstelen" viselkedésre azonnal lecsap. Véleményedet megírtad, jogod van hozzá, én nem osztom. Ehhez nekem van jogom. Lazítani kellene egy kicsit legalább.”
 • 35. Túrabakancs 2013. február 28. 17:57
  „nage90! /34/
  Elfelejted, hogy egyetemen tanulsz, ahol úgy is kell viselkedni. Őrjöngeni és megbotránkoztatni másokat nem
  ez a megfelelő hely nem gondolod? Csupán ennyi a problémám, meg ahogy olvasom, nagyon sokaknak is. Más
  gond nincsen az akciótokkal. Az meg hogy Mankapunka és sokan "többet rontanak a dolgokon", egy vicc, hiszen aki
  rontott a helyzetükön, azok ti vagytok. Én olyan orvosnál nem szeretnék majdan gyógyulni, aki pár évvel ezelőtt
  a farkát képletesen lóbálva nyíltan vonaglott. Tudjátok mit? Lehet jobb is ha elmentek külföldre, jobb lesz ez így mindenkinek.”
 • 34. nage90 2013. február 28. 17:23
  „"Ezért legyen ingyenes az oktatás, hogy a pénzünkből ilyen ökörségekre fussa? Mert úgy néz ki ilyenre van idő, de dolgozni menni már kevésbe. Az egyetemisták 70%-a nem tanulni akar, hanem csak 4 évig félholtra bulizni magát, a mi pénzünkből."

  Kedves JUHIT! Bár nem ismerlek, de ez a fél hozzászólás bőven elég ahhoz hogy soha ne is akarjalak... Magyarázd már meg, hogy van összefüggésben a te pénzed, meg az hogy az egyetemi aulában, egy 10 perces program keretében ökörködnek azok akik nincsenek megundorodva még a saját életüktől és ráérnek? Mi köze van ennek ahhoz hogy ki mennyit dolgozik? Jártál egyetemre valaha is? Én személy szerint nem tudtam részt venni, mert képzeld, ÓRÁN VOLTAM, de szívesen elmentem volna, annak ellenére, hogy se retardáld, se korlátozott képességű nem vagyok, és még csak félholtra sem iszom magam minden héten. Nem azért tart itt az ország, nem azért nincsen pénzed, amiért néha ezek a pofátlan fiatalok, ok nélkül, sokak számára érthetetlen módon akarják jól érezni magukat.
  A Te és a hozzád hasonló emberek (pl minden lében kanál Mankapunka) viszont a kötekedő, pesszimista hozzáállásukkal, primitív módon a saját keserűségüket másban kereső magatartásukkal, többet rontanak a dolgokon mint egy egyetemi területen megrendezett flashmob...”
 • 33. Túrabakancs 2013. február 28. 17:23
  „gonzo! /31/
  Elvileg semmi gond nem lenne ezzel a produkcióval, ha nem egyetemisták űznék, és nem tennék közszemlére.
  Valahogyan én nem ezt várnám majdan egy fontos posztot betöltő állampolgároktól. Meg aztán ebből az
  őrjöngésből nem igazán látszik rajtuk a mostanság tapasztalható felháborodásuk az iskolai átalakítások miatt.
  Vagy lehet az váltotta ki ezt belőlük? :) Egyébként azt ha vicces valami támogatom mint mindenki más, de jó
  pár emberke túllőtt a célon, hiszen nem egy kompromittáló és perverz mozdulatsort is fel lehet fedezni sokaknál.
  Ha nekik ez a vicc meg a poén, akkor nem értem mit keresnek egy felsőfokú intézményben? Sok évvel ezelőtt az
  ilyen cselekedeteket végrehajtó állampolgárokat nem megmosolyogták, hanem komoly vizsgálatnak vetették alá
  őket. MINÉL BETEGEBB EGY TÁRSADALOM LELKILEG, ANNÁL TÖBB ILYEN JELLEGŰ AKCIÓT LÁTHATUNK AZ ADOTT ORSZÁG FIATALJAITÓL.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új típusú kukákat raktak ki Győr-Újvárosban - fotók, videó

A Győr-Szol Zrt. csütörtökön új típusú konténereket helyezett ki Újváros területén: kilenc… Tovább olvasom