Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Mi a véleménye a közlekedésről régiónkban? Mondja meg Ön is a tutit!

Töltse ki a kérdőívet, mondja el véleményét a közlekedésről, tömegközlekedésről Győr régiójában. A felmérés a balesetek, halálesetek csökkentéséhez, illetve a használhatóbb tömegközlekedés kialakításához szükséges.


Két magyar közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezet, a GRSP Magyarország Egyesület és a Közlekedéstudományi Intézet vesz részt egy 8 országot összefogó uniós projektben: a SOL azaz 'Save Our Lives´ programban.

A cél, a közlekedési baleseti sérülések és halálesetek csökkentése, illetve használhatóbb tömegközlekedési stratégiák kialakítása.

Ennek révén a közép-európai régió kisebb térségei, városai közlekedését vizsgálják meg.

A kérdőív az alábbi linkről érhető el:

http://sol.mysurveylab.com/Fotó: kisalfold.hu archívum.
Fotó: kisalfold.hu archívum.

Helyi problémák és igények figyelembe vételével új stratégiákat kívánnak kialakítani.

Mivel a projekt magyarországi mintarégiója Győr és térsége, most Ön is véleményezheti a közlekedésben, tömegközlekedésben tapasztalt
problémákat.

Részlet az űrlapból.
Részlet az űrlapból.

Erre a linkre kattintva találja a hivatalos kérdőívet. A felugró oldalon első lépésként állítsa be a régiót: Hungary - Győr. Ezután a lap alján a "következő oldal" gombra kattintva mehet tovább a kérdőívhez.

(Nyitóoldali képünk illusztráció.)
 

Olvasóink írták

 • 10. tradermike 2011. június 24. 00:25
  „Nekem az a véleményem a kérdőív kapcsán, hogy az minden "klasszikus" megoldást megemlít a közlekedés biztonságával kapcsolatban (bírság, több rendőr az utakon, ne igyál, blablabla, ugyanakkor az utak minőségéről és a szükséges információk kitáblázottságról nem esik egy árva szó sem. Nem tudom eldönteni, hogy ez a variáns 1 - nem is volt benne az EU-s kérdőívben; 2 - kivették a magyar verzióból nehogy beismerje valaki, hogy léteznek életveszélyes megoldások a hazai közutakon; vagy 3 - az EU nem is gondol arra, hogy itt keletebbre ez is szerepet játszhat a balesetekben.”
 • 9. mxplanet 2011. június 23. 11:44
  „egy jo : CRAP”
 • 8. annobon 2011. június 23. 11:12
  „Egy becsapós kérdés is van, valami ilyesmi, hogy "Hányszor fordult elő az elmúlt 12 hónapban, hogy "nem kötötte be a biztonsági övét?" Nos a válaszok 1-7 ig úgy kezdődnek, hogy 1=soha. Aki mondjuk nem használ övet az lehet, hogy rávágta, hogy "soha". Pedig akkor ezzel arra szavazott, hogy "mindig" beköti! Ugyanis a helyes kérdés-válasz akkor így hangzik: "Hányszor fordult elő az elmúlt 12 hónapban, hogy nem kötötte be a biztonsági övét? Soha! Azaz soha nem fordult elő, hogy nem kötötte be, tehát mindig bekötötte. Ez a kérdés kábé olyan, mint a trükkös népszavazási kérdések...”
 • 7. Totya 2011. június 23. 08:44
  „Érdekes engem nem akarnak elütni a zebrán, mert nem lépek le az autók elé. Ugyanis aki autóval megy, sejtésem szerint messzebbre tart, mint én gyalog, ergo oka van, hogy autóval megy; valamint az üzemanyag sincs ingyen. Gyalogosként én átmehetek máshol, amikor éppen nem jön autó. Az elvem az, hogy ne pazaroljunk és hagyjuk élni a másikat, ne éljünk vissza a jogainkkal, legyünk rugalmasak, de határozottak és kiszámíthatóak. Na mindez szinte kihalt mára, minden agyonszabályozott, az emberek képtelenek átlátni a helyzeteket és eligazodni, folyamatosan a leggyengébb láncszemekhez igazodunk, és csodák csodájára mindig egyre több a gyenge láncszem a rendszerben.
  Amúgy a kérdőív szinte semmire nem jó, csak hogy adhassuk a lovat a további szigorítások és szabályozások alá.”
 • 6. Goldmund 2011. június 23. 08:43
  „Kitöltöttem a kérdőívet. Mint általában a kérdőívek, természetesen ez sem ér semmit, csak a cég bezsebelhet érte egy csomó pénzt, a politikusok meg verhetik a nyálukat, hogy X millió eurót költöttek a közlekedés-biztonságra! Hajjaj, de jó!

  Pl. egy kérdés: gyakrabban járnék-e kerékpárral, ha több kerékpár útvonal lenne?
  1. A minőségükről egy szó sem esik. Pedig sokszor épp az veszi el a kedvemet tőle.
  2. Nem mindenhol a bicikliút a jó megoldás, sőt, ahogy Győrben csinálják, úgy sokszor direkt balesetveszélyt idéznek elő vele. (Tán az a célja a fideszes városvezetésnek, hogy fogyjon a magyar???) Pl. a Tihanyi Árpád út belső részén a keskeny, ide-oda kanyargó, gyalogosokat folyton keresztező kerékpárút. A körforgalmak többségénél a kerékpárút olyan balesetveszélyes, hogy biztonságosabb az autók sávjában belehajtani a körforgalomba és onnan kimenni. Lámpás kereszteződésnél gyakran egymásra eresztik a jobbra kanyarodó járműveket és a melletük elinduló bicikliseket. Napestig lehetne sorolni a böszme megoldásokat.”
 • 5. ZenGesner 2011. június 22. 23:09
  „Hát, amikor el akarnak ütni a zebrán, az elég kellemetlen. Az is az, amikor a gyerek, aki a bicikliúton velem szemben jön, nem óhajt az ősei mögé leosztódni. Meg amikor én sietek, mert dolgozni mennék, de ki nem lehet a biciklistát kerülni a világ minden pénzéért se, mert ha én balra, akkor ő is, ha én jobbra, akkor ő is. Múltkor egy kocsi -ill kettő-majdnem a bicikliúton ütött el, a harmadikkal egyszerre fékeztünk, aztán ott nekiállt arcoskodni. Úgyhogy én is. ami meg kifejezetten veszélyes, az az egyik közeli pizzéria futárja, aki a kis, gömbölyű, fehér autójával állandóan legalább százzal szab, falun belül is, mert hát ő egy húszéves kis nyikhaj, akinek kocsit adtak a v*laga alá, és hát most meg kell neki mutatnia, hogy ő a valaki. a múltkor az is majdnem elütött.”
 • 4. duc_de_Orbieu 2011. június 22. 23:01
  „#2tonybácsi arra.”
 • 3. mozart 2011. június 22. 19:24
  „Inkább kocsiba szállok, mert még mindig olcsóbb...”
 • 2. tonybacsi 2011. június 22. 17:26
  „DUC
  mire goldoltál?
  Remélem nem arra,hogy senki nem tőrődik a szabályok betartásával???
  a zebra előtt,gázt neki.
  az 50-ben 130-al,,,,,stb.

  Az stb, nem a sétabot rőviditése.”
 • 1. duc_de_Orbieu 2011. június 22. 15:04
  „s.z.a.r.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Pádár László, győri roma kisebbségi képviselő

Hosszantartó súlyos betegség után a héten elhunyt Pádár László, volt győri önkormányzati és… Tovább olvasom